O tânără actriţă creează tablori impresionante din haine reciclate. Vezi reproducţiile operele de artă ale marilor pictori

Natalia Prodan este o tânără actriţă extrem de talentată şi creativă. Pe lângă specialitatea de actorie, pe care a absolvit-o la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, ea a mai absolvit Colegiu de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău. Inspirată de tablourile marilor pictori ai lumii, Natalia creează adevărate opere de artă din haine uzate. Tablourile reproduse de tânără sunt adevărate declarţii în favoarea mediului şi stilului de viaţă ecologic.  De unde a apărut ideea „Recycling through art” şi care este povestea tablourilor sale ne mărturiseşte în interviu.

separator

natalia

 • unicamd unica.md Când ai descoperit pasiunea pentru reciclarea prin artă?
 •  Natalia Prodan Totul mi-a venit treptat, îmi place să locuiesc într-un mediu curat și de aici  a și  pornit ideea , mă gândeam la toate resturile de stofă care rămâneau după ce reparam ceva haine și iată așa a pornit totul. Am început să le rotesc, apoi mi-a venit ideea să le aplic pe ceva, până când mi-am propus  din materialele pe care le aveam să  reproduc o pictură a lui Van Gogh.

arta

 • unicamd unica.md Cum îți găsești inspirația?
 • Natalia Prodan Inspirația mea este persoana de alături, ea mi-a dat imboldul de a-mi realiza lucrările. Mai am și pictori și picturi care le ador și pornesc de la ele. Îmi place când îmi reușește.
arta3 arta6

 • unicamd unica.md Fiecare creație a ta are o poveste? Știi din start ce poate ieși dintr-o anumită stofă?
 • Natalia Prodan Eu strâng toate bucățile de stofă care rămăn de la repararea unei haine, ajustarea unor pantaloni etc.,  apoi iau o pictură care îmi place și asortez stofa după culoarea din pictură. Evident că fiecare dintre ele are o poveste!

arta1

 • unicamd unica.md De ce ai ales să creezi tablouri doar după opere renumite?
 • Natalia Prodan Pentru că am vrut să văd dacă o să-mi reușească să reproduc o operă prin tehnica mea de reproducere și dacă o să fie recunoscută. E interesant, cred eu, să vezi un Van Gogh sau un Modigliani din stofă!  Oricum sper să produc și tablouri din colecția mea.

arta2

 • unicamd unica.md Ceea ce faci tu e o reproducție, nu te-ai gândit că s-ar putea ca arta ta să nu fie apreciată (lumea se poate gândi că materia primă e mai esențială decât produsul final)?
 • Natalia Prodan Nu m-am gândit la asta, o fac din plăcere.  Oricum oamenii au diferite gusturi, cuiva poate să-i placă, cuiva nu.

 • unicamd unica.md Care e povestea  primului tău tablou creat din haine reciclate?
 • Natalia Prodan Aaaaa. Povestea este una  complexă, mă jucam cu toate bucățele de stofă și m-am gândit că ar fi bine să le aplic pe ceva ca să nu le arunc  și poate ar ieși ceva interesant. Idea mi-a venit demult, dar nu am pus-o în aplicare, vreo jumătate de an a stat în gândul meu, până când m-a  încurajat cineva și mi-a spus:  Dacă nu o faci tu peste ceva timp o va face altcineva  și atunci o să-ți pară rău! Uite așa a apărut prima mea lucrare  The Starry Night  -Van Gogh.

 • unicamd unica.md Îți vinzi tablourile, sau le aduni într-o colecție?
 • Natalia Prodan Am început să le fac pentru mine, dar m-aș bucura dacă cineva ar dori să le achiziționeze.

arta4

 • unicamd unica.md Ce planuri de promovare ai pentru creațiile tale?
 • Natalia Prodan Nu am nici un plan. Am o pagină de facebook unde le postez, acolo postez întreg procesul de creație și rezultatul final. Aș vrea să fac și o expoziție, dar nu am încă numărul suficient de tabluori.

 • unicamd unica.md Îţi urez succes în planurile tale creative şi îţi mulţumesc pentru interviu.

 

#usideschise cu Nicoleta Adam: despre copilăria fără tata, relația cu bărbații și de ce trebuie să demonstreze că are și creier

Prezentatoare emisiunii #stil unic de pe unica.md a fost invitata Aurei la noua ediție #usideschise. Este printre cele care foarte rar oferă interviuri și deseori este privită ca un copilaș mic fără prea multă experiență. De-a lungul carierei a fost pusă deseori în situația să demonstreze că mai are și creier, nu este doar frumoasă. Muncitoare de felul ei, a tot fost pusă la diverse încercercări și mulți cred despre ea că vine din o familie unde a trăit doar în puf. Dar totuși, cine este Nicoleta Adam, cum i-a reușit să se manifeste deși a rămas fără tata la doar 8 ani și de ce încă nu se vede măritată – aflați în această ediție!

CONCURS la #stilunic:”Te poți alege cu un certificat de 1000 lei”!

Salutare la o ediție mai specială #stilunic. Pentru că astăzi avem o noutate fenomenala pentru voi: Unica.md și Centrul Comercial Unic a decis să pună la cale un CONCURS.

Regulile sunt foarte simple:👇👇👇

1. Răspunde în comentarii:”Ce cumpărături faci deobicei la UNIC?”

2. Like pagina de Facebook UNIC Centru Comercial – https://www.facebook.com/UNIC.mmd

3. Like pagina de Instagram: www.instagram.com/unic.md

4. Like Unica.md – https://www.instagram.com/revistaunica.md/

Vom anunța câștigătorul pe data de 06 octombrie!💞

#stilunic cu Cătălin Lungu:”Îmi zic oamenii că ar vrea să aibă încrederea mea, să se îmbrace ca mine”

Cătălin Lungu, alias Zero Doi este invitatul de astăzi al emisiunii #stilunic. Deși nu este un amator al shoppingului, a acceptat invitația Nicoletei Adam de a fi prezent la emisiune și a încerca câteva stiluri de ținute. Și dacă tot l-am prins la UNIC, i-am dat și câteva provocări să încerce. Cum s-a descurcat și cât de deschis a fost – vedeți în ediția de astăzi #stilunic!

Corina Bîrcă, despre modă, blog și Paris Fashion Week
Articolul anterior
Satele Moldovei rămân tot mai pustii! Ce arată datele recensământului
Articolul următor