Vezi ce-ți aduce anul 2013!

După apocalipticul 2012, iată că vine mult așteptatul an de după… cu adevărat, Dragonul de Apă al lui 2012, a adus multe surprize și schimbări majore… mai mult pe planul personal al fiecăruia, decât sub forma unor evenimente de amplitudine! Astfel că, într-un fel, fiecare așteaptă perioade de liniște, pace, intrarea în normal… însă vom avea oare parte de toate acestea în 2013?

separator

Mariana Reazantev – Lucreteanu,
Expert în Metafizica Chineză

Conform Calendarului Chinezesc Solar (cunoscut sub numele de Calendarul Hsia, Calendarul Chinezesc Agrar etc.) anul Dragonului de Apă mai are încă o lună… până pe 4 februarie 2013! Abia atunci intrăm oficial sub oblăduirea energiilor următorului an.

Timp de mii de ani (încă din 2000 IC), chinezii au știut să prezică cu o pondere probabilistică destul de mare (peste 70%), atât evenimente, cât și proprietăți specifice ale anului ce vine, de la vreme – până la recoltarea roadelor!

Așă că și astăzi, putem utiliza extraordinarul instrument – Calendarul Hsia, pentru a încerca să prezicem sau să recunoaștem specificurile anului 2013! Analizând proprietățile anului, vom cerceta atât interacțiunea celor 5 elemente primordiale (apa, lemnul, focul, pământul, metalul) cât și temperamentul animalului – Șarpele de Foc!

Conform celor 5 elemente, anul 2013, nu ne aduce prea multă liniște… încă! Din contra, turbulențele și evenimentele majore își vor face simțite influiența pe tot parcursul anului! Și asta pentru că Șarpele în Zodiacul Chinezesc este un animal de foc, iar anul acesta va îmbrăca haina de apă! În harta celor 5 elemente, focul cu apa se află în relație de tensiune și control, unde apa controlează focul, însă acesta se aprinde și mai mult… sunt două energii extrem de puternice, imprevizibile, care se războiesc pentru supraviețuire și putere!

Ca să înțelegem mai bine contextul anului care vine, putem privi anii precedenți! Cam toți anii, în ultima perioadă, au fost de această structură: 2007, 2008, 2010, 2011 și 2012! De aici și problemele, de aici nesiguranța, recesiunea, criza, conflictele globale! Tensiunea dintre elemente în 2013 însă, va avea ceva special! Spre deosebire de energiile precedente, apa cu focul sunt mai distructive, mai capricioase și mai imprevizibile ca celelalte! Ne putem aștepta la tensiuni internaționale – războaie, răscoale sau pur și simplu tensiuni între marile puteri ale lumii. Conform anului 1953 (an identic cu 2013, după Calendarul Hsia), au existat multe răscoale cu focuri de armă, testări cu bombe nucleare, invenția bombei cu hidrogen în SUA (specifice focului yin din șarpe)! Până la urmă, anul 2001 (11/09) a fost un an de șarpe…

Ca să înțelegem mai bine energiile lui 2013, trebuie să înțelegem cele două elemente din structura anului: apa yin și focul yin! Apa yin reprezintă ploaia, apă mică și vremea instabilă. Focul yin e focul lumânării, focul care arde în păduri, focul din explozii! Yin mai înseamnă nevăzut, surprinzător, neașteptat! Astfel că obținem o apă fierbinte, e foarte probabil să avem de-aface cu uragane, tornade, incendii, explozii vulcanice, dar și inundații sau căderi masive de zăpadă!

Cutremurile nu sunt specifice unui astfel de an, însă poate aparea o conjunctură pentru cutremur în zona Vrancea (România), pentru că din studiile mele, excesul sau penalizarea de foc, nu de puține ori a scuturat masivul Carpați din zona noastră! Să sperăm că nu e cazul lui 2013!

Ce alte domenii vor mai fi afectate?

În primul rând tot ce e legat de transporturi: în mod special transportul maritim, dar și cel aerian, și cel feroviar! Apa este elementul care ține de transporturi, iar șarpele amintește de o linie ferată. Focul = transport aerian, așadar ne putem aștepta la incidente legate de orice fel de transport în 2013! Mai mult de atât, Șarpele este steaua călătoriei, deci va fi un an vizat pe partea de mișcare și călătorii! În mod special vor călători cei născuți în an de Porc, Iepure și Capra!

Cei mai afectați în 2013 vor fi zodiile de Porc și Șarpe, ei vor avea parte de schimbări mari – la locul de muncă, casă sau relațiile amoroase! Șarpele, deși e anul lui, se va confrunta cu steaua Marelui Duce, iar Porcul e în directă ciocnire cu anul în curs.

Din punct de vedere economic avem vești mai bune. În anii precedenți, elementul foc – care raspunde de optimism și reprezintă creștere economică, a lipsit complet din hartă. Încă din 2007 acesta nu a mai fost prezent, de aceea ne-am confruntat cu recesiune și criză economică! În sfârșit, 2013 ne aduce foc! Chiar dacă acest foc e sub tensiune, ceea ce înseamnă că revenirea economică nu va fi imediată și vom avea parte de valuri schimbătoare, aș putea spune cu certitudine, că asta e începutul creșterii economice, care va culmina în 2013!

Își vor reveni industriile imobiliare, a construcțiilor, a asigurărilor, industriile mass-media, industria beauty etc.

Din punct de vedere al sănătății, ar trebui să ne ferim de viruși în 2013, să fim atenți la problemele de circulație. Focul reprezintă inima, circulația sangvină și ochii, iar apa reprezintă rinichii și urechile. Așadar bolile legate de aceste organe pot ieși în evidență, în mod special cazurile de insult, infarct, miopiile, bolile cu transmitere sexuală, problemele cu rinichii și urechile. Cei care au probleme cu inima, trebuie să fie mult mai atenți în 2013 la sanatatea lor și să urmeze un regim strict!

Printre alte trăsături bune ale lui 2013, enumerăm descoperirile academice care vor fi anunțate, multe din ele pornite în 2012! În 1953 s-a aflat despre descoperirea ADN-ului uman.

Ca talisman de protecție în 2013 avem imaginea maimuței, iubita secretă a șarpelui! În mod special porcii, dar și cei care simt că anul 2013 e o adevarată provocare, pot purta simbolul protector asupra lor! Cel mai benefic talisman ar fi din elemente naturale: lemn, piatra,  aur, argint!

Acestea fiind spuse, vă recomand să priviți 2013 cu optimism, încredere, urmează cu siguranță perioada de liniște mult așteptată… înspre 2014! Vă urez tuturor multă fericire, realizări profesionale, lumină, pace și dragoste! Fie ca cele mai mari provocări să le întâmpinați în mediul profesional – și acestea să fie treptele către succesul mult visat!

NOTA: Dragi cititori! Previziunile efectuate sunt rezultatul studiilor mele la cursurile Marelui Maestru Raymond Lo din China!

Femeia care nu a zâmbit niciodată
Articolul anterior
Rochii de seară pentru Revelion de la VERA MONT
Articolul următor
Alte articole interesante