Migdalele au un conținut bogat de zinc, Omega 3, vitamina E, magneziu, calciu și alți compuși benefici. Există mai multe motive pentru care să incluzi migdalele în dietă. Înainte de a fi consumate, ține migdalele în apă, vreo 8-10 ore. Acest lucru va spori absorbția de nutrienți și le va ușura digestia! Află patru motive principale pentru care este bine să consumi zilnic câte o mică porție de migdale.
Reducerea riscului bolilor cardiace
Asociația Americană a Inimii recomandă consumul a cel puțin 4 porții de nuci, migdale și alte semințe, pe săptămână. Migdalele conțin cantități mari de grăsimi mono- și polinesaturate, utile pentru reducerea riscului de boală cardiacă, dacă sunt consumate în locul grăsimile saturate sau transhidrogenate, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge. În plus, o porție de migdale conține aproximativ 10-20% din necesarul zilnic de magneziu, un mineral care reglează tensiunea arterială și contribuie la prevenirea atacurilor de inimă.
Creșterea memoriei
Un studiu efectuat la Universitatea Illinois din Chicago a arătat rezultate mai bune la un test de memorie după o dietă bogată în migdale. Cercetătorul Neelima Chauhan susține că migdalele conțin substanțe care acționează ca medicamentele utilizate pentru tratarea pacienților cu Alzheimer.
Îmbunătățirea dietei
Există mari șanse să ai o alimentație mai sănătoasă atunci când incluzi migdale în dietă, arată un studiu realizat în 2007, publicat în „British Journal of Nutrition”. În experiment, cercetătorii au studiat stilul de viață al 43 bărbați și 38 de femei, Timp de șase luni, participanții au inclus în dieta lor obișnuită 40 gr migdale pe zi sau ¼ cană migdale (o cană are 240 ml), fără alte instrucțiuni suplimentare. Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu au început în mod natural să mănânce mai multe grăsimi sănătoase, fibre, vitamina E, proteine vegetale, cupru si magneziu și au redus aportul de grăsimi nocive și zaharuri în dietă.
Scăderea în greutate
Migdalele sunt bogate în proteine și fibre și conferă sațietate. De asemenea, conțin magneziu, un mineral care ajută organismul să-și regleze glicemia. ,,Consumând migdale este puțin probabil să mănânci alimente nesănătoase atunci când ți-e foame, să mănânci zilnic prea multe calorii și să adaugi în greutate”, spune dr. David Katz, profesor la Yale University School of Medicine. Cu toate acestea, deoarece migdalele conțin circa 9 calorii per gram, este posibil să îți ruineze beneficiile dacă mănânci zilnic mai mult decât o mână de migdale. Consumă migdalele la micul dejun ori în calitate de gustări, atunci când ți-e foame. Poți împărți cantitatea zilnică recomandată în două prize: 5 migdale în prima parte a zilei, 5 migdale – la gustarea de la ora 16.