Tu pentru ce te trezești în fiecare dimineață?

„Mi-am dat seama că fix în răspunsul la această întrebare stă toată fericirea sau nefericirea care încape într-o viață de om. Este întrebarea care naște sau vindecă depresii, care alungă blazarea și care, în momente cheie, te face să înțelegi dacă ești, sau nu, în locul potrivit. E o întrebare la care îți poate răspunde, în șoaptă, numai sufletul tău. Doar că uneori trebuie să-ți reînveți sufletul să vorbească.”, scrie pe finesociety.ro.

separator

Pe o listă a trăsăturilor de caracter care îmi repugnă, blazarea se află undeva spre vârf, cu mult înaintea prostiei sau a ignoranței. Aș putea lucra cu cineva slăbuț intelectual dar maleabil și plin de entuziasm, în schimb mi se pare o tortură să încerci să gestionezi pe cineva care e plictisit de tot și de toate și pe care nimic nu-l poate scoate din starea lui de amorțire. De fapt, am convingerea fermă că poți să iei un om nu foarte mobilat intelectual și să-l faci excepțional pe un anumit domeniu, doar descoperindu-i DOUĂ SUPAPE: un strop de entuziasm și o fărâmă de ambiție.

Atât, asta-i tot. Entuziasm pentru a se trezi dimineața cu pofta de a face lucruri și ambiție pentru a ști încotro vrea să ajungă peste una, două sau o sută de dimineți de acum încolo. Din cele două derivă toate: atenția la detalii, rigurozitatea muncii, inițiativa, creativitatea, productivitatea. Toate sunt legate între ele cu un fir invizibil. Și tot ele sunt antidotul pentru metehnele de care ne plângem cel mai des: lenea, comoditatea, blazarea, neatenția, fuga de răspundere…

Cu entuziasmul și ambiția activate, orice om poate fi extraordinar de bun la ceva. Trebuie doar să fie un „ceva” care să-l intrige, care să-i aprindă imaginația, să-l facă să-și depășească limitele și constrângerile de pregătire, geografie sau context. Entuziasmul și ambiția fac un om să-și dorească să fie mai mult decât este. Să se trezească dimineața cu zâmbetul pe buze, cu poftă de muncă și cu siguranța că azi este o zi în care, în funcție de ceea ce va face, poate să evolueze, să se remarce și să ajungă mai aproape de următorul nivel, oricare ar fi acesta în mintea lui.

Am întâlnit de-a lungul timpului oameni care nu aveau aparent nicio premisă pentru victorie sau pentru a-și depăși condiția și care au ajuns să strălucească așezați în poziția potrivită. Un director de housekeeping la un hotel de cinci stele aproape legendar din New York, care își începuse activitatea în acel hotel, cu ani în urmă, în postura de menajeră. O menajeră atât de eficientă, plină de inițiativă și dedicată, încât s-a desprins de pluton.

O doamnă cu patru copii acasă și 12 clase care a ajuns cel mai bun Assistant Manager într-o companie multinațională, fiindcă era o maestră a organizării și iubea ideea de a ține lucrurile în ordine. O secretară care a ajuns partener într-o agenție de publicitate, fiindcă avea o creativitate extraordinară și, în cele 15 secunde de grație pe care le avem cu toții pentru a face o impresie bună la momentul oportun, a știut să vină cu o idee care să o așeze într-o cu totul altă lumină în ochii celor din companie.

În schimb, n-am cunoscut niciodată un om cu adevărat bun la ceva care să-mi spună că merge cu lehamite la serviciu în fiecare dimineață. Că e îngrozit când se gândește că mâine e luni. Că nu-și suportă clienții, colegii sau anturajul sau că toți sunt niște proști neinteresanți.

Citește continuarea pe finesociety.ro!

Care orgasm este mai lung: al bărbaţilor sau al femeilor?

Sexualitatea este parte importantă din viaţa oamenilor sau ar trebui să fie. Viaţa sexuală regulată are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice.

Cercetătorii explică: Ce se întâmplă în organism în timpul orgasmului -  Exquis

Orgasmul este un moment de eliberare, care duce la un sentiment de plăcere intensă în timpul actului sexual. Produce efecte plăcute în corp, care pot dura câteva secunde. La bărbați, orgasmul este, de obicei, urmat de ejaculare. La femei, această plăcere supremă poate induce contracții repetate ale vaginului, care oferă o senzație de extaz.

Potrivit Alain Heril, sexolog, această stare de liniște care apare după orgasm este corelată cu hormonii. În timpul orgasmului, creierul produce hormoni, dopamină, oxitocină și adrenalină, lucru care induce senzaţii şi plăcere intense.

Însă există diferenţe între bărbaţi şi femei când vine vorba despre orgasm. Plăcerea sexuală a bărbaţilor este considerată “mecanică”, iar ei ajung mai repede la orgasm decât femeile, se ştie. Se consideră că orgasmul masculin este corelat cu creierul reptilian sau primitiv. Aceasta înseamnă că sub efectul stimulării erotice și în timpul intensificării orgasmului, bărbaţii intră într-o fază care generează ejaculare. Urmează etapa refractară, care îl obligă să ia o pauză mai mult sau mai puțin lungă.

În cazul femeilor, creierul limbic sau emoţional controlează plăcerea sexuală. Emoțiile, gândurile, mediul, sentimentele și fanteziile sunt elemente-cheie în apariţia orgasmului la femei. Chiar şi în momentele de dinaintea orgasmului, femeia poate fi perturbată de un zgomot, de o imagine sau de un gând, care o pot împiedica să ajungă la orgasm. Cu cât o femeie are o relaţie mai armonioasă cu partenerul, cu atât are şanse mai mari să ajungă la orgasm.

Totuşi, cine are un orgasm mai lung?

Într-un videoclip publicat pe canalul de Youtube Asap SCIENCE, Mitchell Moffit și omul de știință Gregory Brown au încercat să obţină un răspuns la această întrebare.

Ei au descoperit că mai mulți factori ar putea influența gradul de plăcere resimțit de bărbați și femei. Femeile s-ar bucura de orgasme mai lungi, care durează aproximativ 20 de secunde sau mai mult, în timp ce plăcerea masculină ar dura doar 3-10 secunde. Cu toate acestea, studiile arată că bărbații pot ajunge cu ușurință la orgasm, 95% dintre ei atingând punctul suprem în timpul sexului. În cazul femeilor, 69% dintre ele ajung la orgasm în timpul unui contact sexual.

sursa

Vrei să o ceri în căsătorie de Valentine’s Day? Află cum să o faci mai bine!

Dacă ți-ai propus să îți ceri iubita în căsătorie chiar de Valentine’s Day, pentru început, descoperă ce detalii îți garantează un „DA‟ hotărât! 

Fancy Quad City Restaurants Perfect For Valentine's Day

Poate că ai ales deja inelul, te-ai gândit la buchetul de flori pe care i-l vei oferi și ai organizat cina romantică la care veți participa. Și dacă intenționezi să o ceri la masă, s-ar putea să te întrebi, când este mai bine să o faci, înainte sau după cină? Poate că acesta este cel mai important aspect al propunerii…

Cererea în căsătorie – înainte sau după cină? 

Un lucru este cert: cererea în căsătorie trebuie să fie punctul culminant al serii, însă nu există o regulă fixă care să spună dacă este bine să o ceri înainte sau după cină. În schimb, avem o listă cu argumente pro și contra pentru fiecare situație. 

Vei fi avantajat dacă o vei cere înainte de cină, deoarece scapi de stres, însă s-ar putea să nu mai fiți tentați să serviți preparatele alese, din cauza emoțiilor. De asemenea, dacă reacția partenerei nu va fi cea dorită, va trebui să participi la o cină incomodă. Dacă alegi să o ceri după cină, ai mai mult timp la dispoziție pentru ajutări (să presupunem că fotograful întârzie), însă și nivelul tău de anxietate poate să crească.

Specialistul în organizari de nunți, Donnie Brown, spune că este ideal ca bărbatul să se așeze pe genunchi, înainte de a servi desertul. Ea nu recomandă ideea de a pune inelul în șampanie sau în prăjitură, deoarece există riscul de sufocare. 

De asemenea, specialistul punctează că este bine să alegi un loc unde să fiți doar voi doi, pentru a vă putea bucura de moment. Oricât de tentant ar fi, evită să o ceri la un alt eveniment mare, cum ar fi nunta unui frate sau o reuniune de familie! Nici farsele nu se mai poartă, deoarece o pot pune pe parteneră într-o ipostază neplăcută. 

sursa

Un expert în limbajul corpului explică cum să îți dai seama dacă o persoană te place sau nu la o întâlnire

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Dacă o persoană mută un obiect, cum ar fi un meniu, în fața ei pentru a crea o barieră, atunci este un semn că nu este interesată de tine. Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent.

Un expert în limbajul trupului a dezvăluit semnele care arată că îi dai cuiva „fiori” și îl faci să nu te mai invite la o altă întâlnire. Adrianne Carter, în vârstă de 53 de ani, a declarat că o persoană care se întâlnește cu tine poate arăta că nu este interesată de tine – sau că se poate răzgândi – încrucișând brațele sau păstrând o distanță între voi doi.

Ea a afirmat chiar că ar putea muta un obiect, cum ar fi un meniu, în fața lor pentru a crea o barieră în cazul în care nu sunt interesați. Adrianne a spus că o întâlnire ar putea merge bine și este posibil să te placă dacă păstrează contactul vizual, se apleacă spre tine, își ridică sprâncenele sau își suflecă mânecile. Expertul, din Lichfield, Staffordshire, a spus că atunci când cineva se apropie de tine, în general, înseamnă că întâlnirea merge bine.

Ea a spus: „Atunci când o persoană care nu place pe cineva sau este dezgustată – vei vedea că își strâmbă nasul de dispreț. Vor fi o mulțime de expresii de acest gen, dacă veți căuta semne, le veți găsi. Când suntem interesați de cineva, ne aplecăm. Dacă cineva nu te place, este mai probabil să facă mai mult spațiu între tine și el. De asemenea, folosește-l ca pe un avertisment din partea corpului.”

Un alt semn revelator că o întâlnire merge bine este contactul vizual bun, dar nu prea insistent. Adrianne a spus că menținerea unui contact vizual de durată este important. Expertul a spus că unele persoane fac peacocking”, în care cineva poartă sau face ceva pentru a se face remarcat sau pentru a încerca să atragă atenția.

Adrianne a spus: Momentul în care oamenii încep să se joace cu părul lor, concentrându-și atenția asupra lui. De fapt, ei încearcă să vă atragă atenția, dacă se agită sau se joacă cu părul lor, acesta fiind un semn că vor să arate bine pentru dvs și vor să îi observați. Când unii bărbați își suflecă mânecile, vrea să îi vezi antebrațele pentru a le vedea puterea. Dacă își suflecă mânecile, este interesat și gata de acțiune.”

Adrianne a mai spus că unii oameni vor ridica bariere – fie că își vor încrucișa brațele, fie că vor pune obiecte în fața lor.

Dacă sunteți la o întâlnire, s-ar putea să mute ceva în fața lor sau, nu-mi place să spun asta, să-și încrucișeze brațele, dar unii oameni o fac pentru confort”, a adăugat ea. Adrianne a menționat că o persoană poate, de asemenea, să-și ridice sprâncenele dacă este interesată de tine. Acesta poate fi un semn foarte revelator”, deoarece înseamnă că persoana este mai mult decât interesată.

Arianne a continuat: Arcuirea sprâncenelor nu este doar pentru întâlniri – o vei vedea pe tot parcursul vieții tale. Dacă cineva este interesat de ceea ce ai de spus, va strâmba adesea o sprânceană cu un mic zâmbet.”

Cele mai utile sfaturi ale lui Adrianne care arată că cineva este interesat de tine: aplecarea în față, un anumit contact vizual, o sclipire în ochi, o privire specială, suflecarea mânecilor, dezvăluirea gâtului.

sursa

O dansatoare dintr-un club din Chișinău povestește lucruri neștiute despre viața sa
Articolul anterior
Un antrenor de la Rio a donat organe pentru 4 persoane!
Articolul următor