
Alăptarea la sân! Primele sfaturi practice
Doctorul neonatolog de categorie superioară, Dorina Rotaru este gata să-ți ofere o lecție de alimentație la sân. Ia aminte de aceste sfaturi ca alăptatul să devină o plăcere.

Alăptează copilul cât mai des: Spre sfârşitul sarcinii şi în primele zile după naştere, glandele mamare produc colostrul. Sânii produc mai mult lapte după începerea alăptării. Cu cât mai des este alăptat copilul, cu atât este produs mai mult lapte.
Prin laptele matern i se transmit micuțului toți nutrienții necesari unei creșteri și dezvoltări normale.
Campania Nestle alături de Organizația Mondială a Sănătății încurajează alăptatul la sân. Alăptarea exclusivă (fără suplimente ca apa, ceai, sucuri, pireuri, cereale) a bebeluşilor va dura până în jurul vârstei de 6 luni.

-
Prima încercare a coregrafului Iulian Țurcanu în ”funcția” de tată
Pe coregraful și liderul trupei ”Black and White”, Iulian Țurcanu, suntem obișnuiți să-l urmărim în scene mari. Și numai cei mai apropiați știu că, pe cât de talentat este la …
-
Daniela Dermengi: De dragul lui Dănuț, a uitat de job! Ce-i lipsește bloggeriței în concediul de maternitate
Blogeriţa Daniela Dermengi de 6 luni şi-a dat viaţa peste cap, în sensul bun al cuvântului. Micuţul Daniel a devenit acel centru al Universului pentru care este în stare să …
-
Alăptarea scade riscul de ficat gras în cazul mamelor, potrivit unui nou studiu
Alăptarea are numeroase beneficii pentru bebeluș, dar și pentru mamă, și tot mai multe lucruri surprinzătoare despre acest proces ies la iveală. Specialiștii susțin că alăptarea le poate chiar ajuta …