Trei meserii ce pot fi învățate chiar și după 35 de ani

Ai împlinit recent 35 de ani și ți se pare că viața ta a devenit o continuă rutină? Nu dispera, respiră adânc și uită-te în jurul tău. De ce? Pentru că nicioadată, nu este târziu să cunoști lucruri noi. Poți învăța o nouă meserie la orice vârstă, fără să te înscrii la universitate. Mai jos, îți prezint trei cele mai căutate profesii pe care poți să le învățați într-un timp scurt.

separator
Cofetar
Această profesie este la fel de căutată ca cea de bucătar, însă maeștri ai torturilor și a prăjiturilor sunt mult mai puțini. Puteți să faceți niște ore de cofetar în paralel cu munca de bază, iar la bucătărie puteți experimenta diferite inovații pentru a-i bucura pe cei dragi. Chiar dacă nu veți fi un cofetar de elită, abilitatea de a găti bezele pufoase și torturi delicioase vă va fi de folos mereu. De asemenea, cu această profesie puteți să munciți foarte simplu în altă țară. Veți fi foarte solicitați.

Maestru în îngrijirea unghiilor
În toată lumea, maeștrii în manichiură, se consideră o profesie de elită. Această artă este de un nivel foarte înalt. Ea necesită anumite investiții financiare, nu doar pentru lecții, dar și pentru materiale. Însă aceste cheltuieli se recuperează rapidă, deoarece sunt multe saloane de frumusețe care au nevoie de profesioniști.

Ghid turistic
Dacă ați călătorit deja suficient, cunoașteți cel puțin o limbă străină, iar în timpul liber navigați pe site-urile hotelurilor și de bilete de avion, visați la mări și corăbii, atunci alegeți turismul. Durata cursurilor de manager în activitatea de turism durează până la 3 luni. În această perioadă veți învăța despre sistemele de rezervări, despre regimurile de vize, despre specificul destinațiilor turistice din lume, bazele marketingului și despre trucuri psihologice în comunicarea cu clienții. Dacă veți fi norocos și vă veți angaja la o agenție de succes, veți putea călători gratis sau la jumătate de preț.

Sursa

Kate Hudson a avut prima apariție în public, la 5 săptămâni de când a născut! Cum arată actrița
Articolul anterior
17 curiozități pe care nu le știai despre lume
Articolul următor
Alte articole interesante