Educatoarele unei grădinițe din capitală și-au dat demisia, după ce au fost acuzate că băteau copiii

Scandal la grădiniţa numărul 177 din sectorul Ciocana al Capitalei. Cele două educatoare de la singura grupă rusă, unde sunt 31 de copii, au demisionat după ce unii părinţi s-au plâns de activitatea acestora.

separator

Ceilalți părinți au venit la grădiniţă să le ceară socoteală mamelor nemulţumite, dar şi pentru a căuta o soluţie pentru copii. Conflictul durează de mai bine de jumătate de an: unii părinţi critică educatoarele, alţii le ţin partea.

„Noi suntem mulţumiţi de educatoare, ele sunt adecvate. Grupul de părinţi care vrea să concedieze educatoarele i-a influenţat pe copii ca aceştia să facă dezordine în grupă”, a spus Eduard Timuș, părinte.

Pe de altă parte, cei patru părinţi nemulţumiţi susţin că micuţii lor ar fi fost bătuţi periodic. „Educatoarele bat copii, iată care e situaţia. – Aveţi dovezi? – Da, dar o să le prezentăm Ministerului Educaţiei. – Dar ce făceau? – Ei îşi băteau joc de copii, aveau vânătăi, avem înregistrări audio”, a spus Roman Cucu, părinte.

Până la găsirea unei soluţii, copiii din grupă vor sta acasă. Directoarea grădiniţei spune că analizează dosarele unor candidaţi pentru a suplini funcţiile vacante de educator. „Noi suntem acum în derularea unei anchete de serviciu şi o să vedem care o să fie rezultatele. Direcţia Generală este informată. Educatorii, de când s-a început conflictul, au fost monitorizaţi sever, noi nu am avut încălcări”, a menționat Lucia Cazacu, directoarea grădiniţei 177. Responsabilii Direcţiei educaţie a Primăriei susţin că nu cunosc cazul.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante