5 oraşe ale iubirii!

În februarie, inveitabil gândul aleargă la Sărbătoarea Dragostei. Chiar dacă crezi sau nu în “magia” lui Valentine’s day sau Dragobete, aceste sărbători sunt totuşi un prilej de evadare. La propriu, de ce nu ţi-ai face bagajul şi ai pleca să vizitezi oraşele care au parcă “lipite” pe ele cuvântul iubire?

separator

Facem un tur imaginar împreună? Am încercat să fac o selecţie a oraşelor iubirii, fără a atinge partea banală şi comercială a lucrurilor! Vezi şi tu ce a ieşit din asta!

Verona – oraşul lui Romeo şi al Julietei!

Chiar dacă atunci când spui romantic, te gândeşti în primul rând  la Veneţia, reputaţia de oraş al iubirii îi revine Veronei! Asta, pentru că aici este casa Julietei sau cel puţin aşa se crede. Istoric vorbind,  aceasta casă, construită în secolul al XII-lea, ar fi aparţinuit Familiei Dal Capello. De aici, părerea generala că a fost a Capuleţilor, familia celebrei Julieta.
Verona este locul, în care iubirea prinde viaţă. Localnicii spun că, dacă iubeşti pe cineva, trebuie să-l duci neapărat la Verona. O chestie curioasă ar fi şi faptul că aici pot fi găsite secretarele Julietei, care nu fac decât să răspundă scrisorilor de dragoste venite din întreaga lume, iar în fiecare an le premiază cea mai bună scrisoare de dragoste, dar şi cel mai bun roman de dragoste.

Aşa că, dacă vrei să te umpli de romantism, cred că te-ai hotarât deja cu destinaţia!

Paris – oraşul ce seduce îndrăgostiţii!

Este imposibil să faci un asemenea clasament şi să nu iei în seamă Parisul care este oaza tinerilor îndrăgostiţi. Cu siguranţă, în acest oraş al luminii, vei avea cum să îţi petreci fascinant timpul liber. Pe lângă multitudinea de vestigii, despre care  cu siguranţă ai auzit de denumărate ori şi cumpărăturile făcute pe  Champes Elysees, acest oraş te seduce prin energia lui halucinantă. Dar dacă vrei să-ţi priveşti de la distanţă iubirea, o poţi face cu ajutorul Turnului Eiffel – pentru mulţi el este doar  cel mai vizitat obiectiv turistic şi una dintre cele mai cunoscute forme din lume din Franţa. În turn se poate urca cu liftul sau pe scări până la etajul 1 şi 2, dar de la 2 la 3 trebuie să utilizezi liftul. Cel mai bun moment al zilei, pentru a urca în turn este pe înserate: să priveşti de sus – o panoramă de 360 de grade – cum se lasă seara peste oraş, alături de o cafea bună într-unul din restaurantele turnului, şi să cobori apoi exact la timp pentru a admira spectacolul de lumini, ce are loc în fiecare zi după apusul soarelui.

Vei fi uimită de multitudinea de senzaţii ce îţi vor răscoli sufletul!

Amsterdam – oraşul plăcerilor interzise!

Dacă eşti în căutarea unei destinaţii, în care să ai liber la distracţii, atunci cu siguranţă trebuie să mergi în Amsterdam!

Deşi e cunoscut mai mult pentru descătuşarea cu care oamenii privesc şi acceptă lucrurile din viaţa lor, acest oraş are şi partea lui romantică, insuflată de celebrele canale. Zecile de muzee, printre care unul dedicat lui Van Gogh şi  podurile, cel mai frumos dintre acestea fiind Magere Brug (podul slăbănog) de peste râul Amstel îi dau o latură senzuală.

În acest oraș al plăcerilor interzise există câte ceva pentru fiecare turist în parte, dar cea mai interesantă şi poate captivantă atracţie a Amsterdamului este celebrul Cartier Roşu – cel mai mare punct de lucru, unde îşi pot practica prostituatele meseria legal şi unde îşi mai pot clăti bărbaţii ochii.

Dacă eşti suficient de curajoasă, alege Amsterdamul pentru o evadare captivantă!

Praga – oraşul romantismului clasic!

O iubire ca-n filme…Asta este sezaţia, pe care ţi-o dă capitala Cehiei. Praga este oraşul cu atmosferă unică, încărcată de aerul unui mileniu de istorie clasică europeană, pe care nu prea o mai găseşti undeva!

Un oraş ideal pentru amatorii de castele, catedrale şi cultură. De-a lungul secolelor, au fost construite biserici, reşedinte şi palate, sinagogi şi cimitirul din cartierul evreiesc. Dacă ajungi în Praga, atunci  eşti obligată pur şi simplu să vizitezi maiestuosul pod Carol de pe râul Vltava, pentru că este o  adevărată scenă pentru muzicieni, inghiţitori de flăcări şi diverşi artişti, spre încântarea trecătorilor.

E bine să dai o şansă acestui minunat oraş, desprins parcă din romanele istorice, plin de nobleţe şi lumină!

Paphos – oraşul dragostei!

Nu în zadar acest oraş  este calificat astfel.  Este oraşul, în care

s-a născut zeiţa frumuseţii şi a dragostei, Afrodita.

Dacă îţi plac antichităţile,

formele geografice contrastante şi plajele cu nisipuri aurii, trebuie să mergi neapărat la Paphos. Dar dacă vii pe aici şi reuşeşti să treci de tentaţiile de mai sus, atunci trebuie neapărat să vizitezi parcul arheologic, în care vei vedea vestigiile unor vile romane cu mozaicuri splendide „Casa lui Tezeu” şi  “Casa lui Dionysos”.

O escapadă demnă de film poate fi această destinaţie, aici vei putea descoperi o insulă de rară frumuseţe.

Text: Daniela David

Naşterea copilului m-a scăpat de durerile menstruale!
Articolul anterior
Bottega Verde – frumusețea vine din natură
Articolul următor
Alte articole interesante