Agrișele sunt unele dintre cele mai bogate fructe în vitamina C. De asemenea, acestea conțin cantități mari de calciu, fier, vitamina A, grupul vitaminelor B. Printre beneficiile agrișelor se numără îmbunătățirea absorbției fierului din alimente, fortificarea ficatului, curățarea căilor urinare, eliminarea toxinelor din organism.
Agrișele sporesc creșterea părului
Îmbunătățesc sănătatea rădăcinei și oferă luciu părului. Uleiul de agrișe este popular în India și a fost demonstrat că reduce șansele de chelie.
Sănătatea ochilor
Consumul agrișelor este recomandat și pentru îmbunătățirea vederii. Studiile au arătat că aceste fructe îmbunătățesc vizibilitatea și previne cataracta, reducând în același timp tensiunea intraoculară. Acest lucru se datorează în principal conținutului impresionant de caroten. Vitamina A și carotenii reduc degenerarea maculară a retinei.
Oase puternice
Agrișele conțin calciu și mangan, minerale care promovează sănătatea oaselor, dinților și a unghiilor.
Controlează diabetul zaharat
Agrișele stimulează celulele care secretă insulină, reducând astfel zahărul din sânge la pacienții cu diabet zaharat.
Acțiune diuretică
Pe lângă faptul că este un fruct bogat în apă, agrișele sunt ușor diuretice și ajută la eliminarea toxinelor din organism și a retenției de lichide.
Prevenirea bolilor cardiace
Agrișele reduc colesterolul, riscul de ateroscleroză și acumularea de plăci în vase și artere.
Tratamentul infecției
Datorită proprietăților antibacteriene și astrigente, agrisele protejează împotriva infecțiilor și îmbunătățesc răspunsul imun al organismului. Vitamina C și A sporesc numărul celulelor albe din organism, responsabile de menținerea sistemului imunitar.
Proprietăți anti-îmbătrânire
Agrișele previn îmbătrânirea, ridurile și petele de vârstă, prin reducerea numărului de radicali liberi din organism.