Sexul te face mai inteligent

Conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii americani s-a demonstrat c

separator
ă sexul ne face mai descurcăreţi în viaţă şi chiar mai inteligenţi.

sex

Specialiștii de la Universitatea din Amsterdam au demonstrat că persoanele care se excită sexual, au performanțe mai bune la testele de inteligență, decât cele care nu se pot bucura de o astfel de plăcere.

După ce au fost analizate toate datele obținute atât din chestionare, cât și de pe urma testelor, cercetătorii au observat că cele mai bune performanțe le-au avut cei care pun mai mult accent pe sex în viața personală. Ei au descoperit că dezvoltarea celulară la nivelul creierului este mai accelerată la persoanele active sexual, comparativ cu cele virgine.

În timpul sexului, creierul eliberează oxitocină – hormon al atașamentului.  Acesta are un rol esențial în crearea stării de bine, în legarea relațiilor interumane, inclusiv între mamă și făt, la naștere, și în a scădea nivelul de stres. Dincolo de acestea, sexul mai favorizează și încrederea în sine, dar și un somn liniștit, calitativ superior. Toate acestea creează condiții propice dezvoltării celulare la nivelul creierului, care funcționează astfel la capacități sporite.

Beneficiile sexului au fost mult timp studiate. Publicaţia British Journal of  Cancer a enumerate câteva dintre ele: elimină stresul, scade tensiunea arterială, este un bun analgezic asupra durerilor,  ajută la modelarea siluetei, desfundă nasul  în timpul unei răceli, reduce cancerul de prostată etc.

Daruri alese pentru Cezar al Cezarei!
Articolul anterior
Top 12 alimente pentru sănătatea inimii
Articolul următor
Alte articole interesante