Află povestea primei persoane concepute în eprubetă!

Louise Brown are 38 de ani şi a fost primul copil din lume conceput in vitro în anul 1978, la Spitalul General din Oldham. Minunea s-a întâmplat graţie muncii doctorilor britanici Patrick Steptoe şi Robert Edward care au găsit un mod de a fertiliza ovulul în afara uterului şi a-l implanta din nou în corpul lui  Lesley Brown, mama lui Louise. Bebeluşul nu a fost conceput din prima încercare, ci abia dintr-a doua. Naşterea ei a generat o mulţime de controverse, dar mai ales nemulţumiri din partea liderilor religioşi care erau de părerea că „bebeluşii nu sunt lucruri, ca să se facă în eprubetă.” Astfel, părinţii ei, John si Lesley Brown au făcut faţă unei întregi campanii de ură venite din partea comunităţilor religioase, nota telegraph.co.uk

separator

lusie

Louise Brown nu a ştiut că este un copil special decât în jurul vârstei de patru ani, când părinţii ei i-au explicat totul şi i-au arătat caseta video pe care era înregistrată naşterea ei şi bucuria resimţită atât de părinţi cât şi de medicii care îşi vedeau visul împlinit. După patru ani, părinţii ei s-au decis s-o aducă pe lume, după aceceaşi metodă a fertilizătrii, pe sora ei, Natalie. Acesta a devenit cel de-al 40-lea copil născut prin metoda amintită.

losie

De-a lungul anilor, dezbaterile medicale pe marginea procedurii nu au încetat. Mulţi doctori erau de părere ca aceşti copii vor avea probleme de sănătate şi de dezvoltare, nefiind, probabil, capabili să conceapă copii pe cale naturală. Însă Natalie a demonstrat că toate îndoielile medicilor sunt neîntemeiate, atunci când s-a pomenit însărcinată la numai 16 ani. Ea a devenit primul „bebe-eprubetă” care odată ajunsă adolescentă a dat naştere, în 1999, unui copil perfect sănătos conceput în mod natural. Louise Brown are şi ea doi copii şi nu a avut nevoie de tratament in vitro pentru a ramane însărcinată.

Louise-Brown-and-Natalie-Brown

alte Articole interesante