Alex Litt: ”Nu am fotografiat persoane publice nud… trebuie să fac poze maxim estetice, pentru a evita bârfe inutile”

Cantitatea de conținut erotic împletit cu naturalețe și puritate pe care le-a transmis printr-o fotografie nud realizată de ea, a ajutat-o să cucerească juriul unui concurs global de fotografie. Alex Litt, pe numele ei Alexandra Ghemu, a reușit să obțină, la sfârșitul anului 2016, Mențiunea de Onoare în cadrul concursului global de fotografie „Black and White Spider Awards”. După ce i-am cunoscut talentul, dar mai ales după ce ne-a dus numele Moldovei în lume, nu puteam să n-o abordez pe Facebook pentru a-i lua un interviu.

separator

Litt

 • unicamd unica.md Cum te-ai apucat de fotografie, ai urmat studii în domeniu?

 • Alex Litt Am facut studii la școala de artă, deci atitudinea corectă (fără rușine) a fost insuflată în timpul lecțiilor. Noi am studiat acolo proporțiile corpului redate prin desen și sculptură.
  Mai târziu mi-am început cariera de fotograf și am rămas încântată de corpul uman. Așa că am decis să fotografiez nud. N-am făcut studii speciale de fotografie, am studiat singură prin practică și greșeli.

Alex 1

 • unicamd unica.md Cum ai ajuns să fii atrasă de fotografia nud şi ce reprezintă pentru tine?
 • Alex LittNu e secret, că fotografia nud atrage atenția fiecăruia, dar sentimentele cauzate de acestea sunt diferite la toți. Prin fotografia nud mă strădui să redau frumusețea corpului, grația umană, unitatea cu natura (mai ales când fotografiez afară). Îmi place să capturez firescul și calmul unui om dezbrăcat

Alex 2

 • unicamd unica.md  Cum îţi alegi eroii pentru fotografii, având în vedere prejudecăţile care există în societatea noastră?
 •  Alex Litt Eroii pentru fotografii sunt aleți conform ideii și scenei. Fac schița, după care stabilesc cerințele pentru modelul acestei ședințe foto. Lucrez cu diferiți oameni, cu diferite forme ale corpului și pot să spun sigur că fiecare model are corp perfect. Dar uneori e greu de căutat modele, deoarece oamenii au frica de a poza nud din cauza prejudecăților, neînțelegerilor, insultelor din partea altor persoane și, mai des, din cauza respingerii din partea lor însuși.

Alex3

 • unicamd unica.md În lume există mulţi fotografi pasionaţi de arta nude, fotografia ta prin ce se distinge?
 •  Alex Litt În fotografiile mele nu veți găsi prelucrare plastică, forme fantastice, care vor crea complex de inferioritate. Nu fotografiez vulgar. Încerc să arăt corpul așa cum este: proaspăt, natural, frumos.

lit

 • unicamd unica.md Ce trebuie să facă un fotograf ca să poată delimita clar diferenţa dintre nude şi vulgar?
 • Alex Litt Revenind la subiectul vulgarității, vreau să menționez că nu fiecare cadru al corpului dezgolit va arăta estetic plăcut. E important să ne amintim că în față avem, în primul rând, un corp frumos, dar nu obiectul dorinței și poftei. Pentru a evita astfel de asocieri, trebuie să prezinți poza modelului în mod inteligent și din punct de vedere potrivit.

 • unicamd unica.md Ai făcut vreodată poze nud cu persoane publice?

 • Alex Litt Nu, până acum n-am fotografiat persoane publice nud, dar e interesant pentru mine. Persoanele publice mereu atrag multă atenție, și ca să evit gânduri incorecte trebuie să fac poze maxim estetice, pentru a evita bârfe inutile.

 • unicamd unica.md Atunci, îți mulțumesc și îți urez succes. Așteptăm cu nerăbdare prima poză nud pe care o vei realiza, având drept model o persoană publică. Sunt curioasă cine ar avea curajul să răspundă provocării.

Un bărbat în scaun cu rotile din Capitală, dat jos din troleibuz de către taxatoare!
Articolul anterior
Cristina Surdu își vinde hainele!
Articolul următor