Secretele unei vieți îndelungate la bărbați!

Cea mai bună metodă de a prelungi durata vieții a fost și va rămâne activitatea sexuală regulată și satisfăcătoare cerințelor organismului pe tot parcursul vieții.

separator

viata-sexuala-activa

Ideal ar fi și să se respecte   armonia și relațiile calde în cuplu – susțin savanții și oamenii fericiți în cuplu și familie. Anume îmbrățișările și jocurile erotice dintre parteneri, înainte și după actul sexual, promovează fericirea în cuplu, eliberarea de endorfine și hormoni ai fericirii ce întineresc organismul până la nivel metabolic și tisular. Toate acestea duc și la menținerea dorinței sexuale și potenței la bărbați , iar 3-4 acte sexuale săptămânal sau, cum susțin cercetătorii și sexologii,  un act sexual o dată la 3-5 zile, îi dau toate șansele bărbatului să treacă și de cei 80 de ani, dacă  acesta se va alimenta corect și se vor odihni suficient.


Recomandări:

Este dovedit științific că sexul regulat și suficient:

 1. scade riscul infarctului miocardic cu până la 30 %
 2. scade rata îmbolnăvirii și complicațiilor severe în diabet zaharat cu până la 40 %
 3. scade riscul accidentelor cerebrovasculare cu până la 50 % (insult/ ictus), acestea fiind mai frecvente la bărbați.

De asemenea, este dovedit științific că:

 1. Activitatea fizica zilnică și cea profesională la bărbați este necesară pentru tonus și continuitate, dar și că este în strânsă legătura cu nivelul de testosteron, care depinde absolut de activitatea sexuală (frecvența și calitatea actelor sexuale), cât și de prezența armoniei între parteneri.
 1. Bolile cronice la bărbat, așa ca și diabetul zaharat, gastrita cronică, boala ulceroasă și altele care apar odată cu vârsta  trebuie soluționate la timp, pentru a nu influența stare generală a organismului, iar prin urmare și potența (dorința sexuală).
 1. Cu vârsta, în cuplu poate scădea frecvența actelor sexuale, în mod normal datorită involuției hormonale și sexuale ce apar la bărbat după 40 de ani. Însă, aceasta nu este o pricină de a sista activitatea sexuală, cu atât mai mult că și femeile după 40 de ani suferă diferite schimbări fiziolgice și hormonale legate de menopauză.
 2. Menținerea activității sexuale, însă, și informarea despre schimbările de vârstă în cuplu reduc la maxim problemele de sănătate și cele sexuale  și aduc un echilibru în sănătatea generală a cuplului.
 3. Bărbații care fac sex regulat și după 40 de ani suferă mai rar de boli cronice, diabet zaharat, infarct, insult și altele. Mai rar și mai târziu la acești bărbați  apare  patologia prostatei (adenom, cancer, prostatită cronică), în plus, mai rar suferă de dereglari de urinare și infecții ale tractului urinar.
 4. Nu în ultimul rând, vreau să menționez că activitatea sexuală menține dispoziția partenerilor, modul pozitiv de gândire, astfel bărbatul rămâne proactiv și nu reactiv (nervos) până la adânci bătrâneți!

NOTĂ: Aveți grijă de sănătatea dvs. zilnic și nu uitați să vă alimentați și să vă odihniți la timp !

Iar făcând un control bianual sau cel puțin o dată pe an, la următoarele investigații veți evita problemele de sănătate și 575157_415178428492812_241886959_nposibilele complicații:

 • Analiza generală de sânge, urină
 • Biochimia totală a sângelui
 • PSA, testosteron
 • ecografia prostatei
 • consult medic  specialist + recomandări.

Dr. Adrian Sadovnic , urolog-androlog-sexolog

alte Articole interesante