În această noapte, urmărește cea mai spectaculoasă ploaie de meteori a verii

Faza maximă a curentul de meteori al Perseidelor va putea fi admirat de pe teritoriul Moldovei, în nopţile de 11/12 şi 13/14 august, începând cu ora 22:00 (ora locală). Luna august aduce, ca de obicei, apariția curentului de meteori Perseide, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

separator

Cel mai bun loc din care poți să urmărești Perseidele este un loc la țară sau la munte sau un loc aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Pentru vedea meteori nu aveți nevoie de un instrument astronomic.

Urmărind bolta cereasca veți vedea stelele și Calea Lactee. Uneori o dâra luminoasa, ce va dura mai puțin de o secundă, se va vedea printre stele. În vechime parea că una din stelele de pe cer a căzut, de aici venind numele de „stea căzătoare”. Desigur că stelele nu au cum sa cadă, de fapt ați observat o particulă foarte mică, sub 1 mm diametru, ce a intrat în atmosfera Pământului și la frecarea cu aerul a făcut ca acesta să emită lumină, scrie româniatv.net.

alte Articole interesante