Atracții turistice ciudate din întreaga lume!

Dacă îți dorești să ieși în evidență și să experimentezi un loc de voiaj care nu se  se găsește în primele pagini ale ghidurilor turistice, iata mai jos 9 destinații ciudate care merită de vizitat, conform feminis.ro.

separator
Atracții turistice ciudate din întreaga lume!

Baie de tăiței, în Japonia

Japonezii fac absolut tot ceea ce fac și alți oameni, doar că în moduri diferite. Obosiți să facă baia clasică, aceștia au decis să încerce o altă metodă: îmbăierea în tăiței! Și asta deoarece colagenul de piper, ingredient folosit în prepararea tăițeilor, ajută la îmbunătățirea metabolismului și la curățarea pielii, în special acneea. Vei găsi băi de tăiței peste tot în Japonia, iar dacă pastele nu te inspiră, caută o baie în vin alb sau ciocolată. Cu siguranță vei găsi și asta la ei.

1 2 3

Valea preistorică, din Cuba

Fidel Castro i-a venit ideea să facă un parc uriaș plin cu dinozauri și alte reptile, construit în întregime de către deținuți. Are 11 hectare și găzduiește 200 de creaturi preistorice în mărime naturală.

1 2 3

Templul Karni Mata, din India

Localitatea Rajasthan, din India este considerată tărâmul maharajahilor, al palatelor, cămilelor și al templului Karni Mata. Cel din urmă este un loc care nu servește doar ca refugiu pentru rozătoare, ci unul în care acestea chiar sunt venerate. Aici găsești șobolani, șoareci și veverițe- toate trăiesc ca în împărăția lor.

1 2 3

Expoziția prieteniei internaționale, din Coreea de Nord

În Coreea de Nord, regiunea Pyongyang, există un fel de parc tematic stalinist, denumit “Expoziția prieteniei internaționale”, în care se află nu mai puțin de 90.000 de cadouri primite de conducătorul Kim Il Sung, de-a lungul anilor. Tot felul de obiecte adunate de la conducătorii cu aceleași principii politice, precum Fidel Castro, Iosip Broz Tito sau Ceaușescu.

1 2 3

Insula păpușilor, din Mexic

Legenda spune că Julian Santana Barrera, un bărbat care colecționa păpuși stricate, pentru a păstra viu spiritul unei fetițe înecate în râul Xochimico, le plasa într-un copac, de unde a rezultat o colecție bizară de păpuși. Din păcate, Barerra a murit exact în același mod ca și fetița pe care o venera. Iar turiștii aduc propriile păpuși și le lasă pe insulă, sporind numărul acestora.

1 2 3

Cockroaches Hall of Fame, din Texas

Ross Peroach, David Letteroach și Marlin Monroach sunt doar trei dintre personajele pe care le poți întâlni dacă vizitezi acest “muzeu” dedicat gândacilor, realizat de Michael Bohdan în Plano, Texas. Mulți dintre acești gândaci sunt morți și aranjați sub forme “turistice”.

1 2 3

Închisoarea Bang Kwan, din Thailanda

De regulă, vizita în Thailanda nu te plictisește cât de mult timp nu ai sta. Însă dacă vrei senzații tari, închisoarea din Bangkok ți le poate oferi. Plătești și poți interacționa cu pușcăriașii. Închisoarea a fost adusă în lumina reflectoarelor odată cu filmul Brokedown Police, din 1999 și găzduiește 7000 de infractori, mulți dintre ei extrem de periculoși.

1 2 3

Arca neutralității, din Turkmenistan

Dacă vrei să urmezi Drumul Mătăsii, vei ajunge în orașul Ashgabat, din fosta Republică Sovietică Turkmenistan. Arca Neutralității este făcută de conducătorul Saparmurat Niyazov, care o fost înălțat din ordinul său. Iar pentru a securiza locul cu megalomania lui, a ordonat ca statuia să fie plasată în vârful unui alt monument, așa încât să privească mereu către soare.

1 2 3

Lumea războinică Sekigahara, din Japonia

În orașul Gifu există un parc tematic care reproduce în mici detalii marea bătălie de la Sekigahara. Un om de afaceri a imortalizat această bătălie reproducând exact tăierile de capete, morții, ritualurile de sinucidere și combatul hand-to-hand. Iar peste tot se aude o melodie sumbră.

1 2 3

Reține: Dacă te nimerești prin aceste zone, nu le ocoli!

Omletă cu legume la cuptor, la micul dejun
Articolul anterior
Soțul Janei Friske a confirmat că interpreta e grav bolnavă!
Articolul următor
Alte articole interesante