Vasile Revenco: “Educăm spiritul de echipă”

De mic a fost înconjurat de femei frumoase

separator
şi înţelepte. Mama, bunicile, mătuşile şi sora au fost un suport de nădejde în  viaţa lui. Se consideră cel mai bogat şi mândru bărbat din Republica Moldova, pentru că are cele mai deosebite sportive din ţară.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Rugby, Vasile Revenco, ne povesteşte despre importanţa şi rolul femeilor din viaţa sa.

Femeia înseamnă continuitatea vieţii pe pământ…

Femeia este cea mai frumoasă fiinţă  creată de Dumnezeu. Sunt mândru că sunt bărbat şi mă pot bucura de această comoară. Soţia mă susţine în tot ceea ce fac. Sunt sigur că atunci când plec în deplasări, acasă toate sunt puse la punct. Este perfectă în tot ceea ce face, atât ca mamă, cât şi ca soţie. Trebuie să recunosc că noi, bărbaţii suntem mai grăbiţi, însă femeile sunt mai chibzuite, fac lucrurile cu drag şi  aduc în case căldură.

Să lucrezi cu femeile este ceva aparte, ceva special…

Este foarte uşor să antrenezi o echipă de fete. Pot spune că fetele sunt mai receptive la indicaţiile mele. Am o plăcere deosebită să lucrez într-un asemenea colectiv , cu ele mă înţeleg fără prea multe explicaţii. Desigur, cu fiecare dintre ele am o relaţie specială, unele sunt mame, altele au probleme de sănătate, de familie. Mă strădui, ca antrenamentul să aibă un rezultat bun.

Acasă femei, la serviciu femei, e minunat să fii înconjurat de  femei

Cu bărbaţii mai pot glumi şi în alt fel… cu ele însă trebuie să fiu mai respectuos, mai atent. Fetele au o dragoste enormă faţa de sport, o dragoste diferită de cea a băieţilor, sunt mai atente, mai ordonate şi au mult gust.

Soţia nu este geloasă, pentru că tot ceea ce fac este strict profesional

Nu are de ce să fie geloasă. Ceea ce fac din punct de vedere  profesional, nu are nicio legătură cu viaţa mea personală. În cei 20 de ani de căsnicie am căpătat încredere unul în celălalt. Suntem o familie iubitoare de rugby, în plus, avem două fete sportive şi soţia ştie ce înseamnă munca mea.

Atât pe fiica mea, cât şi pe celelalte fete le iubesc la fel

Am  fost antrenorul fiicei mele, de pa când era mică. Am avut grijă de pregătirea ei fizică, ca să fie mereu în formă. Este foarte uşor să lucrez cu ea, pentru că mă ajută în tot ceea ce este legat de organizare. Dacă am de replicat sau de dojenit, nu contează că e fiica mea. În timpul antrenamentului, pentru mine, toate fetele sunt egale.

Ca specialist, pot identifica o sportivă de rugby

Principiile şi valorile rugby-ului  constau în educarea în colectiv a respectului  faţă de colegul tău, faţă de antrenor, pentru că este un joc de echipă şi nu unul individual. În plus, aspectul fizic contează,  imediat pot vedea, dacă o fată poate fi o bună sportivă de rugby. Pregătirea de care beneficiază  jucând într-un colectiv, o deosebeşte de o sportivă care face atletism, înot sau baschet.

O simt şi atunci când nu o am alături…

După vreo 2- 3 zile de turneu simt lipsa soţiei. Când plec de acasă, apare dorul de-a fi alături de ea.

De mic  am fost înconjurat de femei

Toate femeile din viaţa mea m-au învăţat câte ceva. Mama, bunicile şi sora mai mare au fost primele mele învăţătoare. Am învăţat alături de ele cum să mă comport şi cum să respect femeia.  Şi în prezent mai învăţ de la minunatele mele eleve unele lucruri.

Aş asocia femeia cu un porumbel…

Porumbelul simbolizează pacea, dragostea şi devotamentul de care are nevoie o familie.

 

Text: Cristina Mihalachi

 

Natalia Morari s-a reîntors în Rusia!
Articolul anterior
Fii originală de Paşte şi decorează-ţi masa într-un mod neobişnuit!
Articolul următor
Alte articole interesante