Un nou challenge circulă pe Instagramul moldovenesc. Internauții încalță ciorapi diferiți, în susținerea copiilor cu Sindromul Down

Pe Instagramul moldovenesc a luat amploare un nou challenge, care are drept scop sensibilizarea oamenilor pentru a fi mai toleranți și mai prietenoși unii cu alții pornind de la ideea că toți suntem diferiți, iar într-o societate este bine să ne ajutăm și să ne acceptăm reciproc indiferent de caracteristicile fiecăruia.

separator

De această dată, oamenii sunt îndemnați să încalțe ciorapi diferiți și să posteze pozele pe rețelele de socializare cu hashtagul #toțisuntemdiferiți. Provocarea vine în susținerea copiilor care suferă de Sindromul Down și care au nevoie de mai multă atenție pentru a se bucura de o incluziune socială normală.

Inițiativa aparține Ludmilei Adamciuc, unei tinere mame a cărei fetiță s-a născut cu sindromul Down.

,,Salut. Sunt Ludmila, mamă. Fetița mea este diagnosticată cu Sindromul Down. De un an promovez (prin pagina mea de facebook, instagram, blogul prietenamea.com și filmulețele de la @revistaea ) toleranța față de acești Oameni*. 21 martie este Ziua Internaţională a Sindormului Down și eu împreună cu mai multă lume frumoasă am pornit challenge. #totisuntemdiferiti
Sunt sigură că vom avea un impact și mai mare dacă te-ai conecta și tu în acest challenge.
(Dacă rezonezi cu această idee desigur, incalţă 2 ciorapi diferiţi – fă o poză şi nu uita de hashtag)”, scrie Ludmila pe pagina sa de socializare.

În speranța că micuții cu sindromul Down nu vor mai fi considerați un subiect tabu, zeci de internauți au dat curs provocării, în ajunul zilei de 21 martie, atunci când în întreaga lume este marcată Ziua mondială a copiilor cu Sindromul Down, manifestându-și empatia și solidaritatea cu ei.

alte Articole interesante