Făina cu extras din semințe de struguri, acum şi în Moldova!

Este un produs minune, apreciat de gurmanzii din întreaga lume, iar din această săptămână va fi lansat și la noi acasă.

separator

Primele colete surpriză au ajuns la UNICA.MD. Am fost fericite să gustăm din pâinea fabricată din făină cu extras din semințe de struguri. Gustoasă, nutritivă, și mai puțin calorică.

_MG_0072

În multe ţări extractul din seminţe de struguri este folosit ca ingredient minune în bucătărie. O reţetă recomandată de mulţi nutriţionişti este pâinea ce conţine acest extract. Acum făina cu extract din semințe de struguri se produce și în Moldova. Dacă eşti curioasă să afli gustul acestei pâini sănătoase, află că o vei putea testa pe data de 29 septembrie la Festivalul etno-gastonomic ”Bostaniada”, ce va avea loc în satul Lozova, raionul Străşeni. Iar în curând vei putea găsi acest deliciu şi pe rafturile reţelelor de magazine N1 şi  IMC Market.

_MG_0069De ce extractul din semnţe de struguri este considerat „elixirul tinereţii”!

Consumați pâine din făină cu extract din semințe de struguri pentru că nu îngrașă și este absolut sănătoasă.

Studiile de laborator arată că extractul conţine procianidine (o clasă foarte activă de flavonoizi ) cu o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare decât vitamina E şi de 50 de ori mai puternică decât vitamina C.  Antioxidanţii din extract au capacitatea de a proteja organismul de radicalii liberi (celule înalt reactive produse de propriul organism care afectează funcţia celulară), diminuând astfel procesul de îmbătrânire prematură, de aceea este considerat „elixirul tinereţii”.

_MG_0076 _MG_0077

Cercetările multiple au dovedit eficienţa extractului din semințe de struguri asupra mai multor boli:

– Reduce colesterolul “rău” din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare.

– Întăreşte vasele sangvine prin creşterea elasticităţii pereţilor capilare, prevenind formarea plăcilor de ateroscleroză în artere.

IMG_1601-1024x682 IMG_1620-1024x682 IMG_1628-1024x682

IMG_1631-682x1024– Conţine unul din puţinii antioxidanţi ce poate penetra bariera encefalică pentru a ajuta la protejarea creierului şi a ţesutului nervos, astfel te apără de boala Alzheimer.

– Reglează nivelul de zahăr din sânge şi previne diabetul zaharat de tip 2, în plus are o putere antiinflamatoare asupra pancreasului.

– Previne şi ajută la tratarea osteoporozei prin creşterea densităţii osoase.

– Împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum sunt chisturile ovariene, fibroamele uterine adenoamele si adenofibroamele mamare. Adică te apără de incidenţa mai multor tipuri de cancer. Ba mai mult, în cazul bolnavilor de cancer diminuează efectele chimioterapiei.

– Îmbunătăţeşte vederea şi previne cariile dentare.

– Ajută la creşterea părului şi unghiilor.

– Protejează pielea de razele ultraviolete şi oferă elasticitate acesteia.

VO - Logo pt Blancsatul Ghidighici, str. Drumul Bâcului, 14 „C”
tel./fax + 373 22 92 94 44
e-mail.:info@vegetal.md
www.vegetal.md

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

Aurelia Cupcea intră pe mâna stiliștilor de la Unica!
Articolul anterior
Bocanii masculini te fac remarcată!
Articolul următor