Cele mai atractive obiective turistice din Londra!

Știm că vacanța se apropie cu pași rapizi, iar dacă încă nu te-ai decis unde vrei să mergi,  Londra este locul ideal.

separator
Cu 8 milioane de locuitori, este cel mai mare și divers din punct de vedere etnic oraș european. Aproape 200 de limbi sunt vorbite, iar mai mult de 30% din populație este reprezentată de imigranți. Dacă te-ai decis să pleci la Londra, vezi mai jos ce locuri poți vizita.

Turnul Big Ben 

Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Londra, devenind  o emblemă a capitalei britanice. Arată de-a dreptul încântător noaptea, atunci când fațada și ceasul este iluminat. În interiorul turnului există 11 camere, doar că din păcate acesta nu este deschis spre vizitare publicului larg.

12 3 4 5
6

Menționăm că numele de Big Ben nu se referă la turnul ceasului propriu-zis, ci la clopotul de 13 tone din interiorul turnului. Clopotul a fost numit astfel, după primul comisionar ce a lucrat la construcție – Benjamin Hall.

Palatul Buckingham sau reședința Casei Regale a Marii Britanii

Palatul Buckingham (Buckingham Palace) este considerat reședința oficială a Casei Regale din Londra. Acesta a fost deschis pentru prima dată publicul larg în anul 1993. În interiorul palatului poate fi admirată Camera Gărzilor, cu tapiterii și ornamente senzaționale. Mătasea colorată în nuanțe foarte vii de pe pereții camerei completează perfect frumusețea tavanului sculptat.

BuckinghamPalace_468x376 2 3 4 BRITAIN-NZEALAND-ROYAL
6

În zilele noastre, Palatul Buckingham este folosit nu doar ca reședința pentru Regina și Ducele de Edinburgh, dar și pentru treburile administrative ale instituției monarhice.

Parlamentul (Houses of Parliament)

Parlamentul este o clădire impunătoare de pe malul Tamisei și un obiectiv turistic important din Londra. Arhitectura în stil gotic renascestist construită între 1840 și 1888 cucerește inimile vizitatorilor. Camera Lorzilor și Camera Comunelor nu sunt deschise pentru vizitatori.

1 2 3 4 Houses of Parliament, London
6

Accesul la ședințele Parlamentului este gratuit.

Madame Tussauds 

Turiștii ce aleg să viziteze Madame Tussauds trebuie să fie pregătiți să dea frâu liber emoțiilor și să intre în lumea vedetelor și a personajelor celebre. Faima și grandoarea pot fi simțite pe viu în secțiunea Blush, frica în Camera Groazei și momente de distracție în Planetarium.

1 2 3

La Madame Tussauds turiștii se mai pot bucura și de atracția numită The Spirit of London, unde vizitatorii se întorc cu 400 de ani în urmă. Pot experimenta și simți mirosul orașului și confortul taxiurilor londoneze.

Tower Bridge

Acest pod a fost construit acum mai bine de 100 de ani, între timp a devenit unul dintre cele mai importante și cunoscute obiective turistice din Londra. Pasajele pietonale servesc drept galerii, de unde poate fi admirată panorama peste Tamisa, una dintre cele mai încântătoare priveliști ale Londrei.

1 2 3 4 5
6

La expoziția Tower Bridge turiștii se pot bucura de priveliști care îți taie respirația prin splendoarea lor, dar poți vedea și camera motoarelor cu aburi care în era Victoriană punea în mișcare podul.

Alte obiective de vizitat:

Faceți un tur al muzeelor, bisericilor și galeriilor din Londra.

Admirați arhitectura orașelor universitare istorice Oxford și Cambridge.

1 2 3

Vizitați stâncile circulare vechi de 5.000 de ani de la Stonehenge, unul dintre cele mai mărețe monumente antice din lume.

Admirați arhitectura orasului York, cu magnifica să catedrală, cea mai mare biserică din nordul Europei, zidurile orașului și trecutul viking.

Mergeți la o piesă de teatru la Royal Shakespeare Theatre din Stratford-upon-Avon.

4 5 6

text: Iulia Arnaut

”Viața merge înainte” împreună cu Mircea Guțu
Articolul anterior
Cât și în ce au investit participanții primei semifinale Eurovision Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante