8 mituri despre sarcină pe care să nu le crezi

Sarcina este o perioadă frumoasă și emoționantă pentru o femeie. Uneori, însă, acest eveniment poate aduce îngriorări inutile, din cauza mai multor mituri care circulă în perioada gravidității. Află care sunt cele 8 lucruri pe care nu ar trebui să le crezi niciodată dacă ești însărcinată.

separator

1. Dacă vrei să cunoști sexul copilului, trebuie să te uiți la forma burții: sexul bebelușului nu are nicio legătură cu forma burticii și cu poziția în care copilul se așează.

2. Evită anumite feluri de mâncare în timpul sarcinii, pentru a nu afecta tenul copilului: dacă eviți să mănânci ceea ce îți dorești, cu siguranță nu va avea niciun efect asupra tenului celui mic. Și nici dacă mănânci nu se întâmplă asta, în mod evident. În schimb, dacă scoți din alimentația ta alimente care conțin fier sau vitamine, de exemplu, cu siguranță îi va afecta starea de sănătate.

3. Acum că ești gravidă, ar trebui să mănânci pentru doi: absolut fals. Ești însărcinată cu un bebeluș, care cu siguranță nu poate mânca la fel de mult ca un adult. Desigur, trebuie să adaugi câteva calorii în alimentația ta, însă în cantități mici.

4. Nici să nu te gândești să faci sex în timpul sarcinii: cu siguranță ar trebui să ignori acest mit. Într-adevăr, trebuie să eviți să întreții relații sexuale în primul trimestru al sarcinii, dar după această perioadă, nu mai ai nicio reținere.

5. Să nu ridici mâinile deasupra capului atunci când ești gravidă: în general, femeile însărcinate primesc acest sfat pentru că se spune că atunci când ridici mâinile foarte sus, există posibilitatea ca fătul să se înfășoare cu cordonul ombilical. Desigur că și acesta este doar un mit.

6. Stai departe de fructele de mare: fructele de mare și peștele sunt benefice pentru copilul tău, întrucât conțin Omega 3.

7. Pe măsură ce copilul se dezvoltă, tenul tău se va schimba: probabil că poți arăta extenuată din cauza stresului la care ești supusă, dar acest lucru variază de la o persoană la alta. Unele femei ajung să aibă tenul mai luminos în al treilea trimestru, dar acest lucru se datorează schimbărilor hormonale care au loc în corp.

8. Dacă ai arsuri la stomac înseamnă că bebelușul va avea un păr bogat: aceste arsuri sunt cazuzate de schimbările hormonale din organismul mamei și ăpziția înaltă a uterului în timpul sarcinii. Cu siguranță nu au nicio legătură cu viitoarea podoabă capilară a micuțului.

sursa

alte Articole interesante