Top cele mai izolate mănăstiri din lume!

Unele mănăstiri au fost construite pe diverși versanți, la înălțimi amețitoare, în zone considerate riscante de majoritatea oamenilor. Însă curajul de a urca la una din aceste mănăstiri este interpretat de mulți creștini ca un test de credință. Îți prezint mai jos 7 mănăstiri care sunt cele mai izolate din lume.

separator
Top-cele-mai-izolate-din-lume-mănăstiri-din-lume

Mănăstirile Meteora din Grecia

Meteora este considerat unul dintre cele mai mari complexe monastice din Grecia, fondat în secolul X, care există și astăzi. În anul 1988, mănăstirile cunoscute pentru locaţia lor unică pe vârful stâncilor, au fost incluse în Lista Patrimoniului Mondial. În prezent, funcţionează șase mănăstiri: „Înălţarea Domnului”, „Varlaam”, „Sf. Nicolae Anapavsas”, „Sfânta Treime”, „Rusanu sau Mănăstirea Sf. Varvara” și „Sf. Stephen”.

Frumusețea și locul unde sunt situate, face ca mii de turiști să-și dorească să viziteze aceste locuri.

12 3 4 5
6

Mănăstirea Taung Kalat din Birmania

Mănăstirea budistă “Taung Kalat” este situată pe partea de sus a unui vârf vulcanic, la o înălţime de 737 de metri deasupra nivelului mării. Pentru a ajunge la mănăstire, este necesar să urci 777 de trepte.

În partea de sus se deschide o privelişte panoramică nemaipomenită.

1 2 3 4 5
6

Mănăstirea Taktsang Lhakhang din Bhutan

Mănăstirea Taktsang Lhakhang, situată în apropierea orașului Paro, atârnă pe o stâncă abruptă, la o înălțime de 700 metri deasupra văii Paro. Pantele montane sunt aproape verticale, iar distanța aparentă este compensată prin numeroasele trasee. În 1998 mănăstirea a fost arsă aproape complet și restaurată cu șapte ani mai târziu.

Turiștii care vor să viziteze cele șapte temple ale mănăstirii pot ajunge la ele fie mergând pe jos, fie călare pe un catâr.

1 2 3 4 5
6

Mănăstirea Panagia Sumela din Turcia

Mănăstirea tipic ortodoxă a fost construită pe stânca Trabzon. Pe parcursul a mai multe secole, mănăstirea Panagia Sumela, a fost considerată sacră pentru religia creștină din toată lumea, însă autoritățile turcești au fost extrem de ostile faţă de pelerinajul ortodox. În 2010 sute de pelerini din diferite țări au vizitat mănăstirea în ziua Adormirii Maicii Domnului.

Legenda spune că într-una din peșterile muntelui a fost găsită icoana miraculoasă a Fecioarei Maria.

1 2 3 4 5
6

Mânăstirea suspendată sau Syuankun-SY și China

Syuankun-SY este un complex de temple care combină altare budiste, taoiste şi confucianiste. Complexul este construit pe o stâncă în apropierea muntelui sacru Hengshan, provincia Shanxi, China. Clădirile sunt montate pe piloni din lemn încorporaţi în stâncă. Mănăstirea are aproximativ 40 de săli şi pavilioane. Din anul 1982 este protejată fiind considerată monument național chinez.

1 2 3 4 5
6

Mănăstirea Sfântul Gheorge din Israel

Mănăstirea Sfântul Gheorge, construită în secolul VI, este accesibilă printr-un pod pietonal ce traversează valea Wadi Qelt. Începuturile acestei mănăstiri datează din secolul IV, când unii călugări care căutau experiențe spirituale în deșert, s-au stabilit în jurul unei peșteri despre care credeau că are o semnificație religioasă.

Construcția a început la sfârșitul secolului V, iar circa o sută de ani mai târziu, persanii au masacrat cei 14 călugari care locuiau atunci la mănăstire – iar scheletele lor pot fi văzute și astăzi.

1 2 3 4 5
6

Phugtal Gompa din India

În nordul Indiei, în Munții Himalaya, se află mănăstirea Phugtal Gompa, care este construită direct în stancă și care seamănă cu un făgure de miere. Primii circa 70 de călugari budiști care au locuit aici și-au împărțit timpul între librăria mănăstirii și camerele pentru rugăciuni.

Fondata în secolul XII, Phugtal Gompa a rezistat în timp, chiar dacă a fost ridicată din cărămizi de pământ, pietre și lemn.

1 2 3 4 5
6

Divorţul lor a provocat un scandal internațional!
Articolul anterior
Vezi ce modele de centuri se poartă în acest sezon!
Articolul următor
Alte articole interesante