Tipuri de temperamente sexuale

Continuare la articolul “Tipuri de temperamente sexuale

separator

Bărbați inhibați și femei frigide

Un alt temperament sexual din ce în ce mai des întâlnit, este caracterizat de un nivel energetic scăzut, fără inițiativă sexuală. Sunt persoanele caracterizate a fi foarte bune „executante”, pasive; nu au inițiativă, dar nici imaginație. Vor tinde mai degrabă să evite initimitatea și reacționează extrem de clar (cateodată surprinzător de dur) la orice idee legată de ea.


Valentin Pescaru,
psiholog, psihoterapeut, sexolog
http://psihologultau.net

Bărbații sunt inhibați, iar femeile exprimă cel mai bine „frigiditatea”. Aceste persoane au mari probleme cu încrederea în sine, relația cu propriul corp este afectată, de multe ori se simt vinovate de propria dorință și de faptul că se masturbează (deși o fac foarte rar). Corpul este lăsat întotdeauna pe ultimul loc, dorințele lor sunt negate; caută mai degrabă relații platonice, apropiate afectiv, dar fără această parte de intimitate sexuală. Pot fi, aparent, parteneri excelenți, căci sunt ascultători și în general calmi, stabili, dar vor produce mari frustrări sexuale unui partener cu dorința sexuală diferită de a lor.

femei_sexy7Femei care folosesc frumusețea, implicit sexul ca pe un instrument de control

O alta categorie, din ce în ce mai vizibilă în zilele noastre, de data aceasta specifică mai mult femeilor decât bărbaților, este cea a femeilor provocatoare, ce folosesc sexul ca pe un instrument de control, de putere.

Sunt ușor observabile căci sunt întotdeauna mai mult dezbrăcate dacât îmbrăcate, sunt într-o perpetuă „prezentare” a propriilor atuuri sexuale, în general îmbunătățite chirurgical sau prin alte procedee. Indiferent de situație, oră sau împrejurare, sunt o „declarație” de sexualitate. Deși afirmă sus și tare cât sunt de „îndrăgostite” de propriul corp și cum își adoră diversele părți anatomice, sunt de fapt sclavele saloanelor de cosmetică și de chirurgie plastică, căutând o perfecțiune pe care nu o vor atinge niciodată.

frigiditatea_30c1adefe7Bătrânețea reprezintă cea mai mare amenințare pentru ele, și multe declară (în particular) că mai bine ar muri tinere. Trăiesc intens fiecare clipă din viață, au o viață socială foarte activă, dar doar aparent, amenințate continuu de alte femei, de înaintarea în vârstă, de eventuala situație în care nu vor mai fi apreciate pentru modul în care arată. Aceste femei își folosesc corpul ca pe o armă, ca pentru un instrument pentru a obține ceea ce își doresc; sexualitatea lor înseamnă putere. Sunt foarte mândre că sunt femei și încearcă să profite la maximum de asta.

61230732

Viața lor intimă este în general… un dezastru – punând accentul prea mult pe „cum arată” în loc de „cum sunt”, sunt în general partenere sexuale nepricepute, fără mari cunoștințe și fără imaginație, drept care vor schimba mulți parteneri, și mulți parteneri le vor schimba, sătui de mofturile lor, nesusținute de alte calități. Mulți bărbați le aseamănă cu vinurile scumpe – valoarea lor este dată de faptul că le posezi, nu că le consumi; cu cât sunt mai scumpe cu atât nu-ți vine să le folosești…. ci doar să le prezinți celorlalți, să te lauzi cu ele… Au în general relații nepotrivite, ciudate, menite să le ofere/compenseze ce le lipsește în general: bani, inteligență, curaj.

Desigur că această prezentare nu reprezintă o clasificare științifică și exhaustivă. Temperamentul uman sexual nu poate fi limitat la exemplele prezentate. Ele însă sunt interesant de studiat și observat, căci ne ajută să identificăm caracteristici care ar putea face o relație foarte dificilă, aducând multă frustrare și suferință, chiar dacă aparențele nu arată, cu atât mai mult cu cât le observăm în jurul nostru din ce în ce mai des.

Viața de cuplu are 7 etape: „Dacă am fi știut cu toții de ele, divorțuri ar fi fost cu 80% mai puține”

Ne alegem singuri soțul sau soția. Însă pentru a avea parte de o adevărată dragoste, trebuie să ne cunoaștem reciproc, să ne împrietenim și abia după asta să ne iubim. Unii consideră că soții se iubesc doar la începutul relației. Ulterior ochelarii roz sunt dați jos și aceștia se confruntă cu primele provocări și probleme de familie. Și de foarte multe ori așa se întâmplă că anume atunci dragostea dispare, scrie pe www.fasingur.ro.

Fidelitatea și răbdarea sunt cele mai mari virtuți ale iubirii. Dacă considerați că iubirea voastră a luat sfârșit, atunci trebuie să știți că ea nici măcar nu a început.

1. Etapa buchetelor de flori și a bomboanelor de ciocolată

Această etapă durează în jur de 18 luni. Atunci când bărbații și femeile să îndrăgostesc, câțiva hormoni specifici se activează și îi fac pe parteneri să vadă lumea în culori aprinse. La această etapă partenerii sunt vrăjiți reciproc. Ei se află într-o stare asemănătoare cu a persoanelor care folosesc droguri. Nici într-un caz în această perioadă nu trebuie luate decizii importante, pentru că în scurt timp ”hormonul dragostei” nu va mai funcționa și lucrurile vor părea așa cum sunt ele în realitate.

2. Etapa de saturație

La această etapă începi să privești relația voastră cu capul lucid. Multe sentimente dispar, în schimb te deprinzi să fii alături de perechea ta. Drept urmare comportamentul tău se schimbă și te simți mult mai liber în apropierea ei/lui.

3. Etapa de respingere

Asta se întâmplă cu toți. Încep să apar certuri și se fac vizibile anumite trăsături negative de caracter. La această etapă crezi că cel mai simplu este să vă despărțiți sau divorțați. Însă după ce faci asta începi altă relație și iarăși intervin etapele 1 și 2 după care din nou 3 și acest cerc vicios poate continua până la nesfârșit.

4. Etapa răbdării

Dacă iubiții au trecut cu bine de etapa de respingere, ei au devenit automat mai înțelepți. Cercurile nu mai sunt la fel de dramatice și ambii înțeleg că deși certurile apar și dispar, relația trebuie să continue. Ambii știu că este nevoie pur și simplu de răbdare.

5. Etapa respectului

Este prima etapă a iubirii veritabile, pentru că până acum iubire ca atare nu a fost. Partenerii încep să-și conștientizeze obligațiile, gândindu-se nu la ceea ce vor pentru sine, ci la ceea ce pot face pentru persoana dragă.

6. Etapa prieteniei

Acum partenerii au devenit persoane foarte apropiate. Ei au încredere unul în altul sută la sută, asemenea unor prieteni. Iar prietenia deschide calea spre adevărata dragoste.

7. Etapa iubirii veritabile

Pentru a ajunge aici este nevoie de făcut o cale foarte grea, pline de dificultăți și provocări. Iubirea nu este ceva cade ca din cer cum cred unii. Iubirea apare doar atunci când omul devine matur în interior, încetează să mai fie egoist și respinge preconcepțiile.

Milioane de oameni fac o greșeală mare. Ce să nu faci niciodată imediat după sex

Ceea ce fac toți după o partidă de amor este la fel de important ca ceea ce se face înainte de ea sau în timpul ei. În general, este bine de luat în seamă lucrurile care îl deranjează sau îl face să sufere pe cel pe care nu am vrea decât să îl vedem fericit.

Aşadar, când vrei să te bucuri de tot ce implică sexul, NU te ridica imediat şi NU te îndrepta în goana luminii spre baie unde să îţi faci igiena imperios necesară.

Ai face bine dacă l-ai flata (ai flata-o) în continuare, i-ai atinge corpul, i-ai atinge părul în timp ce ai mai sta la poveşti cu el/ea sau dacă, pur şi simplu, i-ai respira în piept în timp ce vă ţineţi în braţe.

Dacă te-ai ridica imediat de lângă el, e acelaşi lucru cu a-i spune că vrei să scapi de orice urmă ți-a lăsat-o pe corp – o ofensă greu de descris.

Nu te lăsa pradă unei discuţii telefonice lungi (indiferent cine e sau ce importanţă are persoana care se află de partea cealaltă a firului) – deconectarea bruscă de partener şi atenţia îndreptată către altceva, care nu are nicio legătură cu el, trădează în primul rând superficialitatea sentimentelor sau chiar superficialitatea ta în general, ca om.

Deşi este foarte indicat să discutaţi după terminarea partidei de sex, e bine să îţi cerni cu atenţie subiectele alese – cele mai constructive sunt cele care vă ajută să vă descoperiţi unul în faţa celuilalt şi cele care vă ajută să vă apreciaţi unul pe celălalt şi mai mult.

E frumos şi sănătos să precizaţi, mai în glumă sau mai în serios, ce v-a plăcut, ce v-a făcut să vă depăşiţi limitele, ce v-a intimidat în sens pozitiv.

În acelaşi timp, nu e bine nici să cazi într-o euforie copilărească ca şi cum ai fi câştigat o mare victorie.

Nu vă certaţi, chiar dacă se ivesc motive faceţi orice ca să schimbaţi subiectul sau să îl amânaţi pentru mai târziu pentru că o ceartă în astfel de situaţii va face să dispară tot farmecul partidei de sex şi, în contextul dezamăgirii resimţită multiplicat, a deznădejdii că nimic din ce e frumos nu rezistă, veţi duce relaţia pe un teren extrem de alunecos şi, implicit, primejdios.

sursa: www.realitatea.net

Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie

În a doua căsătorie poți fi fericit, însă trebuie să iei în considerare mai multe lucruri, după cum arată psihologii. Care sunt acele provocări, dar și cum pot fi ele depășite.

Prima căsătorie nu rezistă mereu pentru totdeauna, însă, conform studiilor, a doua căsătorie are o rată de succes mai mare decât prima.

Al doilea mariaj se bucură de beneficiile experienţei. Persoanele aflate la a doua căsătorie cunosc deja mare parte din responsabilităţile unei căsnicii.

A doua căsătorie culege recompensele primei căsătorii. E vorba de reflecţie şi evoluţie personală. Oamenii au învăţat să nu mai repete greşelile din trecut, iar asta îi conduce către un al doilea mariaj mai fericit.

Partenerii la o a doua căsătorie sunt toţi marcaţi de ideea de a face lucrurile să funcţioneze de această dată. Asta nu înseamnă că prima căsătorie e lipsită de această dorinţă, dar oamenii recăsătoriţi privesc această uniune la un alt nivel.

Printre obstacolele cu care se poate confrunta a doua căsătorie se numără:

– resentimente care persistă față de fostul partener

– sentimente de atașament față de fostul partener

-un simț al independenței crescut

– obligații financiare comune cu fostul partener

– copil din relația anterioară

Pentru ca a doua căsătorie să funcționeze bine, partenerii nu trebuie să presupună că lucrurile se vor așeza de la sine. Din contră, ei trebuie să analizeze ce nu a mers bine în prima căsnicie, mărturisește Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, pentru Libertatea.

Deși multe persoane au tendința de a da vina pe fostul partener pentru ce nu a mers bine în relație, este bine să analizeze și propriul rol în situație.

Eșecul unei prime căsătorii îi poate face pe oameni să simtă anxietate cu privire la viitoarele relații. Ei pot aduce cu ei un bagaj de furie, resentimente și sentimente de trădare, pe care îl „varsă” în noua relație, îngreunând conexiunea cu noul partener.

Cum poate să funcționeze mai bine a doua căsătorie?

Pentru ca a doua căsătorie să prospere, psihologul are mai multe sfaturi:

-fă din mariaj o prioritate

-eliberează-te de resentimentele și furia fostei relații

– păstrează comunicarea onestă cu jumătatea ta

– vorbește despre probleme înainte să se transforme în resentimente

– construiește relații pozitive cu copiii vitregi

Un lucru important când te recăsătorești este disponibilitatea de a fi adaptabil. O a doua căsătorie vine cu schimbări majore de viață, cu schimbări pe plan financiar, dar și pe planul relațiilor cu familia și prietenii.

Cum îți dai seama că nu ești gata pentru a doua căsătorie?

Există câteva semnale care pot sugera că nu ești gata de o a doua căsătorie, potrivit expertului, iar acestea sunt:

– visele de a te împăca cu fostul partener

-stările de supărare create de divorț

-senzația că nu poți fi sincer cu noul partener

-incompatibilitatea de valori sau obiective cu noul partener

Însă nu trebuie să renunți automat la ideea de a te căsători din nou, dacă simți că ceva nu merge bine. Un terapeut sau un consilier de relații te poate ajuta să îți pui prioritățile în ordine și să te împaci cu trecutul.

În sfârșit fac nuntă. După 12 ani de relație…
Articolul anterior
Număr de telefon blestemat. Toţi care l-au avut au murit
Articolul următor