Tipuri de temperamente sexuale

Continuare la articolul “Tipuri de temperamente sexuale

separator

Bărbați inhibați și femei frigide

Un alt temperament sexual din ce în ce mai des întâlnit, este caracterizat de un nivel energetic scăzut, fără inițiativă sexuală. Sunt persoanele caracterizate a fi foarte bune „executante”, pasive; nu au inițiativă, dar nici imaginație. Vor tinde mai degrabă să evite initimitatea și reacționează extrem de clar (cateodată surprinzător de dur) la orice idee legată de ea.


Valentin Pescaru,
psiholog, psihoterapeut, sexolog
http://psihologultau.net

Bărbații sunt inhibați, iar femeile exprimă cel mai bine „frigiditatea”. Aceste persoane au mari probleme cu încrederea în sine, relația cu propriul corp este afectată, de multe ori se simt vinovate de propria dorință și de faptul că se masturbează (deși o fac foarte rar). Corpul este lăsat întotdeauna pe ultimul loc, dorințele lor sunt negate; caută mai degrabă relații platonice, apropiate afectiv, dar fără această parte de intimitate sexuală. Pot fi, aparent, parteneri excelenți, căci sunt ascultători și în general calmi, stabili, dar vor produce mari frustrări sexuale unui partener cu dorința sexuală diferită de a lor.

femei_sexy7Femei care folosesc frumusețea, implicit sexul ca pe un instrument de control

O alta categorie, din ce în ce mai vizibilă în zilele noastre, de data aceasta specifică mai mult femeilor decât bărbaților, este cea a femeilor provocatoare, ce folosesc sexul ca pe un instrument de control, de putere.

Sunt ușor observabile căci sunt întotdeauna mai mult dezbrăcate dacât îmbrăcate, sunt într-o perpetuă „prezentare” a propriilor atuuri sexuale, în general îmbunătățite chirurgical sau prin alte procedee. Indiferent de situație, oră sau împrejurare, sunt o „declarație” de sexualitate. Deși afirmă sus și tare cât sunt de „îndrăgostite” de propriul corp și cum își adoră diversele părți anatomice, sunt de fapt sclavele saloanelor de cosmetică și de chirurgie plastică, căutând o perfecțiune pe care nu o vor atinge niciodată.

frigiditatea_30c1adefe7Bătrânețea reprezintă cea mai mare amenințare pentru ele, și multe declară (în particular) că mai bine ar muri tinere. Trăiesc intens fiecare clipă din viață, au o viață socială foarte activă, dar doar aparent, amenințate continuu de alte femei, de înaintarea în vârstă, de eventuala situație în care nu vor mai fi apreciate pentru modul în care arată. Aceste femei își folosesc corpul ca pe o armă, ca pentru un instrument pentru a obține ceea ce își doresc; sexualitatea lor înseamnă putere. Sunt foarte mândre că sunt femei și încearcă să profite la maximum de asta.

61230732

Viața lor intimă este în general… un dezastru – punând accentul prea mult pe „cum arată” în loc de „cum sunt”, sunt în general partenere sexuale nepricepute, fără mari cunoștințe și fără imaginație, drept care vor schimba mulți parteneri, și mulți parteneri le vor schimba, sătui de mofturile lor, nesusținute de alte calități. Mulți bărbați le aseamănă cu vinurile scumpe – valoarea lor este dată de faptul că le posezi, nu că le consumi; cu cât sunt mai scumpe cu atât nu-ți vine să le folosești…. ci doar să le prezinți celorlalți, să te lauzi cu ele… Au în general relații nepotrivite, ciudate, menite să le ofere/compenseze ce le lipsește în general: bani, inteligență, curaj.

Desigur că această prezentare nu reprezintă o clasificare științifică și exhaustivă. Temperamentul uman sexual nu poate fi limitat la exemplele prezentate. Ele însă sunt interesant de studiat și observat, căci ne ajută să identificăm caracteristici care ar putea face o relație foarte dificilă, aducând multă frustrare și suferință, chiar dacă aparențele nu arată, cu atât mai mult cu cât le observăm în jurul nostru din ce în ce mai des.

În sfârșit fac nuntă. După 12 ani de relație…
Articolul anterior
Număr de telefon blestemat. Toţi care l-au avut au murit
Articolul următor
Alte articole interesante