Începe anul, odihnindu-te sănătos!

Staţiunea Slănic Moldova (judeţul Bacău, România) este renumită, datorită celor 15 izvoare cu apă minerală, care au o înaltă valoare terapeutică, comparate de specialişti cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy şi Aix-les-Bains.

separator

Botezată şi Perla Moldovei, datorită acestor izvoare „minune”, staţiunea este amplasată într-un decor montan fermecător – înconjurată de păduri de foioase şi conifere – este un loc minunat, unde poţi evada din banalul cotidian şi, în acelaşi timp, beneficia de tratamentul afecţiunilor aparatului digestiv, respirator, problemelor reumatice etc.

 

Izvoarele minerale

– unicul loc din Europa, unde găseşti atâtea izvoare cu o compoziţie diferită, deşi se află la o distanţă mică unul de altul.

Caracterizarea chimică a apei: sulfuroasă, borică, carbo-gazoasă, bicarbonatată, iodurată, hipertonă, clorurată, sodică, oligominerală, feruginoasă, bromurată, conţine fier, cloruosodică şi alcalină. Fiecare apă minerală conţine diferiţi compuşi chimici, respectiv fiecare izvor este indicat în diferite boli, conform proprietăţilor terapeutice.

Este o cale naturală de tratament pentru numeroase afecţiuni, printre care: afecţiuni gastrice (ulcer, tratament de repaus funcţional al ficatului, gastrite, colecistite hipotone, constipaţii rebele), afecţiuni hepatobiliare (colecistită cronica, diskinezie biliară, pancreatită cronică), boli metabolice (gută, obezitate), acţiune antialergică (urticării, alergii alimentare) şi afecţiuni renale.

Sanatoriul Balnear Slănic Moldova

Dacă doreşti, poţi beneficia de serviciile de

recuperare medicală (adulţi şi copii), în regim de spitalizare şi ambulatoriu la sanatoriul balnear, care îţi oferă diverse tipuri de proceduri, în funcţie de terapia recomandată de medic: pneumoterapie, mesoterapie, electroterapie, magnetoterapie, termoterapie, hidroterapie.

Atracţii turistice

Zona izvoarelor

minerale impresionează prin peisajul fermecător.

Parcul din Slănic Moldova este locul, în care simţi natura, respiri aerul pur, bogat în aerosoli răşinoşi şi ioni negativi.

Traseul numit 300 de scări” cuprinde un peisaj sălbatic şi captivant. Te poţi aventura, pentru că este uşor de parcurs. Din traseu fac parte Cheile şi cascada Slănicului.

Mina Salina din Târgu Ocna se află la 14,5 km de staţiune şi la peste 240 m adâncime. Aici vei găsi unica Biserică ortodoxă Sf. Varvara din Europa, construită în întregime într-un munte de sare. Poţi trata diferite afecţiuni ale căilor respiratorii, te poţi relaxa, pentru că există terenuri de fotbal, de baschet, de tenis, leagăne, topogane, sală internet, restaurant etc.

Text: Snejana Ţugui

Agenţia “Star-Tur” vă propune oferte speciale pentru zona Slănic Moldova.

6 nopţi de cazare cu mic dejun inclus, dintre care 5 zile a câte 2 proceduri terapeutice pe zi (balneofizioterapie şi cure cu apă minerală) la preţul de numai 98 euro 1 pers/DBL sau

9 nopţi cu trei mese incluse, dintre care 7 zile a câte 2 proceduri, la preţul  de doar  197 euro 1 pers/DBL.


Contacte:

or. Chisinau, str. Columna 77
tel/fax. +373/22/ 27-27-56
mob. +373/ 60066637
e-mail. star-tur@mail.ru
web. www.star-tur.com

2012 – anul căsătoriilor cerebrale!
Articolul anterior
Bucle naturale şi pline de volum!
Articolul următor
Alte articole interesante