Prețul biletelor de călătorie pentru transportul interurban va fi majorat

Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina ajustarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale, conform calculelor efectuate de Centrul Național de Expertize Juridice în anul 2012. Potrivit raportului de expertiză, tariful pentru transporturile auto de călători ar trebui să fie în mărime de 0,58 lei pentru un kilometru.

separator

Reprezentanții transportatorilor au propus ca tariful pentru transporturile auto de călători să fie stabilit în conformitate cu cheltuielile reale. Potrivit lor, creșterea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport.

De asemenea, membrii Consiliului Consultativ urmează să propună Ministerului Economiei și Infrastructurii liberalizarea tarifelor, după exemplul țărilor vecine – România și Ucraina.

La discuții au participat reprezentanți mai multor asociații de transportatori și reprezentanți ai sindicatelor din domeniu.

sursa: www.tv8.md

alte Articole interesante