Șase trucuri de hidratare a pielii bebelușului!

Câte dintre noi nu ne dorim să avem o piele de bebeluș, moale, fină, catifelată…? Ceea ce mai puține dintre noi știm este faptul că aceeași piele de bebeluș este pe cât de delicată, pe atât de subțire și fragilă, fiind obligată să se adapteze noilor condiții de mediu, în afara celor din uterul mamei. Schimbarea se face treptat, din acest considerent, îngrijită necorespunzător, pielea celui mic se poate usca foarte ușor, fiind predispusă la iritații, eczeme, dermatite sau alte leziuni ușoare.

separator

Motive pentru uscarea pielii? Câte vreți. Timpul de afară, fie că e vorba de vremea rece asociată cu vânt, fie de soarele fierbinte de vară… Nici în apartament situația nu e mai bună. Căldura din cameră poate provoca uscăciunea pielii unui bebeluș, la fel ca și aerul condiționat. Mare atenție inclusiv la șampoanele, săpunurile dure și desigur la detergenții cu care sunt spălate hainele celui mic. Băile frecvente, sarea de baie, dar și clorul din apa de la piscină sunt, la fel vinovate de uscăciunea pielii fragile a unui bebeluș. Noi am selectat câteva trucuri importante de care trebuie, să țină cont fiecare mămică pentru care hidratatea pielii bebelușului este la fel de importantă ca și hrana sau schimbarea scutecului:

  • Nu-l îmbăiați prea des… pentru că, în caz contrar, riscați să îndepărtați uleiul care se găsește în mod natural pe pielea lui și al cărui rol, este de a-l proteja de factori externi nocivi. În caz contrar, tot soiul de agenți patogeni cu care intră pielea în contact o fac vulnerabilă. Asta îl face predispus pe bebeluș la tot soiul de probleme dermatologice. Apropo, medicii recomandă ca bebelușul să fie ținut în apă nu mai mult de cinci minute. Să nu fie spălat cu apă fierbinte, ci doar călduță.
  • Hidratați-l suficient… în cazul în care îl hrăniți cu lapte praf. Porțiile de apă suplimentare sunt foarte importante pentru hidratarea pielii. Oricât nu ați încerca să rezolvați problema pielii uscate la nivel cutanat, s-ar putea, ca aceasta să vină din interiorul oragnismului. În cazul bebelușilor alăptați la sân, nu e nevoie de apă, de vreme ce laptele matern conține toate ingredientele de care are nevoie un copil.
  • Clătiți de două ori hainele bebelușului după spălare… altfel riscați să nu îndepărtezi resturile de detergent sau balsam de rufe. Particulele rămase pot duce la uscarea pielii bebelușului, în cel mai bun caz. Mai grav e atunci, când acestea ar putea provoca tot soiul de iritații sau eczeme la nivel de epidermă.
  • Alegeți doar haine din stofă naturală. În special pe cele din bumbac – o țesătură fină, care permite pielii să respire și ajută la absorbția transpirației. Evitați țesăturile dure cum ar fi lâna, poliesterul sau mătasea.
  • Folosiți un aparat de umidificare a aerului… dacă simți că aerul din casă este uscat. Îl va ajuta pe bebeluș atât pentru a păstra pielea hidratată, cât și pentru a face aerul mai ușor de respirat.
  • Folosiți produsele cosmetice din comerț, elaborate numai din ingrediente naturale. În special cele care conțin extracte de calendulă, sunătoare, muşeţel, miere de albine, ulei de migdale dulci, special create pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Produsele cosmetice pot fi aplicate pe toată suprafața corpului copilului, inclusiv pe zonele uscate de pe față. În timpul verii, atunci când pielea celui mic este expusă direct la razele solare, ungeți porțiunile direct expuse cu o cremă solară pentru bebeluși cu SPF ridicat. Același lucru este valabil și pentru perioada rece a anului cu vânt și frig, când pielea se poate usca foarte repede. De aceea este bine, ca înainte de a ieși cu cel mic din casă să îl hidratați corespunzător.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Partenerii noștri
Author Antos
Adresa: Str. Mihai Eminescu, 66
Tel.: tel. (373 22)23-23-35, 069026886
Facebook: https://www.facebook.com/Antoscosmeticanaturala/?fref=ts
Cum arată băile din locuințele de lux ale vedetelor de la Hollywood
Articolul anterior
Mama fetiței de 4 ani, lăsată singură pe stradă, a fost găsită
Articolul următor