Unica din viaţa Taniei Cerga!

De când a apărut Unica în viaţa ei, Tania Cerga se poate lăuda că este o mămică cu acte în regulă.Izel sau “Unica” în traducere, este numele potrivit pentru unicul copil din familia Taniei şi a lui Zaur.

separator

Ea este basarabeancă, el – azer. Nu au semnat acte în faţa ofiţerului stării civile, dar şi-au jurat dragoste şi înţelegere.

Pe Izel mi-o imaginam aşa cum eram eu mică

Tot mai puţin şi mai puţin timp dorm. Aş putea spune că sufăr cronic de nesomn, dar o voi face la bătrâneţe.

Termin concertul la 3 noaptea, ajung acasă şi nu  mai pot să adorm, pentru că trebuie să fiu mamă. Exact asta se întâmplă şi dimineaţa, când teoretic ar trebui să-mi revin după concert.

E un ghem de energie, un zâmbet continuu. Un copil care se trezeşte dimineaţa şi zâmbeşte fără motive. Şi asta îţi  îndepărtează gândul de la problemele pe care le ai. Uneori chiar o rog să mai doarmă un pic, mă întorc cu spatele şi ea mă trage de păr, e foarte haioasă.
Deja avem cinci dinţişori, urmează să mai apară unul.
O voi alăpta până la un an. Ştiu că foarte multe femei renunţă la alăptarea naturală din cauza job-ului. Eu am înţeles că totul e în capul tău. Lucrurile pentru mine, se întâmplă în mod natural.  Înainte nu-mi făceam planuri nici chiar pentru o zi înainte. Eram foarte aeriană. Acum însă sunt foarte organizată. Mă trezesc de dimineaţă şi deja ştiu ce trebuie să fac, unde trebuie să ajung. Nu mai invoc motivul că sunt obosită. Reuşesc să-mi onorez toate punctele din agendă.

Izel a apărut atunci când am pierdut-o pe bunica

Copilaşul n-a fost planificat. Mi-l doream mult şi ştiam că o să apară din dragoste când o să vrea el. Izel şi-a ales singură părinţii.

Vestea mi-a prins foarte bine. Cu o lună înainte de a afla că sunt însărcinată, decedase bunica, de care eram foarte ataşată.

Copilul mi-a sugerat ideea de reîncarnare şi ne-a luat gândurile triste, a umplut acest gol.

Mama e persoana de încredere, ele au o relaţie foarte frumoasă. Fetiţa  seamănă şi cu ea. Bunica este extrem de grijulie, o îmbracă în trei haine şi eu două le scot. Micuţa trebuie călită, iar mama crede că trebuie cocolită.

Nu vreau s-o complexez în niciun fel, cum au făcut-o părinţii involuntar cu noi. Nu va auzi de la mine: ”Asta nu se poate, asta nu e bine să faci, nu vorbi când nu eşti întrebată”.

Noi avem acces la mult mai multă informaţie, spre deosebire de părinţii noştri. Cred că va fi puternică, vreau să-şi păstreze culoarea sufletului,voi încerca să nu-i ştirbesc din personalitate.

Nu voi fi mireasă de dragul unei ştampile

Nu voi fi mireasă. Ne este bine aşa cum suntem. La fel cum lucrurile, în care am crezut zeci de ani, s-au răsturnat în minţile noastre, şi valorile  din cuplu se schimbă. În alte ţări de mult s-a pus în prim-plan înţelegerea în familie  şi nu neapărat ştampila. Fetiţa poartă un nume comun de familie.

De la 66 de kg am ajuns la 51kg

Am adăugat 15 kg  la naştere şi în ultima lună mă speriam când mă priveam în oglindă.  Acum am 51 de kg.

În prima perioadă, timp de 2 luni am făcut exerciţii. Simţeam nevoia să fac sport după ultimile luni de sarcină în care eram mai înceată. Vroiam să-mi simt muşchii cum lucrează. E important să nu laşi, ca situaţia să-ţi scape de sub control. M-am alimentat sănătos, nu ca pentru doi. Am băut foarte multă apă.

Nişte lucruri clasice ce ţin de disciplină.

Acum am mai mult timp pentru îngrijire acasă. E firesc să avem grijă de timpuriu  de felul în care arătăm, nu atunci când am observat că avem riduri.

În cazul nostru, al interpretelor e ceva mai dificil să-ţi menţii tenul pentru că orice concert, sesiune foto, presupune cosmetică profesionistă, care nu e deloc indulgentă cu tenul feţei.

Folosesc în loc de demachiant ulei de argan, foarte bun şi pentru păr, unghii, faţă.

În loc de tonic – suc de lămâie diluat cu apă.

Îmi fac măşti de argilă, mi se potrivesc foarte bine. Şi în funcţie de anotimp, o amestec fie cu smântână sau cu lapte, fie cu ulei, suc de fructe. Folosesc şi produse organice, fără chimicale, aduse din România, care la noi încă nu sunt promovate.

Text: Olga Chirica

Suntem doar prieteni!?
Articolul anterior
Geta Burlacu – în premieră, dezgolită de complexe!
Articolul următor
Alte articole interesante