Studiu: sexul regulat îmbunătățește memoria și te face mai deștept

O veste bună de la cercetători! Sexul îmbunătățește memoria de scurtă durată și asta nu e tot. De asemenea, sexul îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului, astfel încât practicarea regulată a sexului reprezintă o alegere corectă și sănătoasă.

separator
Atunci când vine vorba despre funcțiile creierului, chiar și o ușoară pierdere a memoriei poate fi o piedică serioasă pentru o viață confortabilă la orice vârstă, și chiar un semnal de avertizare a bolilor mintale serioase. Acesta este motivul pentru care mai mulți oameni de știință de pe întreaga planetă, acordă o atenție serioasă problemelor de îmbunătățire a memoriei și de menținere a sănătății creierului.

Sexul este o modalitate de a preveni piederea de memorie, spun oamenii de știință!

Acest lucru a fost constat într-un studiu realizat de o echipă de oameni de știință australieni, condusă de profesorul Mark Allen, și publicată în revista medicală ,,Archives of Behavior Sexual”.

Allen a examinat date de la adulți peste 50 de ani. Printre ei au fost 2.672 bărbați și 3.344 femei. Australienii au analizat informațiile privind dieta, sănătatea, bunăstarea și statutul socio-economic al subiecților, care au completat, de asemenea, o sarcină de memorie și au completat un chestionar, unde au vorbit despre intensitatea relațiilor sexuale. Doi ani mai târziu, aceiași oameni au îndeplinit un alt test de memorie și au completat din nou chestionarele.

Rezultatele au arătat că activitatea sexuală frecventă, studiul incluzând, de asemenea, sărutări și intimitate emoțională ridicată, are legătură directă cu o performanță mai bună a memoriei, iar această conexiune este mai evidentă în rândul respondenților în vârstă.

În special s-a constatat îmbunătățirea memoriei de scurtă durată. Profesorul Allen conchide că intimitatea îmbunătățește memoria prin stimularea unor zone ale creierului legate de memorie, cum ar fi hipocampul.

Ce este memoria de scurtă durată?

Memoria de scurtă durată se referă la ceea ce s-a întâmplat recent: de exemplu, ce ați mâncat la micul dejun sau cu cine ați mers ieri la culcare. Pe termen lung, când vine vorba de lucruri mai îndepărtate: de exemplu, prăjiturile pe care le cocea bunica cel mai bine, acum zece ani.

Legătura sexului cu amintirile, cel puțin la femei, a fost confirmată și de un studiu al experților canadieni, în 2016. Potrivit acestuia, femeile care fac sex în mod regulat, își amintesc mai bine cuvintele abstracte și, de asemenea, sunt capabile să relateze mai bine amintirile.

Ficatul nu doare. Cel mai simplu test prin care poți afla dacă ai ficatul sănătos
Articolul anterior
Alertă! O persoană necunoscută a împușcat în două troleibuze din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante