Sfaturi pentru a îmbunătăți relația de familie

În momentul când majoritatea persoanelor decid să întemeieze o familie, de obicei pornesc pe această cale cu multă dragoste și speranță că vor fi împreună până la adânci bătrânețe. Dar în timp, unii soți care se iubeau foarte mult la început, se transformă în persoane care nu mai reușesc să se înțeleagă. Se înstrăinează și înțeleg că de fapt au scopuri și aspirații absolut diferite.

separator

Motive pot fi multiple, de la lucruri mărunte până la ceva cu adevărat grav. De aceea, este important să reușiți să îmbunătățiți relația, să scapați de atmosfera negativă, până ce lucrurile n-au ajuns prea departe. Controlează-ți emoțiile. Deseori motivul certurilor este emotivitatea și nervozitatea excesivă, sau temperamentul prea apris. Aceste calități, în mare parte, le posedă femeile, dar sunt și excepții. În timp ce ești nervoasă poți porni un scandal de proporții, poți face și spune lucruri care-l pot răni pe partener.  Cum simți că ești cât pe ce să explodezi, încearcă să te iai cu altceva. Discută alte subiecte, iar când ți-a mai trecut un pic, deschide subiectul și găsiți o cale de compromis.

Învață să ierți. În viața de familie supărările sunt invitabile și este foarte important să le uiți. Emoțiile negative acumulate în timp duc la stres și boală. Iartă!… în primul rând pentru tine. Fii sigură că soțul tău te iubește și nu-și dorește să te supere intenționat.

Nu critica și nu judeca. Pentru cuplurile căsătorite această sarcină e mai greu de realizat. Uneori nici nu conștientizezi când îți critici partenerul, fie că ironizezi, faci apropouri sau pur și simplu îl ignori. Încearcă să gasești calitățile bune ce le are soțul tău și laudă-l pentru asta. Mereu încearcă să vezi lucrurile și dintr-un alt unghi, nu doar de pe poziția ta. De asemenea, învață să nu te superi tare atunci când ești criticată la rândul tău de către el. Răspunde liniștit și fii sigură pe argumentele ce le aduci.

Fii mai atentă cu partenerul tău. Fii mai grijulie cu el, spune-i lucruri frumoase și împărtășește-i sentimentele tale. Chiar și cele mai mici gesturi de atenție îl pot ajuta să uite mai ușor unele supărări. Dacă vei oferi, la rândul tău, în timp vei observa că vei primi aceeași atenție. Privește cu optimism relația voastră și fii pozitivă –  cu o astfel de persoană e ușor să comunici și nu-ți dorești să despici firul în patru.

Învăță să rezolvi problemele calm. Nu ține supărările, discută situațiile mai puțin plăcute ce te-au deranjat, dar pe un ton liniștit. Nu critica, nu te certa și nu-l acuza. Spune-i ce te deranjează și argumetează  pretențiile. Mai mult ca sigur, partenerul tău nu și-a dorit să te supere, dar a acționat la nervi. Vorbiți despre relația voastră și depășiți împreună momentele mai puțin plăcute. Iertați și uitați răul.

Încercați să luați o mică pauză. Comunicare și interacțiunea permanentă, inevitabil duce la situații de conflict. O pauză în relație vă poate ajuta să uitați supărările și să trezească sentimentele ce le aveați unul pentru celălalt.Puteți pentru o perioadă de timp să vă vedeți fiecare de treburile voastre sau să ieșiți cu prietenii. Recurgeți la așa ceva doar în cazul în care relația voastră necesită doar o mică îmbunătățire. Dar dacă situația voastră e atât de critică încât relația trebuie  reconstruită de la început, o pauză ar putea să vă îndepăteze și mai mult.

Aveți grijă de familia voastră!

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa oamenilor sau ar trebui să fie. Viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

Cercetătorii explică: Ce se întâmplă în organism în timpul orgasmului -  Exquis

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz.

Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare.

Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

sursa

Vrei să o ceri în căsătorie de Valentine’s Day? Află cum să o faci mai bine!

Dacă ți-ai propus să îți ceri iubita în căsătorie chiar de Valentine’s Day, pentru început, descoperă ce detalii îți garantează un „DA‟ hotărât! 

Fancy Quad City Restaurants Perfect For Valentine's Day

Poate că ai ales deja inelul, te-ai gândit la buchetul de flori pe care i-l vei oferi și ai organizat cina romantică la care veți participa. Și dacă intenționezi să o ceri la masă, s-ar putea să te întrebi, când este mai bine să o faci, înainte sau după cină? Poate că acesta este cel mai important aspect al propunerii…

Cererea în căsătorie – înainte sau după cină? 

Un lucru este cert: cererea în căsătorie trebuie să fie punctul culminant al serii, însă nu există o regulă fixă care să spună dacă este bine să o ceri înainte sau după cină. În schimb, avem o listă cu argumente pro și contra pentru fiecare situație. 

Vei fi avantajat dacă o vei cere înainte de cină, deoarece scapi de stres, însă s-ar putea să nu mai fiți tentați să serviți preparatele alese, din cauza emoțiilor. De asemenea, dacă reacția partenerei nu va fi cea dorită, va trebui să participi la o cină incomodă. Dacă alegi să o ceri după cină, ai mai mult timp la dispoziție pentru ajutări (să presupunem că fotograful întârzie), însă și nivelul tău de anxietate poate să crească.

Specialistul în organizari de nunți, Donnie Brown, spune că este ideal ca bărbatul să se așeze pe genunchi, înainte de a servi desertul. Ea nu recomandă ideea de a pune inelul în șampanie sau în prăjitură, deoarece există riscul de sufocare. 

De asemenea, specialistul punctează că este bine să alegi un loc unde să fiți doar voi doi, pentru a vă putea bucura de moment. Oricât de tentant ar fi, evită să o ceri la un alt eveniment mare, cum ar fi nunta unui frate sau o reuniune de familie! Nici farsele nu se mai poartă, deoarece o pot pune pe parteneră într-o ipostază neplăcută. 

sursa

Un expert în limbajul corpului explică cum să îți dai seama dacă o persoană te place sau nu la o întâlnire

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Dacă o persoană mută un obiect, cum ar fi un meniu, în fața ei pentru a crea o barieră, atunci este un semn că nu este interesată de tine. Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent.

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva „fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Adrianne Carter, în vârstă de 53 de ani, a declarat că o persoană care se întâlnește cu tine poate arăta că nu este interesată de tine – sau că se poate răzgândi – încrucișând brațele sau păstrând o distanță între voi doi.

Ea a afirmat chiar că ar putea muta un obiect, cum ar fi un meniu, în fața lor pentru a crea o barieră în cazul în care nu sunt interesați. Adrianne a spus că o întâlnire ar putea merge bine și este posibil să te placă dacă păstrează contactul vizual, se apleacă spre tine, își ridică sprâncenele sau își suflecă mânecile. Expertul, din Lichfield, Staffordshire, a spus că atunci când cineva se apropie de tine, în general, înseamnă că întâlnirea merge bine.

Ea a spus: „Atunci când o persoană care nu place pe cineva sau este dezgustată – vei vedea că își strâmbă nasul de dispreț. Vor fi o mulțime de expresii de acest gen, dacă veți căuta semne, le veți găsi. Când suntem interesați de cineva, ne aplecăm. Dacă cineva nu te place, este mai probabil să facă mai mult spațiu între tine și el. De asemenea, folosește-l ca pe un avertisment din partea corpului.”

Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent. Adrianne a spus că menținerea unui contact vizual de durată este important. Expertul a spus că unele persoane fac peacocking”, în care cineva poartă sau face ceva pentru a se face remarcat sau pentru a încerca să atragă atenția.

Adrianne a spus: Momentul în care oamenii încep să se joace cu părul lor, concentrându-și atenția asupra lui. De fapt, ei încearcă să vă atragă atenția, dacă se agită sau se joacă cu părul lor, acesta fiind un semn că vor să arate bine pentru dvs și vor să îi observați. Când unii bărbați își suflecă mânecile, vrea să îi vezi antebrațele pentru a le vedea puterea. Dacă își suflecă mânecile, este interesat și gata de acțiune.”

Adrianne a mai spus că unii oameni vor ridica bariere – fie că își vor încrucișa brațele, fie că vor pune obiecte în fața lor.

Dacă sunteți la o întâlnire, s-ar putea să mute ceva în fața lor sau, nu-mi place să spun asta, să-și încrucișeze brațele, dar unii oameni o fac pentru confort”, a adăugat ea. Adrianne a menționat că o persoană poate, de asemenea, să-și ridice sprâncenele dacă este interesată de tine. Acesta poate fi un semn foarte revelator”, deoarece înseamnă că persoana este mai mult decât interesată.

Arianne a continuat: Arcuirea sprâncenelor nu este doar pentru întâlniri – o vei vedea pe tot parcursul vieții tale. Dacă cineva este interesat de ceea ce ai de spus, va strâmba adesea o sprânceană cu un mic zâmbet.”

Cele mai utile sfaturi ale lui Adrianne care arată că cineva este interesat de tine: aplecarea în față, un anumit contact vizual, o sclipire în ochi, o privire specială, suflecarea mânecilor, dezvăluirea gâtului.

sursa

Svetlana Toma a venit la Chișinău! Actrița a primit medalia ,,Artist al poporului”
Articolul anterior
O femeie din Ungheni, mamă a doi copii, și-a revenit din comă după 10 zile. Astăzi ea este omagiată
Articolul următor