Moldova se află pe locul 2 în lume, după Nigeria, la cheltuielile din salariul mediu lunar alocate pregătirilor pentru școală

Republica Moldova se află pe locul doi în lume, din 37 de țări, privind cheltuielile din salariul mediu lunar atribuite pregătirilor pentru începerea anului școlar.

separator

Publicația profit.ro face referire la un studiu realizat de compania Picodi. Începutul de an școlar reprezintă 36,66 dintr-un salariu lunar obișnuit din Moldova, care este de aproximativ 5.900 lei – comparativ cu rezultatul nemților, care oferă 4,7% din salariul său mediu lunar, pentru articolele școlare.

Pe primul loc sunt nigerienii, care sunt nevoiți să dea mai mult de jumătate din salariul lor, 54%, pentru a pregăti de școală un copil, iar pe locul trei se află vietnamezii, care investesc în jur de 33% din salariul mediu lunar cu ocazia începutului de an școlar.

În schimb, în țări precum Suedia, Canada, Franța, SUA, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, indicatorul acesta nu depășește 4%.

Datele au fost prezentate pe baza prețurilor actuale ale magazinelor online din 36 de țări ale lumii. Coșul de cumpărături a cuprins 27 de poziții: ghiozdanul, articolele pentru scris și de papetărie și a îmbrăcămintei pentru educație fizică. Pentru calcularea unei medii a prețului anumitor produse, au fost folosite articolele cu preț mic și mediu. Pentru calcularea valutei, s-au folosit cursurile valutare medii din luna iulie a anului 2018.

alte Articole interesante