Sărbători de vis în Poiana Braşov


Cu toată criza  financiară, tot mai multe persoane doresc să  petreacă sărbătorile de iarnă la munte. Toţi vrem să uităm de grijile şi rutina zilnică, pentru a avea amintirea unui Revelion sau Crăciun de vis.

Unul dintre locurile, care îţi poate împlini visul, este Poiana Braşov. Se află în imediata apropiere a oraşului Braşov, înconjurat de păduri de coniferi, situat la poalele Masivului Postăvarul.

Odihnă activă

Dacă eşti o persoană activă, atunci poţi afla că Poiana Braşov este

cea mai renumită staţiune pentru sporturile de iarnă din România. Ea dispune de

12 pârtii de schi

, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune. Timpul liber poate fi ocupat de snowboard, patinaj, plimbări cu ATV-ul. Puntru copii este un loc de distracţie minunat, fiecare sport are instructori, aşa că poţi să te bucuri alături de toată familia.

Nu trebuie să ratezi şi plimbările călare la Centrul de Echitaţie. Durată este de 1 – 3 ore, tariful fiind de aproximativ 30 RON/persoană. Desigur poţi admira splendidul decor, făcând o plimbare cu trăsura sau cu sania.

Un climat subalpin tonifiant şi un aer puternic ozonat

Staţiunea este de asemenea recomandată, în cazul bolilor aparatului respirator, anemiilor secundare, nevrozei astenice sau a stărilor de epuizare şi surmenaj fizic şi intelectual.


Te poţi caza în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. Preţurile pentru două persoane pornesc de la 50 euro/zi (hotel 3 stele).

Nu trebuie să ratezi excursiile la:

Masivul Postăvarul

face parte din

Carpaţii de Curbură. Dacă îţi este teamă să faci o drumeţie pe un traseu marcat până pe vârful Postăvarului, nu pierde ocazia pentru că poţi ajunge cu telecabina sau telegondola. Odată ajunsă pe vârf, poţi vedea Piatra Mare, Ciucaşul, Braşovul, Poiana Braşov, Piatra Craiului, Bucegii, Predealul, sunt numai câteva locuri care se arată din depărtare.

Cetatea Ţărănească Râşnov

se află la 12 km de Poiana Braşov. Ea străjuieşte localitatea cu acelaşi nume. A fost construită de săteni, pentru a se adăposti de invaziile turce sau tătare. Pentru a rezista timp îndelungat, s-a săpat în interior o fântână, care a devenit şi Legenda Fântânii fără fund.

În interiorul cetăţii există un mic restaurant, unde se poate servi masa.

Castelul Bran

se află la 30 km distanţă de Poiana Braşov.

Cu toţii ştim f

aimoasa legendă a vampirului din Carpaţi, inspirată din faptele fostului domnitor al Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş (1431-1476), cunoscut ca un domnitor care pentru a impune ordine în ţară, a recurs la metode sângeroase de pedepsire a fărădelegilor (trasul în ţeapă), de aici se trage şi numele Dracula.

Preţ bilet intrare Castelul Bran

:

adulţi – 20 RON, studenţi – 10 RON, taxa de filmare pentru amatori – 20 RON

Pu

teţi vizita şi

Braşovul

care

se află la 12 km de Poiana Braşov.

Mâncaţi cu poftă!

La Restaurant Vanatorul

, bucătăria este deosebită prin faptul că poţi consuma preparate vanatoreşti din carne de urs, căprioară, mistreţ, fazan şi prepeliţă.

La Coliba Haiducilor

, arta culinară cu specific românesc prezintă o atracţie pentru mulţi turişti.

La Şura Dacilor,

este locul unde simţi că te întorci în timp, pentru că păstrează atmosfera lumii dacice. Specialităţile culinare sunt din vânat, peşte, platouri cu pastramă şi cârnaţi de caprioară, brânzeturi de toate felurile şi nelipsitul vin de colecţie.

Acest loc mirific, Poiana Braşov, înconjurat de munţi şi brazi acoperiţi cu zăpadă, unde poţi petrece clipe de neuitat, alături de personoanele dragi, îţi umple sufletul de trăiri şi emoţii unice.

Agenția „TUR-RETUR” vă propune cele mai bune oferte la cele mai bune prețuri începând cu 65 euro.

Adresa noastră:

bd. Ștefan cel Mare 200, bir.211.

Tel: 022-92 11 94, 92 11 95, 079417400

Cel mai scump brad de sărbători!
Articolul anterior
Fii originală, purtând o eşarfă pictată manual!
Articolul următor
Alte articole interesante