Calculator indice masă corporală(IMC)

Indicele de masă corporală – IMC – este un indicator oficial de calculare a greutății corporale ideale, pentru o înăltime dată. Ajută la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană – gradul de obezitate. De asemenea, indicele de masă corporală poate fi folosit pentru calcularea numărului de kilograme pe care o persoană trebuie să le piardă sau să le câștige, pentru a ajunge la greutatea ideală, pentru înălțimea sa.
[google-adsense]

Indicele de masă corporală este o metodă care poate fi folosită atât de bărbați cât și de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani. Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masa musculară mare (sportivi) și vârstnici și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase.

 


Greutatea Ideală IMC Tipul Greutății
sub 18,5 Subponderal
între 18,51 și 24,99 Normal
între 25,00 și 29,99 Supraponderal
între 30,00 și 34,99 Obezitate (clasa I)
între 35,00 și 39,99 Obezitate (clasa II)
peste 40 Obezitate morbida

Atenție! Aceste cifre au caracter orientativ. Pentru a pune diagnosticul de obezitate, sunt necesare alte măsurători de stabilire a grăsimii corporale, căci excesul de măsă grasă este un factor de risc. Unele persoane cu IMC crescut au de fapt o structură osoasă puternică, deci nu trebuie să slăbească.

Intervalul 18,51 – 24,99 este asociat cu riscuri reduse de boli la majoritatea persoanelor. Dacă IMC-ul tău este în acest interval, cel mai bine este să-ți menții greutatea. Pentru a rămâne în formă, încearcă să rămâi în acest interval, evitând pe cât posibil să te situiezi în una din cele două extreme.

Un IMC situat între 25 și 27 trebuie considerat drept un avertisment. Totuși, unele persoane pot să obțină un indice mai mare de 25 fără a fi expuse cu adevărat unui risc de boli. Acesta este cazul sportivilor, a căror masă musculară este mai grea decât masa adipoasă.

Un IMC mai mare de 27 este asociat cu riscuri crescute de probleme de sănătate, ca diabetul, hipertensiunea și bolile de inimă. Pentru a ajunge la greutatea optimă, se recomandă consultarea unui medic nutriționist care poate oferi un regim personalizat de slăbire și sfaturi de modificare a obiceiurilor alimentare. Un program de activitate fizică poate mări șansele de reușită.

Un IMC mai mic de 20 poate indica probleme grave de sănătate la unele pesoane, în special dacă este rezultatul unei slăbiri extreme într-un interval scurt de timp. Orice modificare evidentă a greutății trebuie să fie considerată drept un semnal de alarmă ce nu poate fi neglijat. În schimb, o greutate stabilă care nu înregistrează variații considerabile pe parcursul mai multor ani, nu este un motiv de îngrijorare.

Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile instituției pentru vizitatori. Copiii vor avea parte de surprize. Când poți vizita instituția

Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile instituției pentru vizitatori, informează unica.md.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre procesele care stau la baza funcționării Guvernului și despre modul în care se iau deciziile importante pentru țară, înscrie-te acum pentru o excursie ghidată și informativă.

”Vizitatorii se prezintă la intrarea de pe strada Pușkin cu 5-7 min. înainte de ora stabilită, pentru a trece controlul de securitate.

Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil, minorii fiind obligatoriu însoțiți de un adult!

Vizitatorii sunt întâmpinați de un ghid în holul intrării din strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Ghidul însoțește grupul de vizitatori pe tot parcursul excursiei.

Excursia începe cu prezentarea Muzeului Guvernului, realizată în holul central al clădirii, unde vizitatorii se pot familiariza cu istoria și activitatea Executivului.”, se arată într-un comunicaat al instituției.

În timpul excursiei, copii vor participa la o adevărată căutare de comori, primind la finalul excursiei o mică surpriză.

Vor putea vizita sala de ședință a Guvernului, locul unde se iau cele mai  importante decizii legislative.

Vizitatorii vor descoperi și sala media, unde au loc conferințele de presă ale miniștrilor.

Întreaga excursie durează aproximativ o oră academică. În timpul vizitei, vizitatorii pot folosi aparate de fotografiat.

Primăria a acordat ajutor familiilor copiilor electrocutați în parcul de la Botanica

Cazul celor doi copii electrocutați într-un parc din sectorul Botanica al Capitalei, soldat cu decesul unei fetițe de 11 ani, a fost discutat în cadrul ședinței serviciilor municipale. Primarul Ion Ceban a dat asigurări că autoritățile le-au acordat tot sprijinul necesar familiilor victimelor și că întreprind măsuri, pentru a înlătura alte posibile riscuri. Între timp, medicii anunță că starea băiatului de 6 ani care a avut de suferit se îmbunătățește treptat, scrie ziua.md.  

foto: www.ziua.md

„Transmitem, încă odată, condoleanțe familiei. Pentru noi toți cu adevărat a fost o tragedie. Primăria Chișinău a avenit cu tot suportul pentru ambele familii și am fost alături imediat cum am aflat, inclusiv cu ajutorul necesar, material. În prezent, organele de drept desfășoară ancheta pentru a stabili cauzele și circumstanțele incidentului”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, imediat după producerea tragediei serviciile municipale au fost mobilizate, pentru a face verificări în toate locurile publice.

„Foarte mulți ne-au întrebat ce s-a întâmplat, și în aceste circumstanțe rugăm foarte mult să așteptăm ca ancheta și oamenii legii să-și facă munca și să comunice toate detaliile respective. Între timp și imediat am dispus ca toate străzile, parcurile, ogrăzile să fie inventariate și verificate. Totodată, la toate adresele cu anumite neconformități transmise de locuitorii capitalei, s-a intervenit și se continuă să se intervină”, a precizat primarul.

Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48, găsiți morți după ce s-au electrocutat. Tragediile au avut loc în Sângerei și Briceni

Un tânăr, de 19 ani, și un bărbat, de 48 ani, au murit electrocutați weekendul trecut. În primul caz, băiatul a fost găsit fără suflare de polițiștii din Sângerei pe o stradă din satul Chirileni. Potrivit primelor constatări, tânărul a murit în urma electrocutării, transmite tvn.md.

O altă tragedie a avut loc în satul Mărcăuți, raionul Briceni. Polițiștii locali au descoperit corpul neînsuflețit al bărbatului de 48 de ani în propria gospodărie. Și în acest caz s-a constatat că bărbatul a decedat în urma electrocutării. Oamenii legii urmează să cerceteze cazurile pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Amintim, săptămâna trecută, o fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat într-un parc din Capitală, iar un băiat de 6 ani a ajuns la spital în stare critică. Tragedia a avut loc în momentul în care copiii se jucau în preajma unui stâlp ale cărui cabluri erau la vedere și nu ar fi fost izolate corespunzător.

Calculator greutate ideală pentru adulți
Articolul anterior
Calculator ovulație / sarcină
Articolul următor