Calculator de greutate in sarcina

Multe femei în timpul sarcinii îşi dau un şir de întrebări. Cu câte kilograme o să se îngraşe? Ce trebuie să mănânce pentru a arăta bine? Cât sport să facă şi multe altele. În principiu, nimeni nu ştie cu exactitate, un răspuns anume, dar uite că Unica.md îţi vine în ajutor cu un calculator, care îţi va oferi o cifră indicată la cât te-ai putea îngrăşa în aceste 9 luni de sarcină.

Calculatorul kg în timpul sarcinii – estimează numărul de kilograme în care trebuie să te încadrezi la o anumită lună de sarcină. Creşterea în greutate pe perioada de sarcină diferă de la o persoană la alta şi numărul de kilograme estimate trebuie luat ca un punct de referinţă.
[google-adsense]

Ai grijă de tine şi de alimentaţia ta în timpul sarcinii!


Greutatea înainte de sarcină

  

Recalculare automată 

   

 

Înălțimea (1.6 metri)
Sarcină gemelară  
IMC înainte de sarcină
Subponderal Supraponderal Normal
Creștere Greutate Creștere Greutate Creștere Greutate
Săptămâna 0 0.00 0.00 0.00
Săptămâna 2
Săptămâna 4
Săptămâna 6
Săptămâna 8
Săptămâna 10
Săptămâna 12
Săptămâna 14
Săptămâna 16
Săptămâna 18
Săptămâna 20
Săptămâna 22
Săptămâna 24
Săptămâna 26
Săptămâna 28
Săptămâna 30
Săptămâna 32
Săptămâna 34
Săptămâna 36
Săptămâna 38
Săptămâna 40


De unde kilograme in plus?
Nutrimente specifice sarcinii si dezvoltarea diversilor muschi ~3200 grame
Acumulare de lichid in corp ~1800 grame
Creste cantitatea de sange in corp 1400 – 1800 grame
Cresterea sanilor 450-900 grame
Cresterea uterului ~900 grame
Lichid Amniotic ~900 grame
Placenta 1.~2260 grame
Fatul 2700 – ~3700 grame
Total 12
– 14 Kg

În premieră, mamografiile pot fi analizate de la distanță, de două instituții medicale din țară

Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Bălți fac schimb de informații la distanță despre pacientele examinate cu ajutorul instalațiilor de mamografie digitală cu tomosinteză, echipamente performante cu care au fost dotate de Ministerul Sănătății, în 2022, și de care instituțiile nu dispuneau anterior, scrie tv8.md.

Astăzi a fost prezentat procesul de interconectare, în cadrul unui eveniment, organizat în contextul marcării, la 4 februarie, a Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

Rezultatele investigației imagistice, generate de aparatele de mamografie, sunt stocate pe platforma guvernamentală MCloud de unde pot fi accesate de ambele instituții medicale. Prin facilitarea schimbului de informații, medicii imagiști din aceste spitale au posibilitatea să interpreteze în comun imaginile radiologice pentru stabilirea cu precizie înaltă a diagnosticului.

De asemenea, având în vedere că rezultatele examenelor mamografice, pe care le realizează femeile, sunt arhivate, pot fi revăzute oricând de medici, pentru a urmări evoluția maladiei, eficiența tratamentului, etc.

În practică, îndată după efectuarea mamografiei, medicul imagist primește la computerul de la stația de lucru imaginea radiologică pe care o transmite în sistem, fiind recepționată de medicul din cealaltă instituție, având posibilitate să se consulte referitor rezultat și diagnostic. Instalațiile digitale de mamografie cu tomosinteză permit determinarea timpurie a formațiunilor cancerogene, chiar și de dimensiuni mici.

La fel, prin această metodă avansată de examinare pot fi depistate tumorilor multiple de sân, totodată poate fi determinată cu o precizie sporită dimensiunea, forma și localizarea maladiei.

Cancerul mamar fiind depistat în stadii incipiente poate fi tratat.

Menționăm că, una dintre principalele priorități ale Ministerului Sănătății este implementarea tehnicilor noi de diagnostic oncologic, lucru care este posibil a fi realizat prin modernizarea instituțiilor medicale care oferă servicii pacienților oncologici.

Caz șocant! O femeie și-a ucis cea mai bună prietenă ca să-i fure bebelușul

O femeie din Texas acuzată că și-a ucis o prietenă apropiată în 2019 care tocmai născuse și i-a furat copilul, a pledat vinovată pentru crimă și a fost condamnată la 55 de ani de închisoare. Magen Fieramusca, de 37 de ani, a recunoscut că a omorât-o pe Heidi Broussard, de 33 de ani, a anunțat procurorul din Travis, Jose Garza, citat de NBC News și digi24.ro.

Fieramusca a renunțat la dreptul de a face apel. Ancheta în acest caz a început la Austin, după dispariția unei fetițe de 3 săptămâni.

Fieramusca a devenit repede persoană de interes în acest caz. Poliția spune că fetița a fost găsită ulterior în viață într-o casă din zona Houston, iar cadavrul lui Broussard a fost descoperit în portbagajul mașinii lui Fieramusca.

Potrivit unui comunicat de la acea vreme, Fieramusca a răpit-o pe Broussard pe 12 decembrie 2019 și a ucis-o prin strangulare. Copilul – Margot Carey – a fost înapoiat ulterior tatălui. Fieramusca și Broussard erau prietene foarte bune de aproximativ 10 ani, cunoscundu-se la biserică. Când Broussard a rămas gravidă, Fieramusca a simulat și ea sarcina, susținând că urma să nască în aceeași perioadă. De fapt, ea a plănuit de la început să îi fure copilul prietenei ei. După ce Broussard a născut, Fieramusca a anunțat și ea că a adus pe lume o fetiță, însă nu a trimis nicio fotografie cu ea.

Începe summitul UE-Ucraina! Alertă de raid aerian înaintea evenimentului

Astăzi, 3 februarie, la Kiev începe primul summit Uniunea Europeană – Ucraina după declanșarea invaziei Rusiei. La summit participă, printre alții, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ucraina a anunțat, prin vocea premierului Denis Șmîgal, că și-a propus un „obiectiv ambițios” de a adera la UE în doi ani. Și președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina „merită să înceapă discuțiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

A fost alertă de atac aerian în Ucraina, inclusiv la Kiev, în ziua când are loc summit-ul dintre Uniunea Europeană și Ucraina, chiar în inima războiului. Alerta de atac aerian a fost declanșată după ce din Belarus au decolat două avioane rusești care pot lansa rachete hipersonice Kinjal. Ucraina a anunțat, prin vocea premierului Denis Şmigal, că și-a propus un „obiectiv ambiţios” de a adera la UE în doi ani. Și președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina „merită să înceapă discuţiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

Sosită la Kiev încă din 2 februarie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a scris pe contul ei oficial de Twitter: „Mă bucur să revin la Kiev, a patra vizită a mea de la invazia Rusiei. De această dată, cu echipa mea de comisari. Suntem cu toții aici pentru a demonstra că UE sprijină Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna și pentru a consolida și mai mult sprijinul și cooperarea noastră”, notează Digi24.

Și Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a scris, la rândul său, la sosirea la Kiev, pe Twitter: „Europa și-a menținut unitatea în privința Ucrainei încă din prima zi. Și va continua să fie alături de voi pentru a învinge și a reconstrui”.

Înaintea întâlnirii, premierul ucrainean, Denis Șmîgal, a spus că Ucraina și-a stabilit ceea ce el a numit un „obiectiv ambițios” de aderare la UE în doi ani. La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Ucraina „merită să înceapă discuțiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

Printre temele luate în discuție la summit se numără: parcursul european al Ucrainei – solidaritatea UE cu Ucraina, răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia, instrumental european pentru pace, securitatea alimentară și accesibilitatea prețurilor alimentelor, conform www.consilium.europa.eu.

Amintim că Ucraina a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe 28 februarie 2022. Pe 23 iunie același an, Ucraina, de rând cu Republica Moldova, a primit statutul de țară candidată.

Calculator calorii
Articolul anterior
Calculator greutate ideală pentru adulți
Articolul următor