Iată pe cine va ajuta ,,Maratonul Copiilor” anul acesta!

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit ce transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. Misiunea Socială ,,Diaconia” te invită să participi alături de micuții tăi la evenimentul din data de 28 octombrie, pentru a le oferi mai multor copii șansa de a merge la școală.

separator

Dacă majoritatea copiilor sunt obișnuiți să își realizeze visele cu ajutorul părinților, fetele din proiectul ,,Spre Independență” al Diaconiei, care vor fi ajutate în acest an sunt lipsite de această posibilitate.

Ieșite din sistemul rezidențial (orfelinate), orfane sau din familii dezorganizate, la Misiunea Socială Diaconia, tinerelor le este oferită posibilitatea să își schimbe viața.

Cu ajutorul unei echipe de profesioniști, într-o perioadă scurtă de timp, în decurs de 11 luni, fetele din proiect reușesc să învețe ceea ce alți copii învață într-o familie: gestionarea resurselor, petrecerea timpului liber, comunicarea interpersonală etc.

De asemenea, fetele învață la o școală profesională, unde sunt ghidate în alegerea unei meserii: frizer, croitor, bucătar, chelner.

La finalizarea proiectului beneficiarele sunt ajutate să-și găsească un loc de muncă ceea ce le permite să devină independente. Pe parcursul unui an de la ieșirea din proiect se păstrează o legătură permanentă cu fiecare dintre tinere.

Până în acest moment, 67 de tinere au fost reintegrate cu succes în comunitate.

Pe parcursul a 10 ani de implementare a proiectului, resursele necesare pentru asistența beneficiarelor au fost asigurate în mare parte de către donatorii externi ai Diaconiei. Maratonul Copiilor din acest an este o posibilitatea de a asigura drumul spre școală a acestor fete, grație bunătății celorlalți copii din Moldova.

Înscrie-ți și tu copilul la cel mai frumos eveniment de caritate. Formularul online îl găsești aici.

alte Articole interesante