Doi indivizi au urcat pe acoperișul unui bloc, după care au pătruns într-un apartament din capitală. Proprietara a rămas șocată

Doi bărbați, în vârstă de 26 și, respectiv, 36 de ani, locuitori ai capitalei au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt dintr-o locuință de pe strada N. Testimițeanu. Vezi video.

separator
Cei doi au urcat pe acoperisul unui bloc, dupa care au coborât la balconul unui apartament, au spart geamul, au intrat și au furat mai multe lucruri scumpe. Proprietara ieșise din casă pentru puțin timp, iar când s-a întors a rămas șocată. Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Centru a fost alertat de către proprietara apartamentului în vârstă de 34 de ani, comunicâd că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Indivizii au sustras 3.900 lei, două laptopuri de model ,,HP”, parfumuri, două lănțișoare din aur cu pandativ, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 24.900 lei. În urma cercetării la fața locului forțele de ordine au stabilit că suspecții prin acces liber au pătruns pe acoperișul blocului, ulterior au coborât la balconul apartamentului și prin deteriorarea geamului din termopan al ușii au pătruns în locuință.

În urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii de investigație a inspectoratului Centru, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vinovăția comunicând că au comis infracțiunea din lipsă de bani. O parte din bunurile sustrase le-au vândut, iar o parte din bunuri au fost depistate de forțele de ordine la indivizi acasă. Este de menționat că bărbații nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

alte Articole interesante