Strigăt de durere! O fetiță bolnavă de leucemie cere ajutorul pentru a se vindeca

Adriana Proca este un copil sârguincios. Fetița învață bine, fiind pasionată de muzică, dans, participă la diverse activități extrașcolare și mereu își bucura părinții cu succesele sale. La sfârșitul lunii decembrie, Adriana a început, brusc, să se simtă rău, avea oboseală, tuse, gâtul inflamat, semnele fiind puse pe seama unui episod de răceală. Însă, starea de sănătate a fetiței se agrava de la o zi la alta, în ciuda tratamentului administrat.

separator
4808-adriana4807-adriana

Pe 9 ianuarie, Adriana a fost internată în spital fiind diagnosticată cu anemie severă, nivelul hemoglobinei în sânge era extrem de scăzut, iar după ce i-a fost indicată puncția sternală, fetița și părinții săi au primit o lovitură teribilă – cu toții au fost șocați să afle că Adriana suferea, de fapt, de leucemie acută.

Vestea i-a luat prin surprindere pe părinții Adrianei, tatăl, care muncește în calitate de lăcătuș, și mama, cofetar de profesie, cei doi mai având trei copii, două fetițe și un băiețel, și care împreună formează o familie unită, prietenoasă, în care domină armonia.4813-din-inima-pentru-adriana

Acum, părinții se află în pragul disperării, întrucât nu și-au închipuit vreodată că ar putea să-i nenorocească un asemenea necaz și nu sunt pregătiți să înfrunte teribilul diagnostic al fetiței lor, care, de curând, a împlinit 15 ani.

Adriana a aflat că are șanse de vindecare completă. Starea de sănătate a fetiței a fost evaluată de către specialiștii de la clinica Medical Park din Turcia.

Cu ajutorul rudelor, familia a reușit să adune 10.000 de euro, din cele 127.000 euro necesari pentru tratament.

Pentru că nu are bani destui pentru a învinge boala, Adriana a lăsat un mesaj pe site-ul caritate.md în care cere ajutorul fiecăruia dintre noi:

,,Pe data de 09.01.2017 am fost internată în spital cu anemie, însă după puncție am fost transferată la alt spital, eu nu știam de ce, tata îmi spunea că rezultatul de la puncție nu este clar și trebuie să mă trec niște aparate.

Cînd am ajuns aici și am văzut toți acești copii, am izbucnit în plîns, am aflat că ei sunt bolnavi de leucemie deci și eu sunt. Mi s-a spus că aceasta boala se tratează, însă avem nevoie de o suma enormă de bani, acum prețul vieții mele este de 127.000 $. Din păcate părinții mei nu au așa posibilități. Dacă aveți posibilități, vă rog să ajutați părinții mei să strîngă aceasta sumă”, roagă cu disperare fetița.

Pentru a o ajuta pe Adriana, donează pe caritate.md

Acum ai șansa să faci un copil fericit!

4806-adriana4805-adriana

 

Lista disciplinelor opționale pe care părinții le pot alege pentru elevii din ciclul primar

Suntem în luna mai, deci, în curând, părinții care au elevi în clasele primare vor trebui să scrie cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia copiii lor în viitorul an de învățământ. Disciplinele vor fi propuse părinților de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului Elevilor, și trebuie să aibă la bază interesele copiilor raportate la gradul de calificare a cadrelor didactice.

În viitorul an de învățământ, elevii din clasele primare vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele 22 de discipline opționale prevăzute în Planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, anul de studii 2024/2025, transmite diez.md

Lista disciplinelor o găsiți mai jos.

Limbă și comunicare

  1. Cultura bunei vecinătăți
  2. O oră pentru lectură
  3. În împărăția cuvântului
  4. Tainele comunicării
  5. Elemente de cultură și civilizație a Franței
  6. Educație pentru media (cl. III-IV)
  7. English for Future

Matematică și științe

  1. Educație ecologică
  2. Educație pentru sănătate
  3. Matematica distractivă
  4. În împărăția lui MATE
  5. Robotica (cl. III-IV)
  6. Informatica (cl. II-IV)
  7. Matematica în cotidian (cl. I-IV)
  8. Matematica pentru isteți (cl. I-IV)

Educație socioumanistică

  1. Religia
  2. Educație economică și antreprenorială (cl. I-IV)
  3. Educație interculturală
  4. Educație pentru drepturile omului (cl. I-IV)
  5. Chișinăul meu (cl. III-IV)

Sport

  1. Educație fizică și fotbal (cl. I-IV)
  2. În împărăția șahului (cl. I-IV)

În clasele gimnaziale și liceale, disciplinele opționale sunt selectate de către elevi. Totuși, în locul elevilor claselor I-IV-a, disciplinele opționale studiate vor fi selectate de părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cadrul unor ședințe cu părinții. Instituția de învățământ va informa în luna mai părinții despre oferta educațională pe care o pune aceasta la dispoziție. Totodată, părinții au dreptul să participe pe parcursul anului în calitate de invitați la anumite lecții din cadrul disciplinei opționale, alături de alți membri ai comunității: membri ai APL, antreprenori, polițiști și persoane notorii.

Părinții care au elevi ce vor fi înmatriculați în clasele întâi indică disciplinele opționale în cererea de înmatriculare în instituție.

Anastasia Fotachi și Gabriel Stati au arătat în premieră chipul fiul lor, Alistar

Astăzi, fiul Anastasiei Fotachi și al lui Gabriel Stati a împlinit un anișor. Cu această ocazie, părinții au decis să arate în premieră chipul băiețelului.

“La un an de la venirea ta în viața noastră, vrem să-ți transmitem cele mai calde urări de La Mulți Ani, micuțule! În acest an, ai adus atât de multă fericire și lumină în jurul nostru, încât nu putem decât să fim recunoscători pentru binecuvântarea de a te avea alături de noi.

Fiecare zâmbet și fiecare pas mic pe care îl faci ne umple inima de bucurie și mândrie. Sperăm ca fiecare zi din viața ta să fie la fel de minunată și plină de aventuri ca această primă aniversare! La mulți ani, băiețelul nostru drag și iubit! Să crești mare și să fii mereu înconjurat de iubire și fericire!”, a scris bloggerița în dreptul pozelor cu Alistar.

sursa foto: Facebook/Anastasia Fotachi

Cristina Scarlevschi: Banii adunați pentru înmormântarea lui Alex vor fi donați Institutului Mamei și Copilului

Cristina Scarlevschi și soțul ei au făcut un anunț emoționant, deși sunt frânți de durere după pierderea fiului. Soții au venit cu un mesaj de mulțumire pentru cei care au donat bani pentru înmormântarea lui Alex și au spus că banii vor fi donați unui spital.

„Vrem din partea noastră să mulțumim tuturor celor care s-au implicat, care au contribuit cu un ajutor moral, fizic și financiar. O să vi se întoarcă totul înzecit pentru că mi-am dat seama că oameni buni sunt foarte mulți, oameni luminoși cu dragoste în suflet… Chiar ne-ați ajutat foarte mult”, a spus Scarlevschi.

„Mai sunt bănișori și noi cu Vlad am decis să donăm acești bani la Centrul Mamei și a Copilului, în secția Neurologie, unde am stat cu Alex. Nu sunt tare bune condițiile și vrem să facem acea cameră frumoasă și dacă cineva, să nu dea Domnul să ajungă acolo, să fie într-o ambianță plăcută. În continuare noi vom dona multe lucru de-ale lui Alex și în general, vrem să facem cât mai mult bine din dragostea noastră”, a spus dansatoarea.

„Vă mulțumim încă o dată pentru tot suportul care ni l-ați oferit”, a mai menționat soțul Cristinei Scarlevschi.

Fiul Cristinei Scarlevschi s-a stins din viață, la doar 1 anișor și patru luni, după lupta cu un diagnostic crunt, microcefalia. Tinerii părinți au luptat cu toată ființa lor, căutând inclusiv soluții de vindecare peste hotare, însă nu au reușit să își salveze copilașul.

Eurovision Moldova 2017! Vezi lista celor 14 candidați selectați de către juriu pentru a evolua în semifinala concursului
Articolul anterior
O basarabeancă și partenerul său, nominalizați pentru titlul ,,Sportivii anului 2016”!
Articolul următor