Contacte

Dacă doriţi să ne contactaţi:

Redacţia:
Republica Moldova, Chișinău

Director

Țugui Snejana

snejana.tugui@unica.md


Redactor-șef:

Ana Ursu

ana.ursu@unica.md

Brand manager/contabilitate

Tatiana Antoniuc

Tel.: 060 333 406

Producător:

Iulia Dumbrava

Operator, editor imagine

Iurii Iovu

Prezentatori:

Aura

Olesea Sveclă

Adam Nicoleta

Noul ministru al Mediului vrea trasee pentru bicicliști prin pădure: „O oportunitate de a promova turismul ecologic”

Sergiu Lazarencu, noul ministru al Mediului, vrea trasee pentru bicicliști prin pădure. Oficialul a spus că își dorește să schimbe viziunea „de a vedea pădurea doar ca o sursă de lemn” și vrea să vadă pădurea „ca o oportunitate de a promova turismul ecologic”. Declarațiile au fost făcute pe 16 martie, în timpul campaniei de împădurire la care participă Lazarencu împreună cu echipa Ministerului Mediului. 

Ministrul Mediului a spus că vrea trasee turistice pentru drumeții prin pădure, precum și trasee pentru bicicliști.

„Suntem în Răzeni, Ialoveni, unde împreună cu echipa Ministerului Mediului continuăm campania de plantare inițiată de președinta Maia Sandu. Agenția Moldsilva și-a propus în această primăvară să planteze peste 3 mii de hectare iar pentru campania din toamnă este planificat să fie plantat în jur de 4 mii de hectare. Ne propunem să depunem un efort și mai mare și să plantăm mai mult decât este planificat pentru acest an, și să ajungem la 10 mii de hectare. Vrem să aducem pădurea mai aproape de oameni și totodată să schimbăm viziunea de a vedea pădurea doar ca o sursă de lemn. Vreau să vedem pădurea ca o oportunitate de a promova turismul ecologic, de a avea mai multe trasee turistice pentru drumeții, trasee pentru bicicliști și alte activități de promovare a unui mod sănătos și activ de viață”, a comunicat Lazarencu.

Pe 10 martie, în Republica Moldova, a fost dat startul campaniei de împădurire din această primăvară. Cu genericul „Generația pădurii”, în cadrul evenimentului se planifică plantarea a peste 13 milioane de puieți.

Elevele din Republica Moldova care au cucerit juriul cu dansul lor la ,,Românii au talent”. Andra a rămas impresionată: „Wow, ce frumos!”

Pline de energie și cu zâmbetul pe buze, un grup de eleve din Republica Moldova au strălucit pe scena de la Românii au talent.

Grupul Bollywood Dance Show este format din 9 fete cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani. Trupa s-a format de la inițiativa soției antrenorului lor de acrobatică, în urma cu 3 ani, potrivit protv.ro. Cinci dintre fete studiază și la o școală de actorie. Sunt mândre de evoluția lor, pentru că au reușit să aibă spectacole la Circul din Moldova. Au participat la multe concursuri si au un palmares bogat de premii. Cel mai important concurs a fost în Croația, International Dance Open, unde au câștigat premiul I.

Parlamentul Republicii Moldova va beneficia de suport din partea Biroului de Cooperare al Elveției

Biroul de Cooperare al Elveției va acorda Parlamentului Republicii Moldova suport pentru eficientizarea activității legislative. Despre acest lucru s-a discutat la o ședință la care au participat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare și delegația Biroului de Cooperare al Elveției, condusă de directorul Guido Beltrani.

Suportul acordat vizează mai multe aspecte importante ale activității legislative și este destinat atât deputaților, cât și funcționarilor Secretariatului Parlamentului. În cadrul programului sunt planificate activități de suport și consultanță cu scopul de a consolida capacitățile instituționale în elaborarea legislației și asigurarea controlului parlamentar. De asemenea, suportul va fi focusat pe eficientizarea cooperării cu societatea civilă și încurajarea implicării cetățenilor în procesul decizional, digitalizarea proceselor legislative și modernizarea infrastructurii tehnice.

Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a mulțumit partenerilor elvețieni pentru deschidere și pentru interesul manifest față de consolidarea instituției parlamentare, inclusiv în procesul de avansare în procesul de integrare europeană. „Mai ales după inițierea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, trebuie să facem față unui volum mare de muncă. În acest context, procesul de consolidare a capacităților funcționarilor este unul continuu, fiind necesară și dotarea cu tehnică modernă a instituției”, a adăugat Secretarul general al Parlamentului.

Participanții la ședință au convenit să continue discuțiile pentru a definitiva conceptul proiectului de asistență, care va fi structurat pe mai multe etape.

Urmărește-ne
Articolul anterior
Publicitate
Articolul următor