Află povestea primei persoane concepute în eprubetă!

Louise Brown are 38 de ani şi a fost primul copil din lume conceput in vitro în anul 1978, la Spitalul General din Oldham. Minunea s-a întâmplat graţie muncii doctorilor britanici Patrick Steptoe şi Robert Edward care au găsit un mod de a fertiliza ovulul în afara uterului şi a-l implanta din nou în corpul lui  Lesley Brown, mama lui Louise. Bebeluşul nu a fost conceput din prima încercare, ci abia dintr-a doua. Naşterea ei a generat o mulţime de controverse, dar mai ales nemulţumiri din partea liderilor religioşi care erau de părerea că „bebeluşii nu sunt lucruri, ca să se facă în eprubetă.” Astfel, părinţii ei, John si Lesley Brown au făcut faţă unei întregi campanii de ură venite din partea comunităţilor religioase, nota telegraph.co.uk

separator

lusie

Louise Brown nu a ştiut că este un copil special decât în jurul vârstei de patru ani, când părinţii ei i-au explicat totul şi i-au arătat caseta video pe care era înregistrată naşterea ei şi bucuria resimţită atât de părinţi cât şi de medicii care îşi vedeau visul împlinit. După patru ani, părinţii ei s-au decis s-o aducă pe lume, după aceceaşi metodă a fertilizătrii, pe sora ei, Natalie. Acesta a devenit cel de-al 40-lea copil născut prin metoda amintită.

losie

De-a lungul anilor, dezbaterile medicale pe marginea procedurii nu au încetat. Mulţi doctori erau de părere ca aceşti copii vor avea probleme de sănătate şi de dezvoltare, nefiind, probabil, capabili să conceapă copii pe cale naturală. Însă Natalie a demonstrat că toate îndoielile medicilor sunt neîntemeiate, atunci când s-a pomenit însărcinată la numai 16 ani. Ea a devenit primul „bebe-eprubetă” care odată ajunsă adolescentă a dat naştere, în 1999, unui copil perfect sănătos conceput în mod natural. Louise Brown are şi ea doi copii şi nu a avut nevoie de tratament in vitro pentru a ramane însărcinată.

Louise-Brown-and-Natalie-Brown

Peste 6.000 de ucraineni au fost evacuați din regiunea Harkov în ultimele trei zile

Forțele armate rusești își concentrează toate eforturile militare pe cucerirea orașului Vovceansk, care se află în nord-estul Harkovului. 1.600 de ucraineni au fost evacuați doar din acest oraș, ieri, și 6.000 de persoane, în total, din regiunea Harkov, de la începutul noii ofensive militare rusești.

Între timp, preşedintele Putin a propus un nou ministru al apărării, pe Andrei Belousov, numindu-l pe Serghei Şoigu secretar în Consiliul de Securitate a Ţării.

Situaţia pare să fie extrem de dificilă în oraşul Vovceansk, mai ales că ucrainenii nu au fortificaţii adecvate aici, iar ruşii au încercuit oraşul. Este vorba despre un avans de 2,5 km al ruşilor pe direcţia Vovceansk, unde Moscova a  dislocat cel puţin patru batalioane motorizate din cadrul Districtului Militar Leninngrad.

Şi Statul Major al Apărării din Ucraina a anunţat, noaptea trecută, că situaţia este dificilă în Vovceansk şi pe direcţiile Plina-Likianţi, Plina-Hliboke, Plina-Oliinikove şi Murom-Buruvatka. Kievul a anunţat şi că dislocarea de rezerve militare pentru a stabiliza situaţia în zonă continuă.

sursa

Regele Charles, dezvăluiri cu privire la un efect secundar al tratamentului chimioterapeutic pentru cancer

Regele Charles a oferit luni o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

În timpul vizitei efectuate luni după-amiază la Muzeul aviatic al armatei din Middle Wallop, Hampshire, regele, în vârstă de 75 de ani, a stat de vorbă cu Aaron Mapplebeck, veteran al armatei britanice și supraviețuitor al cancerului.

Cei doi au discutat despre efectele secundare ale tratamentului.

Când veteranul i-a mărturisit monarhului că și-a pierdut simțul gustului în timpul chimioterapiei pe care a urmat-o anul trecut, Regele Charles a spus că acest lucru i s-a întâmplat și lui.

I-a predat Prințului William comanda fostului regiment al Prințului Harry

Monarhul a venit cu elicopterul la ceremonia specială la care a participat și Prințul William, în cadrul căreia a predat oficial comanda fostului regiment al Prințului Harry.

Prințul Harry și Regele Charles nu s-au văzut în timpul scurtei vizite a ducelui la Londra.

sursa

Videoclipul care i-a înfiorat pe ruși: Număr copleșitor de morminte ale soldaților morți pe front, filmat în cimitirul din orașul Orenburg

Numărul imens de morminte proaspete le amintește în mod constant rușilor de prețul pe care trebuie să-l plătească în fiecare zi pentru ,,operațiunea” militară a lui Putin în Ucraina.

Pe rețelele de socializare au apărut filmări de la cimitirul din orașul Orenburg, situat aproape de granița cu Kazahstanul, unde sunt îngropați soldați ruși care au murit în Ucraina de la începutul invaziei, relatează ziare.com.

Unul dintre martorii oculari a filmat un videoclip cu un telefon mobil în timp ce conducea pe lângă cimitirul de la marginea orașului.

Videoclipul a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare și arată nivelul la care au ajuns pierderile rușilor în urma invaziei Ucrainei.

Numărul mare de morminte ale soldaților ruși poate fi observat după steagurile militare rusești, coroane și simbolul ”Z”.

Încercând să cucerească regiunile de est ale Ucrainei, armata lui Putin pierde zeci de mii de oameni, câștigând controlul asupra ruinelor Avdeevka și Bakhmut.

Nicoleta Vacaru, tânăra care pictează cu produse cosmetice!
Articolul anterior
A apărut videoclipul lui Kirkorov, regizat de moldoveanul Slava Sîrbu
Articolul următor