Probioticele te ajută să dai burtica jos după naştere

Probioticele îşi aduc contribuţia nu numai în promovarea sănătăţii sistemului digestiv, ci şi în efortul proaspetelor mămici de a slabi. După naştere, cea mai inestetică şi neplăcută parte a corpului rămâne burtica. Se pare că probioticele reduc şi îndepărtează exact straturile adipoase de la nivel abdominal.

separator

get

Cercetătorii au supus unui experiment mai multe femei însărcinate. Ele au fost împărţite în 3 categorii corespunzătoare celor 3 trimestre ale unei sarcini. Primul grup a primit doar sfaturi nutriţionale şi îndrumări obişnuite de la specialişti pentru a lua o greutate normală pe toată perioada sarcinii şi pentru a asigura dezvoltarea optimă a fătului în cavitatea intrauterină. Li s-au făcut recomandări alimentare pe care ar trebui să le urmeze şi ce anume ar trebui să facă, dar au rămas la latitudinea lor alegerile alimentare finale din sarcină.

alimentatie-vitamine-sarcina

Al 2-lea grup a primit capsule zilnice de lactobacillus şi bifidobacterii – 2 dintre cele mai cunoscute probiotice care ajută la menţinerea unui echilibru bacterian sănătos în intestine.

Female doctor and beautiful pregnant

Iar al 3-lea grup a primit capsule de tip placebo, dar şi consiliere nutriţională de la medici. Toate gravidele au fost cântărite la începutul studiului şi apoi li s-a mai măsurat greutatea abia la 12 luni după naştere. Aceştia au măsurat de asemenea şi circumferinţa taliei fiecărei mămici.

Obezitatea centrală – care apare atunci când indicele de masă corporală este 30 sau mare şi circumferinţa taliei mai mare de 80 de cm – a fost descoperită la 25% dintre femeile cărora li s-a administrat probiotice în paralel cu sfaturile nutriţionale. Nici cele care au fost doar îndrumate ce anume trebuie să consume nu s-au descurcat mai bine la capitolul „recuperare siluetă după naştere”. Obezitatea centrala a fost descoperită la 43% dintre femeile care au primit doar consiliere dietetică. Mămicile care au luat doar probiotice s-au descurcat cel mai bine şi au slăbit cel mai mult. Ele au avut si cea mai mica greutate şi cel mai mic procent de grăsime la nivel abdominal.

Exercising-after-childbirth

Cum acţionează probioticele asupra slăbitului?

Probioticele au început să fie utilizate şi cu scopul de reduce în greutate după ce specialiştii au descoperit că persoanele supraponderale au un dezechilibru în ceea ce priveşte conţinutul de microorganisme vii din intestine. Ei au comparat conţinutul şi compoziţia intestinelor unor persoane cu greutate normală cu cele ale persoanelor supraponderale. S-a descoperit o deficienţă a bacteriilor „sănătoase” din tractul digestiv. Medicii nu sunt foarte siguri că probioticele pot ajuta în ceea ce priveşte slăbitul, însă ei afirmă că un sistem digestiv sănătos contribuie la o mai bună digerare şi metabolizare a alimentelor şi astfel la menţinerea unei greutăţi normale. Nu înseamnă că trebuie să ei probiotice în exces sau fără noimă, dar specialiştii susţin că este indicat să introduci în alimentaţia ta alimente care le conţin cum sunt iaurtul, sana sau kefirul. Mai există şi alte alimente care conţin culturi benefice, însă în cantităţi mai mici: banana, ceapa, usturoiul.

800xH_286_shutterstock_61331215

Ce sunt probioticele?

Fiecare persoană are ceea ce se numeşte microflora intestinală compusă din mai multe bacterii „sănătoase”. Acestea au mai multe roluri în organism: împiedică dezvoltarea bacteriilor nesănătoase; sintetizează vitaminele pe care le primeşte organismul; întăresc sistemul imunitar; stimulează producerea de imunoglobuline. Probioticele sunt microorganisme vii sau bacterii „sănătoase” care se regăsesc în unele alimente şi ajută la echilibrarea microflorei intestinale.

Sursa

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Ce boală ai în funcţie de cum te doare capul
Articolul anterior
Nici nu bănuiai că aşa ceva îl poate excita!
Articolul următor