Cele mai frumoase locuri de pelerinaj din lume!

Pelerinajul este descris ca fiind un act prin care o persoană face o călătorie către un loc considerat sfânt cu scopul de a se ruga sau de a depune un omagiu. Iar dintre toate locurile sfinte din lume, sunt câteva care şi-au câştigat statutul de cele mai vizitate locuri de pelerinaj, atingând un număr record de aproape 4 milioane de pelerini. Vezi mai jos locurile sfinte care se bucură de mare căutare.

separator

Sfântul Munte Athos, în Grecia

Aici se găsesc 20 de mănăstiri mari, împărătești, cu drepturi egale, care conduc republica. În acest loc bate inima creștinismului ortodox și a vieții ascetice, de peste un mileniu. Așezămintele creștine din Muntele Athos au servit ca adevărați paznici pentru arta și credința creștin-ortodoxă. Conform tradiției, în aceste locuri nicio femeie nu are voie să viziteze acest loc. Tradiția Sfântului Munte a fost respectată până și de invadatorii turci, care au stăpânit Grecia vreme de 500 de ani, după căderea Imperiului Bizantin.

1 2 3

Locuri de pelerinaj – Mănăstirea Dochiaru, Mănăstirea Pantelemon sau Rusicon, Mănăstirea Xenofont, Mănăstirea Grigoriu, Mănăstirea Sfântul Pavel, Mănăstirea Constamonitu etc.

Grecia

Grecia atrage în fiecare an un număr impresionant de turiști veniți aici fie pentru a cunoaște vestigiile civilizațiilor antice, fie pentru a admira peisajul de poveste al acestei țări: plajele, marea, munții sau livezile de măslini și de portocali.

7 8 9

Este o țară a legendelor, cu o istorie impresionantă, cu influențe majore asupra istoriei și culturii europene.

1 2 3 4 5
6

Dacă vei face pelerinajul în Grecia, vei descoperi un popor mândru de tradițiile sale ortodoxe și un spațiu în care întâlnești la tot pasul mănăstiri, biserici, sfinte moaște, icoane făcătoare de minuni și acele mici biserici așezate în fața caselor sau de-a lungul drumului.

Iordania

Iordania este o țară arabă sunită din Orient, săracă în resurse, dar bogată în istorie.

Locuri de pelerinaj

Muntele Nebo – înalt de 1.000 de metri a scos la lumină rămășițele extrem de importante ale unei foarte vechi biserici creștine, de factură bizantină, păstrătoare a unor minunate mozaicuri și pietre cioplite.

1 2 3

Oraşul Madaba – este menționat și în Biblie. A devenit cunoscut datorită bisericii greco-ortodoxe Sf.Gheorghe în incinta căreia s-a descoperit o hartă de mozaicuri  conservată în pardoseala bisericii care datează din secolul VI e.n. Ea descrie văile, satele și orașele din Palestina și Delta Nilului. Aici trăiesc împreună creștini și musulmani dintotdeauna.

1 2 3

Oraşul Amman – capitala Iordaniei, denumit în antichitate „Philadelphia” și construit pe șapte coline.

1 2 3

Petra sau Capitala Nabateenilor,  este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne.

1 2 3

Egipt

Egipt este o țară arabă din nordul Africii. Numele arab oficial al Egiptului este de origine semitică, însemnând „o țară” sau „un stat”. Ea înfățișează cel mai vechi stat din lume, iar cel mai vizitat loc de pelerinaj poate fi Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Este o mănăstire din peninsula Sinai, construită pe locul unde se crede că Moise a văzut Rugul Aprins, care este şi acum viu.

1 2 3

Turcia

Este o țară întinsă pe două continente, democrată, seculară, unitară, constituțională, cu o moștenire cultural și istorică veche. Datorită poziției sale geografice Turcia a fost considerată o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.

Locuri de pelerinaj

Patriarhia Ecumenică sau centrul spiritual al Bisericii Ortodoxe. Datorită rolului important pe care l-a avut în formarea și cristalizarea dogmelor și tradiției ortodoxe, Patriarhia Ecumenică este recunoscută ca autoritate spirituală.

1 2 3

Biserica Sf. Sofia (astăzi Muzeul Aya Sofya) – cea mai spectaculoasă atracție a  orașului și una dintre cele mai frumoase creații arhitectonice din lume.

1 2 3

Biserica Cisterna – această imensă cisternă, este numită de oameni „Palatul care se scufundă”.

1 2 3

Moscheea Albastră din Istanbul sau Moscheea imperială Sultanahmet  – cea mai mare moschee din Istambul și moscheea națională a Turciei. Este apreciată datorită celor aproximativ 21.000 de panouri interioare de faianță în majoritate de culoare bleu.

1 2 3

Și mai sunt multe alte locuri care merită a fi vizitate în această țară.

Italia

Pentru turiștii care o vizitează, Italia înseamnă: vestigii istorice, Vatican, arta, Renaștere, operă, modă, fotbal, automobile, carnaval și bineînțeles … bucătăria tipică italiană.

1 2 3

Rusia

Rușii au fost un popor medieval care, în conformitate cu cele mai populare teorii, dar neacceptate de toată lumea, și-au luat numele de la clasa nobilimii războinice de origine scandinavă. Dacă vrei să faci pelerinaj în această țară, ține cont de faptul că frumusețea locurilor te va cuceri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2 3

Israel

Este o democrație parlamentară și se autodefinește ca un stat evreiesc și democratic. Populația Israelului este predominant evreiască, cu o minoritate arabă consistentă, de confesiune musulmana sunită și o mică parte de confesiune creștină. Cea mai indicată perioadă pentru a vizita Israelul este primăvara (din aprilie până în mai) și toamna (din septembrie până în octombrie).

Locuri de pelerinaj:

Zidul Vestic sau Zidul Plângerii este o secțiune de circa 56 de metri, din piatră. De-a lungul acestui zid femeile și bărbații au zone separate pentru rugăciune, iar îmbrăcămintea celor care vin aici trebuie să fie una decentă.

1 2 3

Biserica Mormântului Sfânt, este considerată a fi cel mai sfânt loc creștin și a fost construită pe locurile în care se crede că Iisus a fost crucificat și în care a înviat.

1 2 MIDEAST-EASTER-JERUSALEM-HOLY FIRE

Biserica Bunei Vestiri, Nazaret – este ridicată pe locul în care se crede că îngerul Gavriil i-a spus Sfintei Fecioare Maria ca îl va naște pe Iisus, iar vizitatorii pot vedea și Grota Bunei Vestiri.

1 2 3

text: Iulia Arnaut

Zbor Direct prezintă: Travel Tips cu Viorica Nagacevschi

Ofertele All Inclusive nu sunt despre ea, mai degrabă ar prefera să se piardă într-un oraș și să se regăsească la terasa umbrită a unei taverne țărănești grecești. Atunci când diminețile ei seamănă la față și nu-i promit un scenariu de carte,  își ia pixul, ochelarii și pe-aici ați văzut-o.  Așa este ea, romatica textieră Viorica Nagacevschi.

separator

 • unicamd unica.md Când simți că e  momentul să-ți încarci bateriile. Cum îți șoptește organismul?
 • Viorica N. Diminețile prea des îmi bat la geam și mă întreabă: azi încotro? Atunci când job-ul mă ține cu agenda plină, mă impart între birou și casă. Dar când mi se face o cărare de ”liber” pentru câteva zile, cu siguranță iau avionul spre…

 • unicamd unica.md Ce tip de odihnă preferi?
 • Viorica N. Nu sunt pretențioasă. Accept orice tip, doar să fie pe măsura puterilor și intereselor mele. Dacă aș face un clasament, întâietatea ar deține – Marea!  Mi se trage de la Nistru. Oare sunt oameni care nu iubesc marea? Celelalte ar fi călătorii de recunoaștere și descoperire a locurilor, oamenilor noi.

 • unicamd unica.md Ce pretenții ai de la o vacanță?
 • Viorica N. Pretenții obișnuite. 1. Un zbor cu avionul nu prea lung. 2. Un hotel sau o cazare cu geamul spre mare sau spre munte. (E prea importantă imaginea care rămâne pe retina ochiului). 3. Posibilitate de chirie a unei biciclete sau mașină. 4. Locuri cu destinații fantastice ( istorice, de natură, sau activități interesante).

 • unicamd unica.md Ce pui în valiză. Lucruri nelipsite în vacanță?
 • Viorica N.

  Costumul de baie

  Cartea de vacanță

  Agenda pentru texte sau subiecte noi pentru cărțile mele

  Ochelarii de vedere (de soare)

  Laptop-ul

 • unicamd unica.md Alegi avionul sau o călătorie cu automobilul. De ce?
 • Viorica N. La distanțe mari, cu siguranță, aleg avionul. Cele din apropiere –cu automobilul propriu. De ce? Timpul e foarte valoros. Am nevoie de el ca de aer.

 • unicamd unica.md Ești vânătoare de zboruri avia ieftine? Cum le pescuiești?
 • Viorica N. Din păcate, nu prea reușesc să caut zboruri ieftine. Regimul meu de muncă depinde de clienți. Deaceea vacanța e ad-hoc și nu-mi reușește să vânezi asemenea oferte. Dar ar fi atât de bine să am o astfel de undiță?!

 • unicamd unica.md O destinație de vară pentru femeile care își doresc mai mult decât tolăneală la soare?
 • Viorica N. În ultima perioadă, prefer insulele. E o posibilitate să  alegi să vizitezi mai multe plaje, restaurante, sau să faci o promenade pe străzile vechi ale unui oraș care poartă cele mai vechi urme ale civilizației. Sunt o sumedenie de oportunități pe insule. Ar fi și altele, dar la moment sunt captivată de insule.

Citește în continuare de ce să Nu alegi ofertele All Inclusive, existând riscul să  pierzi din farmecul unei vacanțe adevărate.

https://zbordirect.com/blog/travel-tips-viorica-nagacevschi-alege-insulele-pentru-evadare

Cele mai ieftine oferte de zbor le găsești aici https://zbordirect.com/

 

Vizitează 11 orașe europene cu doar 495 de euro

A sosit toamna, iar gândurile îți sunt tot la vacanță. Atunci, nu ezita să îţi pregăteşti valiza și să pleci într-un turneu de vis în inima Europei, alături de cei dragi.

separator

Profită acum, de oferta unică de la TRAVEL PLANET – un sejur cu autobuzul la un super preț. Timp de 9 zile vei avea ocazia să explorezi destinațiile de top ale culturii internaționale precum: Balaton (Heviz) – Ljubljana – Veneția – Florența – Pisa – Monaco – Monte Carlo – Nisa – Milano – oz. Garda (Sirmione) și Verona.
Astfel, în perioada 06.10.2018 – 14.10.2018, te așteaptă un program nemaipomenit, cu destinații istorice impresionante și peisaje parcă desprinse din Paradis.

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Prima zi

La 15:00 vei pleca din Chișinău în Ungaria, cu o noapte de trecere prin România

Ziua a 2-a

Sosirea în orașul Keszthely – Ungaria, capitala malul vestic al lacului Balaton. Un ansamblu faimos care cuprinde  Palatul și Parcul contelui Festetics. Construit în mijlocul secolului al XVIII-lea pe  una din moșiile nobilimii franceze, complexul, cu un decor de lux face parte dintre cele mai mari clădiri regești de pe teritoriul Ungariei. Fiind un oraș vechi și fermecător în epoca romană – Keszthely a purtat numele de Valkumey și a fost un important centru comercial. De asemenea, vei avea ocazia să te plimi pe strada pietonală centrală cu cafenele și magazine, să vizitezi Biserica Franciscană a secolului al XIV-lea. Va urma, cazare în hotel pentru o odihnă pe cinste.

Ziua a 3-a

La ora 08:00 dimineața vei lua micul dejun și următoarea destinație va fi capitala Sloveniei – Ljubljana, un oraș mic, dar frumos situat pe ambele maluri ale râului Ljubljanica. Pe malul drept al râului se întinde Orașul Vechi, iar pe cel stâng – clădirile ceremoniale ale secolului trecut. Potrivit, turiștilor noștri cel mai faimos loc din Ljubljana, este Castelul Ljubljana – Vechiul Castel, care a fost reconstruit din temelie în sec. X-XII-lea. Iar în partea centrală din Ljubljana, numită și Tromostovje – vei descoperi trei poduri pietonale, care trec peste râul Ljubljanica. Fiind decorate cu dragoni acestea sunt o adevărată atracție turistică. Desigur, locuitorii capitalei slovene sunt foarte mândri de orașul lor și pe bună dreptate, cred că în era tehnologiilor Ljubljana, totuși încă mai păstrează individualitatea și originalitatea. Spre seara vei pleca la Veneția cu cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 4-a

Un mic dejun pe cinste la 09:00 și continuarea turului în Veneția – faimosul oraș de pe insulele italiene.Ai ocazia să te plimbi pe un tramvai maritim, numit și barca vaporetto, să vizitezi Piața și Catedrala Sf. Marcu, ambele fiind construite în stil bizantin, alături de Palatul Dogei pe malul mării. Pentru o taxă suplimentară, poți merge până la platforma de observare a turnului de lângă Catedrală și să te plimbi pe gondole prin canale. Vei vedea Grande Canal și cel mai mare pod din Veneția – Rialto. Seara- plecarea în regiunea Florenței. Cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 5-a 

Micul dejun la ora 08:00. Sosirea în Florența – locul de naștere al limbii literare italiene și Renașterii. Vei merge la Bazilica Santa Maria del Fiore și Baptisteriul, cu porți magnifice, catedrala Santa Maria del Krochche, casa lui Galileo Galilleya, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, unde se va vedea primăria – Palazzo Vecchio, castelul Barcello și casa Dante, etc.

La 14:00 transfer la Pisa. La sosire – vei vizita celebrul Înclinat „Field of Miracles“ (Piazza dei Miracoli) – Catedrala și simbolul de renume mondial al orașului – (. Bilet de intrare separat ~ 15 €) Turnul înclinat ”care este încă în scădere”. Orașul este, de asemenea, renumit pentru cea mai veche universitate. Transfer la hotel la frontieră cu Franța. Cazare peste noapte.

Ziua a 6-a 

La 08:00 micul dejun și plecarea spre Nisa.Tur turistic „Nisa – Regina Cotei de Azur”. În timpul plimbării, vei putea vedea toate atracțiile principale ale orașului: Boulevard Engleză, Piața de flori, Massena, orașul vechi, Castle Hill, Grădina Albert cel Mare, Little Shop -magazin specializat de ierburi aromate parfumate de Provence, mici restaurante confortabile, pizzerii cu terase.

Și apoi, te așteaptă atracția turistică – Principatul Monaco, unde luxul se contemplează cu rafinametul.Acest regat-țară situat în vestul Europei, este al doilea cel mai mic stat independent ca mărime din lume după Vatican, fiind localizat pe coasta Mării Mediterane, la 18 kilometri de Nisa, aproape de frontiera cu Italia, unde vei ajunge noaptea.

Ziua a 7-a 

Micul dejun  la 11:00. Plecarea la Milano.Acolo, te invităm să flirtezi cu gustul italian, în capitala artei și a modei. Vei vizita inima orașului Milano – Piazza Duomo, cu unul dintre cele mai grandioase simboluri a orașului – Domul, o capodoperă a arhitecturii gotice, care este atât de grațios încât pare imponderabil, cu țesături din dantelă fină. De asemenea, vei putea admira și Palatul de Nord, Arcul de Triumf, statuia ecvestră a regelui Vittorio, Palatul Regal, precum și mândria orașului – „La Scala“ – cea mai faimoasă operă din toate timpurile, renumitul Rossini și Bellini, Verdi și Puccini, Caruso și Kallos … Aici toți vor găsi ceea ce căuta. Cazare în unul dintre hotelurile din Verona, peste noapte.

Ziua a 8-a 

La 08:00 – tradiționalul mic dejun și plecarea spre Lacul Garda. O adevarată capodoperă a frumuseții naturale. Cel mai pitoresc colț al Italiei și un loc favorit pentru oaspeții din mai multe țări. Ridicându-se în peisajul alpin, munții stâncoși se împletesc aici, cu plaje nisipoase și plantații de măslini, oferind acestei zone o aromă mediteraneană specială. Prin porțile unui vechi castel, înconjurat de apă, vei ajunge în orașul ciudat de stațiune – Sirmione.13:00 – Transfer la Verona. Unde vei savura aerul și cultura Veronei – capitala îndrăgostiților. Zidurile aspre ale orașului păzesc fiabil legenda lui Romeo și Julieta. Legenda care a transformat Verona într-unul dintre cele mai romantice orașe din lume. De asemenea, în timpul excursiei vei vizita castelul-cetate din era medievală – Scaligera și veți vedea podul vechi Pietra, Gates Leoni și Borsari, supranumit- Arena. Aici, frumusețea uimitoare ale caselor, palatelor,  emplelor și sculpturilor frumoase cu fresce uimitoare realizate de către marii maeștri cu siguranță te vor impresiona. Totuși, turiștii de toate vârstele se grăbesc în primul rând să viziteze „mica curte”. Locul, unde este localizat balconul Julietei, de unde tânăra adorabilă a jurat odată, dragostea veșnică față de Romeo.

Cu un bagaj de emoții și cu mii de km parcurși, spre seară veți face calea întoarsă spre Republica Moldova. Noaptea cu trecere prin Ungaria și România.

Ziua a 9-a 

Sosirea la Chișinău.

 • Prețul pe adult într-o cameră dublă = 495 Euro
 • Prețul unui adult într-o cameră triplă este de 485 de euro
 • Prețul pentru un copil (2-15 ani) într-o cameră cu părinți = 450 de euro
 • Preț cameră single = 670 de euro
 • Supliment pentru extra. un fotoliu în autobuz = 70 de euro

Prețul include

Cum ajungeți cu autobuzul de clasă Euro (Setra 417)

Cazare: 6 nopti in hotel 3 *

Masa: 6 mic dejun

Ghid de ghid pe întreaga rută

Asigurare medicală

Tururi de vizitare în: Ljubljana, Veneția, Florența, Monaco, Pisa, Nisa, Verona

Excursii (fără ghid) în: Keszthely (Balaton), Pisa, Milano, Lacul. Garda – Sirmione

Prețul nu include

Călătorii cu transport public (+/- 10 Euro)

Bilete de intrare la centrele de excursii, muzee etc. (+/- 20 de euro)

Orice cheltuieli private

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Cu TRAVEL PLANET – vacanța ta va fi de neuitat. Fără griji, dar cu multe emoții pozitive.

Povestea Vinăriei Brănești ascunsă într-o mină veche de calcar

Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bahus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.

separator

Vă invităm să faceți o călătorie subterană în pivnițele Brănești.

Drumul vinului Brănești se încheie aici. Povestea continuă, cu noi turiști și alte legende!

Laurențiu Popescu: ”Copiii trebuie îndrumați corect și ei nu te vor dezamăgi”
Articolul anterior
Modelul care a găsit elixirul tinereții! Vezi cât de bine arată la 57 de ani FOTO
Articolul următor