Calculator indice masă corporală(IMC)

Indicele de masă corporală – IMC – este un indicator oficial de calculare a greutății corporale ideale, pentru o înăltime dată. Ajută la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană – gradul de obezitate. De asemenea, indicele de masă corporală poate fi folosit pentru calcularea numărului de kilograme pe care o persoană trebuie să le piardă sau să le câștige, pentru a ajunge la greutatea ideală, pentru înălțimea sa.
[google-adsense]

Indicele de masă corporală este o metodă care poate fi folosită atât de bărbați cât și de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani. Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masa musculară mare (sportivi) și vârstnici și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase.

 


Greutatea Ideală IMC Tipul Greutății
sub 18,5 Subponderal
între 18,51 și 24,99 Normal
între 25,00 și 29,99 Supraponderal
între 30,00 și 34,99 Obezitate (clasa I)
între 35,00 și 39,99 Obezitate (clasa II)
peste 40 Obezitate morbida

Atenție! Aceste cifre au caracter orientativ. Pentru a pune diagnosticul de obezitate, sunt necesare alte măsurători de stabilire a grăsimii corporale, căci excesul de măsă grasă este un factor de risc. Unele persoane cu IMC crescut au de fapt o structură osoasă puternică, deci nu trebuie să slăbească.

Intervalul 18,51 – 24,99 este asociat cu riscuri reduse de boli la majoritatea persoanelor. Dacă IMC-ul tău este în acest interval, cel mai bine este să-ți menții greutatea. Pentru a rămâne în formă, încearcă să rămâi în acest interval, evitând pe cât posibil să te situiezi în una din cele două extreme.

Un IMC situat între 25 și 27 trebuie considerat drept un avertisment. Totuși, unele persoane pot să obțină un indice mai mare de 25 fără a fi expuse cu adevărat unui risc de boli. Acesta este cazul sportivilor, a căror masă musculară este mai grea decât masa adipoasă.

Un IMC mai mare de 27 este asociat cu riscuri crescute de probleme de sănătate, ca diabetul, hipertensiunea și bolile de inimă. Pentru a ajunge la greutatea optimă, se recomandă consultarea unui medic nutriționist care poate oferi un regim personalizat de slăbire și sfaturi de modificare a obiceiurilor alimentare. Un program de activitate fizică poate mări șansele de reușită.

Un IMC mai mic de 20 poate indica probleme grave de sănătate la unele pesoane, în special dacă este rezultatul unei slăbiri extreme într-un interval scurt de timp. Orice modificare evidentă a greutății trebuie să fie considerată drept un semnal de alarmă ce nu poate fi neglijat. În schimb, o greutate stabilă care nu înregistrează variații considerabile pe parcursul mai multor ani, nu este un motiv de îngrijorare.

Reacția Guvernului, după acuzația PSRM că autoritățile luptă cu opoziția

„Autoritățile luptă împotriva corupției, dar nu împotriva opoziției”. Este reacția Guvernului, după ce socialiștii au acuzat guvernarea că încearcă să distragă atenția societății de la adevăratele probleme ale țării prin perchezițiile desfășurate la domiciliul lui Igor Dodon. 

Ar putea fi o imagine cu 13 persoane şi interior

Anastasia Taburceanu, purtătorul de cuvânt al premierului, Natalia Gavrilița, a spus pentru publika.md că singura preocupare a Guvernului în prezent este elaborarea și implementarea politicilor ce vor crește veniturile populației. Aceasta a precizat că una dintre acțiuni este lupta împotriva corupției, pe care opoziția o percepe drept o luptă împotriva lor.

Asta după ce, conducerea PSRM a calificat perchezițiile desfăşurate la domiciliul fostul preşedintele al ţării, Igor Dodon, drept un show ieftin pentru a distrage atenţia oamenilor de la problemele reale ale ţării şi pentru a intimida opoziţia. 

Igor Dodon în izolator, iar Ion Ceban la odihnă în Italia

Edilul Capitalei, Ion Ceban, cel care a fost susținut de socialiști în campania electorală la funcția de primar general al Chișinăului, a fost suprins cum a ajuns în Italia cu toată familia, cel mai probabil în vacanță, scrie stiri.md.

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ion Ceban — Președinția  Republicii Moldova

Aceasta are loc în timp ce liderul de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a fost escortat și dus astăzi în izolator. Ceban a fost filmat în timpul zborului, din Aeroportul Iași.

Ion Ceban a venit astăzi în apărarea fostului președinte Igor Dodon și a spus că evenimentele de astăzi sunt doar o „sărbătoare” pentru a distrage atenția oamenilor de la problemele reale cu care se confruntă țara noastră.

Video. Vasile Costiuc și un consilier municipal socialist s-au luat la pumni în fața casei lui Dodon

Liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, și consilierul municipal din partea Partidului Socialișitlor din R. Moldova (PSRM), Dinari Cojocaru, s-au luat marți, 24 mai, la pumni în fața domiciliului ex-președintelui R. Moldova, socialistul Igor Dodon, transmite www.zdg.md.

Incidentul s-a produs în timp ce procurorii anticorupție desfășurau percheziții la domiciliul socialistului Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore într-un dosar penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

În timp ce mai mulți susținători ai fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, scandau „Libertate lui Dodon”, liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc scanda – „Dodon la pușcărie”.

Anterior, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a fost reținut și anchetat penal într-un dosar penal pentru corupție. Atenșie, limbaj licențios!

Calculator greutate ideală pentru adulți
Articolul anterior
Calculator ovulație / sarcină
Articolul următor