Deşertul Danakil – cel mai nemilos loc de pe Pământ!

Patria poporului Afar este cunoscută atât pentru temperaturile înalte cât și pentru 

separator
Depresiunea Afar, situată până la 100 m sub nivelul mării.

desert

Principalul sector economic în această regiune este Deșertul Danakil, unde exploatarea sării este un lucru obișnuit și care îi ajută pe cei care locuesc aici să supravețuiască.

14 5

Depresiunea, situată la aproximativ 100 de metri sub nivelul mării, a fost denumită de National Geographic „cel mai crud loc de pe Pământ“. Iar titlul i-a fost acordat pe bună dreptate, relatează publicaţia Business Insider. Persoanele care trăiesc aici, membrii tribului Afar, se confruntă, zi de zi, cu temperaturi ridicate şi condiţii inumane de lucru. Pentru a putea supravieţui, ei sunt nevoiţi să extragă sarea lăsată în urmă de apele Mării Roşii şi, ulterior, să o comercializeze în schimbul altor bunuri. Aici, cantităţile mari de sare simbolizeză bogăţie, însăşi economia locală fiind influenţată de vâzarea acestor minereuri.

5 6 7

Pentru a extrage sarea, membrii tribului se folosesc de instrumente tradiţionale, precum târnăcopul. Ulterior, sarea este transportată cu ajutorul cămilelor în zonele apropiate şi schimbate contra altor produse.

9 10 11 12 13
14 15 17 18

text: Iulia Arnaut

Ana Seminovici a fost internată în spital
Articolul anterior
Periajul dinților imediat după masă poate afecta grav dantura
Articolul următor
Alte articole interesante