Trădarea un motiv de separare sau împăcare?

Este neplăcut să realizezi că pentru a menține relația unită, trebuie să depui foarte mult efort. Însă dacă ajungi la un moment în care partenerul te înșeală, vrei să te răzbuni, ești condusă  de supărare și desigur ai vrea să pui capăt la tot ce ați realizat până în prezent.

separator
Trădarea-un-motiv-de-separare-sau-împăcare

Este foarte greu să recunoști că omul care ți-a fost alături atât timp este un idiot, trădător și nu te merită deloc. Când iubești cu adevărat acestă persoană, infidelitatea lasă răni mult prea adânci ca să te poți preface că nu există, ignorându-le. Deși încerci să ierți, tot ceea ce poți face este doar să uiți. Primind atâta rău din partea persoanei căreia i-ai vrut binele, nu poți percepe infideitatea partenerului decât ca pe un act ucigător de încredere, speranță și iubire.

Dar oare ai putea vreodată să spui că infidelitatea pertenerului a fost cel mai bun lucru care se poate întâmpla în relația ta? Poate că da, însă doar în cazuri unice și excepționale, poate doar o singură dată, poate doar când cel care a înșelat va fi înșelat la rândul său.

Trădarea – efecte benefice

1Un studiu recent a demonstrat că infedilitatea poate avea un impact pozitiv asupra relațiilor aflate într-un punct critic. Mira Kirshenbaum, un psiholog renumit, este convinsă că uneori o aventură venintă la momentul potrivit poate scoate o relație din impas, iar greșelile de acest gen nu au consecințe negative asupra relației respective.

Uneori cu toate că doi se iubesc foarte mult, certurile, scandalurile sau vorbele urâte, fac parte din rutina zilnică. Interesul ambilor parteneri pentru această relație ajunge într-un prag critic. Și sunt cazuri reale care demonstrează că în urma unei aventuri el sau ea s-au întors hotărâți să-și salveze relația. Sau convinși că se iubesc cu adevărat și că niciun alt partener nu se poate compara cu cel vechi, au decis să lupte pentru dragostea adevărată. Iar într-un final, relația a devenit chiar mai frumoasă ca în trecut.

Uneori, abia atunci când pierderea persoanei iubite devine un lucru inevitabil, îți dai seama de meritele reale ale partenerului și lupți ca să-l recâștigi. Uneori anume infidelitatea te poate scoate din pasivitate și te poate face să vezi ceea ce uitasei de mult timp că există.

Trădarea – efecte negative

2Însă se poate întâmpla și viceversa. Infidelitatea partenerului poate demonstra că problemele unei relații nu au nicio rezolvare. Aventura unuia dintre parteneri poate duce la ruperea definitivă a unei relații, iar nici unul nu se va mai întoarce înapoi.

Astfel fii foarte atentă atunci când ești înșelată și nu înșela tu la rândul tău. Răzbunarea, orgoliul, durerea sau dorința de a răspunde cu aceeași monedă persoanei care te-a rănit, nu te va face să te simți mai bine.

Reține: înainte de a comite o infidelitate, gândește-te bine la consecințele ei. Nu încerca pe propria piele soluția extremă a unei aventuri în afară de relație și nici nu încerca să o probezi doar pentru a-ți da seama în ce stadiu sentimental te afli. Dincolo de gustul amar lăsat de infidelitate, anume ea te poate face să conștientizezi că relația ta merită salvată, însă poate fi prea târziu ca să o salvezi.

text: Iulia Arnaut

Katy Perry a intrat într-un scandal. Află despre ce este vorba
Articolul anterior
”VIP Battle” emoționează artiștii până la lacrimi! (FOTO)
Articolul următor
Alte articole interesante