Cele mai frumoase locuri de pelerinaj din lume!

Pelerinajul este descris ca fiind un act prin care o persoană face o călătorie către un loc considerat sfânt cu scopul de a se ruga sau de a depune un omagiu. Iar dintre toate locurile sfinte din lume, sunt câteva care şi-au câştigat statutul de cele mai vizitate locuri de pelerinaj, atingând un număr record de aproape 4 milioane de pelerini. Vezi mai jos locurile sfinte care se bucură de mare căutare.

separator

Sfântul Munte Athos, în Grecia

Aici se găsesc 20 de mănăstiri mari, împărătești, cu drepturi egale, care conduc republica. În acest loc bate inima creștinismului ortodox și a vieții ascetice, de peste un mileniu. Așezămintele creștine din Muntele Athos au servit ca adevărați paznici pentru arta și credința creștin-ortodoxă. Conform tradiției, în aceste locuri nicio femeie nu are voie să viziteze acest loc. Tradiția Sfântului Munte a fost respectată până și de invadatorii turci, care au stăpânit Grecia vreme de 500 de ani, după căderea Imperiului Bizantin.

1 2 3

Locuri de pelerinaj – Mănăstirea Dochiaru, Mănăstirea Pantelemon sau Rusicon, Mănăstirea Xenofont, Mănăstirea Grigoriu, Mănăstirea Sfântul Pavel, Mănăstirea Constamonitu etc.

Grecia

Grecia atrage în fiecare an un număr impresionant de turiști veniți aici fie pentru a cunoaște vestigiile civilizațiilor antice, fie pentru a admira peisajul de poveste al acestei țări: plajele, marea, munții sau livezile de măslini și de portocali.

7 8 9

Este o țară a legendelor, cu o istorie impresionantă, cu influențe majore asupra istoriei și culturii europene.

1 2 3 4 5
6

Dacă vei face pelerinajul în Grecia, vei descoperi un popor mândru de tradițiile sale ortodoxe și un spațiu în care întâlnești la tot pasul mănăstiri, biserici, sfinte moaște, icoane făcătoare de minuni și acele mici biserici așezate în fața caselor sau de-a lungul drumului.

Iordania

Iordania este o țară arabă sunită din Orient, săracă în resurse, dar bogată în istorie.

Locuri de pelerinaj

Muntele Nebo – înalt de 1.000 de metri a scos la lumină rămășițele extrem de importante ale unei foarte vechi biserici creștine, de factură bizantină, păstrătoare a unor minunate mozaicuri și pietre cioplite.

1 2 3

Oraşul Madaba – este menționat și în Biblie. A devenit cunoscut datorită bisericii greco-ortodoxe Sf.Gheorghe în incinta căreia s-a descoperit o hartă de mozaicuri  conservată în pardoseala bisericii care datează din secolul VI e.n. Ea descrie văile, satele și orașele din Palestina și Delta Nilului. Aici trăiesc împreună creștini și musulmani dintotdeauna.

1 2 3

Oraşul Amman – capitala Iordaniei, denumit în antichitate „Philadelphia” și construit pe șapte coline.

1 2 3

Petra sau Capitala Nabateenilor,  este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne.

1 2 3

Egipt

Egipt este o țară arabă din nordul Africii. Numele arab oficial al Egiptului este de origine semitică, însemnând „o țară” sau „un stat”. Ea înfățișează cel mai vechi stat din lume, iar cel mai vizitat loc de pelerinaj poate fi Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Este o mănăstire din peninsula Sinai, construită pe locul unde se crede că Moise a văzut Rugul Aprins, care este şi acum viu.

1 2 3

Turcia

Este o țară întinsă pe două continente, democrată, seculară, unitară, constituțională, cu o moștenire cultural și istorică veche. Datorită poziției sale geografice Turcia a fost considerată o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.

Locuri de pelerinaj

Patriarhia Ecumenică sau centrul spiritual al Bisericii Ortodoxe. Datorită rolului important pe care l-a avut în formarea și cristalizarea dogmelor și tradiției ortodoxe, Patriarhia Ecumenică este recunoscută ca autoritate spirituală.

1 2 3

Biserica Sf. Sofia (astăzi Muzeul Aya Sofya) – cea mai spectaculoasă atracție a  orașului și una dintre cele mai frumoase creații arhitectonice din lume.

1 2 3

Biserica Cisterna – această imensă cisternă, este numită de oameni „Palatul care se scufundă”.

1 2 3

Moscheea Albastră din Istanbul sau Moscheea imperială Sultanahmet  – cea mai mare moschee din Istambul și moscheea națională a Turciei. Este apreciată datorită celor aproximativ 21.000 de panouri interioare de faianță în majoritate de culoare bleu.

1 2 3

Și mai sunt multe alte locuri care merită a fi vizitate în această țară.

Italia

Pentru turiștii care o vizitează, Italia înseamnă: vestigii istorice, Vatican, arta, Renaștere, operă, modă, fotbal, automobile, carnaval și bineînțeles … bucătăria tipică italiană.

1 2 3

Rusia

Rușii au fost un popor medieval care, în conformitate cu cele mai populare teorii, dar neacceptate de toată lumea, și-au luat numele de la clasa nobilimii războinice de origine scandinavă. Dacă vrei să faci pelerinaj în această țară, ține cont de faptul că frumusețea locurilor te va cuceri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2 3

Israel

Este o democrație parlamentară și se autodefinește ca un stat evreiesc și democratic. Populația Israelului este predominant evreiască, cu o minoritate arabă consistentă, de confesiune musulmana sunită și o mică parte de confesiune creștină. Cea mai indicată perioadă pentru a vizita Israelul este primăvara (din aprilie până în mai) și toamna (din septembrie până în octombrie).

Locuri de pelerinaj:

Zidul Vestic sau Zidul Plângerii este o secțiune de circa 56 de metri, din piatră. De-a lungul acestui zid femeile și bărbații au zone separate pentru rugăciune, iar îmbrăcămintea celor care vin aici trebuie să fie una decentă.

1 2 3

Biserica Mormântului Sfânt, este considerată a fi cel mai sfânt loc creștin și a fost construită pe locurile în care se crede că Iisus a fost crucificat și în care a înviat.

1 2 MIDEAST-EASTER-JERUSALEM-HOLY FIRE

Biserica Bunei Vestiri, Nazaret – este ridicată pe locul în care se crede că îngerul Gavriil i-a spus Sfintei Fecioare Maria ca îl va naște pe Iisus, iar vizitatorii pot vedea și Grota Bunei Vestiri.

1 2 3

text: Iulia Arnaut

Laurențiu Popescu: ”Copiii trebuie îndrumați corect și ei nu te vor dezamăgi”
Articolul anterior
Modelul care a găsit elixirul tinereții! Vezi cât de bine arată la 57 de ani FOTO
Articolul următor
Alte articole interesante