Miracol! 103 pasageri au supraviețuit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în Mexic

Specialiștii în securitate aviatică susțin că nu a fost o întâmplare că cele 103 persoane de la bordul aeronavei prăbușite în Mexic, marți seară, au reușit să supraviețuiască, relatează Euronews.

separator

Avionul zbura pe ruta Durango-Mexico City și s-a prăbușit la 5 minute de la decolare. Niciuna dintre persoanele aflate la bord – 99 de pasageri, 2 piloți și doi însoțitori de bord – nu si-a pierdut viața, însă 48 de oameni au fost transportați la spital, potrivit autorităților.

Mai mulți supraviețuitori prezintă arsuri pe un sfert din suprafața corpului, iar pilotul avionului, căpitanul Carlos Meyran a suferit o leziune cervicală, necesitând o operație, potrivit oficialilor locali.

David Gleave, un investigator al accidentelor și consultant al siguranței zborurilor, spune că absența deceselor s-a datorat vitezei relativ mici din momentul impactului, dar și muncii de ani de zile pentru îmbunătățirea designului aeronavelor.

”Nu este un miracol. Ar trebui să se supraviețuiască unui astfel de accident. Am muncit mult pentru a ne asigura că poți supraviețui unui astfel de accident. Siguranța pasagerilor nu este o întâmplare. Zona liberă, cu iarbă din jurul aeroportului se află acolo pentru ca în cazul unui astfel de accident, oamenii să se poată salva, fără a exista vreun obstacol care să-i oprească”, a spus Gleave. Trebuie precizat că toate aeronavele moderne pot fi evacuate în 90 de secunde.

Directorul executiv al Aeroméxico, Andres Conesa spune că este prea devreme să se pronunțe în privința cauzei accidentului, însă admiră modul în care au acționat pasagerii pentru a se salva. Potrivit acestuia, 88 de pasageri erau adulți, iar 11 erau copii, printre care 2 bebeluși.

Dorelia Rivera, din Elmwood Park, Illinois, se afla cu un grup de oameni care au suferit fracturi și arsuri.

”Am decolat, ploua. Sincer, m-am întrebat de ce decolăm. În câteva minute, avionul a început să se clatine. Am auzit un zgomot puternic în spatele nostru și următoarele lucruri pe care le-am văzut erau fumul și focul”, a declarat femeia pentru NBC Chicago, citat de Euronews.

Compania Aeroméxico nu a avut accidente fatale în ultimii 10 ani, iar firma braziliană Embraer, cea care produce modelul de avion, a avut 2 aeronave implicate în incidente care nu au ținut de aspectele tehnice.

sursa

alte Articole interesante