Și-a dezvoltat o adevărată afacere peste Prut! Un moldovean i-a cucerit pe români cu salata marinată de morcovi

Un moldovean a devenit vedetă peste Prut după ce a adus pe piața locală ,,salata marinată de morcovi” ușor picantă, dulce-acrișoară. La noi, mai este numită ,,morcov coreean”. Publicul este încântat de rețeta moldoveanului.

separator

Afacere bio cu salată marinată, dezvoltată de un tânăr, cu banii de la nuntă, scrie observator.tv.Cu banii de nuntă, un tânăr din Republica Moldova a construit în România o afacere bio. Vinde salate marinate, după reţete de la bunica lui. Iar preparatele i-au uimit chiar şi pe juraţii „Chefi la Cuţite”. Pentru bucătărie a renunţat şi la cariera din Ministerul de Interne de la Chișinău.

Gicu Roşca intră dis de dimineaţă în bucătărie şi pregăteşte şase feluri de salată, doar cu ingrediente bio. Bunica lui din Republica Moldova l-a învăţat cum să potrivească gusturile. Odată lecţia învăţată, a renunţat la postul din Ministerul de Interne de la Chişinău şi a venit în Iaşi. Unde a investit toţi banii primiţi la nuntă. Adică 15 mii de euro. Trimite săptămânal 1.500 de porţii, în magazinele din Iaşi. Recent, a livrat şi pentru magazinele româneşti din inima Londrei.

,,Sunt reţete foarte vechi, mai ales în Fosta Uniune Sovietică se practică a fi mâncată foarte des şi mult. Cea mai căutată salată este cea de morcovi. Avem 5 căței de usturoi pisați cam la 300 de grame de morcov dat pe răzătoare pun 1 catel de usturoi, cam asa aproximativ.,,Adaugă apoi coriandru şi chili. Dar şi alte ingrediente. La 1 kilogram și jumătate de morcov, 30 de grame de zahar şi 15 grame de sare. Pentru un gust mai bun, salata trebuie ţinută toată noaptea la frigider. O caserolă costă şapte lei Ro.

Afacerea cu banii de la nuntă îi oferă un trai decent. Tânărul anteprenor spune că, lunar, cifra de afaceri este de 9000 de euro.

alte Articole interesante