Inna cu 10 kg mai grasă

Cu cinci ani în urmă, Inna nu era la fel de cunoscută ca acum. Era destul de plinuţă şi cânta prin cluburi.  

separator
inna-grasa242 inna-4 inna-grasa2

Între timp, imaginea Innei s-a schimbat radical: a slăbit 10 kg, a început să îmbrace numai lucruri recomandate de stilişti, iar rezultatul este vizibil. Are un corp de invidiat şi se bucură de recunoaştere internaţională.

936041_663876390324333_79902654_n

Incendiu puternic la unul dintre cele mai mari șantiere navale din Rusia

Un incendiu puternic a izbucnit joi spre prânz la Uzina de construcții și reparații navale Onega din Petrozavodsk, în regiunea Karelia, din nord-vestul Rusiei, relatează libertatea.ro.

Potrivit primelor informații, incendiul a fost cauzat de explozia unei butelii de gaz și s-a extins rapid pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Trei angajați sunt răniți, dintre care doi sudori au fost internați în stare gravă, după cum afirmă guvernatorul Artur Parfencikov.

Incendiul a izbucnit într-un atelier recent construit, a cărui structură nu a rezistat flăcărilor. Autoritățile au mobilizat 60 de pompieri și 20 de autocisterne pentru stingerea focului.

Uzina se află într-un proces de modernizare început în mai 2024 și pentru care s-au alocat până acum 3,95 miliarde de ruble (43,3 milioane de euro), dintre care două miliarde pentru prima etapă, care s-ar fi încheiat la începutul acestui an. Procuratura regională a deschis o anchetă în cazul incendiului.

De unde vine înverșunarea lui Trump contra Europei. Explicațiile unui conflict care schimbă viitorul lumii

Iulian Fota, fost consilier pe probleme de securitate al președintelui Traian Băsescu și,  până de curând, secretar de stat la Ministerul de Externe, a acordat un interviu pentru News.ro în care a încercat să explice sursa nemulțumirilor lui Donald Trump în raport cu Europa, scrie evz.ro.

Donald Trump a pornit, din prima zi în care s-a reinstalat la Casa Albă, un război comercial cu partenerii din lume, printre care Canada și Uniunea Europeană.

Iulian Fota susține că situația din prezent este unică în ultimii 35 de ani, dar vine cu o explicație pentru care Uniunea Europeană se confruntă cu o adversitate fără precedent din partea aliatului său de peste Ocean.  „Acum nu ştiu dacă e ură… E o anumită înverşunare, asta este clar. Nu ştiu dacă e ură şi parcă n-aş vorbi de ură în faza asta, însă să vă spun o chestiune: nu sunt numai ei! Sentimentul ăsta este puternic şi larg răspândit în Statele Unite. Şi aici să ştiţi că, dacă e să fim cinstiţi, americanii cam au dreptate!

Nemulțumirea lui Donald Trump este a tuturor americanilor

Fostul consilier al lui Traian Băsescu este sigur că Europa s-a folosit de protecția SUA pentru a investi în alte domenii. Investițiile în sănătate, infrastructură și a altor domenii – dar nu în apărare – au generat un trai mult mai bun pe Bătrânul Continent decât în SUA. Acest aspect a dus la nemulțumirea americanilor față de situația globală. Nemulțumire exprimată, în prezent, prin acțiunile lui Donald Trump.

„Pentru că europenii au dus acest free riding, această punere sub umbrela americană a securității lor, mult prea departe. Problema e în felul următor: nu poate fi negată realitatea că în Europa se trăiește în acest moment mai bine decât în Statele Unite!

Mulți dintre americanii care călătoresc în Europa fac această comparație şi au început să aibă acest sentiment de frustrare, pentru că americanii au plătit şi încă plătesc pentru securitatea Europei, iar Europa a profitat de această umbrelă ca să investească în sănătate, în infrastructură publică, în tot felul de elemente care, repet, dau un plus de calitate vieții în Europa, comparativ cu Statele Unite. Şi frustrările s-au cam adunat în timp, iar acum cred că au atins o masă critică. Deci, ceea ce spuneau acești omeni pe grupul ăla de Signal este de fapt un sentiment pe care multă lume îl are în Statele Unite. Și asta afectează negativ relația transatlantică”m a declarat Iulian Fota.

Ruptura dintre SUA și Europa este inevitabilă

Expertul în relațiile internaționale este convins că divorțul dintre SUA și Uniunea Europeană este iminent. „Poate că, în timp, se mai poate drege, că până la urmă știți cum e? Ca într-un divorț! După divorț, partenerii pot să se urască reciproc şi să se lupte unul cu altul sau să revină la sentimente mai bune și uneori dezvoltă relații de prietenie post-divorț. Dacă ne străduim un pic, s-ar putea să putem şi noi să mergem pe o astfel de evoluție, pentru că, după părerea mea, divorțul e inevitabil!”.

Femeile din Ucraina refuză să-și părăsească țara, în ciuda războiului. Motivele invocate

Cele mai multe dintre femeile din Ucraina nu intenționează să părăsească țara pentru o perioadă îndelungată. Potrivit unui sondaj, 72% nu iau în considerare această opțiune, iar 55% se opun ferm, scrie adevarul.ro.

Cercetătorii de la Institutul de Studii Comportamentale de la Universitatea Americană din Kiev au realizta un sondaj la nivel național, pe 2.018 femei, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Potrivit sondajului, cele mai multe dintre femeile care trăiesc în prezent în Ucraina nu intenționează să părăsească țara pentru o perioadă îndelungată.

„72% nu iau în considerare această opțiune, iar 55% se opun ferm. Doar 15% se gândesc serios sau oarecum la plecare, în timp ce 13% rămân nehotărâte”, se arată în raport.

În total, 79% dintre femeile ucrainene au declarat că este important pentru ele să rămână în Ucraina, iar 72% au spus că este important să rămână în zona lor locală. Doar 6% dintre femeile ucrainene au declarat că nu contează dacă rămân în Ucraina sau pleacă în străinătate.

Intenția de a rămâne în Ucraina este clar legată de statutul financiar: cu cât o femeie câștigă mai mult, cu atât este mai probabil să rămână în țară.

Femeile mai tinere sunt mai predispuse să plece: 26% dintre femeile cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani se gândesc să plece, comparativ cu doar 6% dintre femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, care spun că probabil vor pleca.

Femeile singure și divorțate sunt, de asemenea, mai predispuse să plece decât femeile căsătorite.

„În rândul femeilor necăsătorite, 22-24% iau în considerare migrația – de două ori mai multe decât în rândul femeilor căsătorite sau văduve (11%). Femeile divorțate sunt, de asemenea, mai susceptibile de a se gândi la plecare – 16%”, au scris autorii.

De ce femeile ucrainene nu părăsesc țara

Cercetătorii au pus la dispoziția femeilor ucrainene chestionare pentru a alege motivele care le determină să rămână în țară și să nu se mute în străinătate din cauza războiului.

Din cele 15 opțiuni prezentate, cele mai populare trei motive pentru care femeile ucrainene rămân în țară sunt:  dorința de a fi alături de familiile lor – 91% dintre respondenți au ales această opțiune; sentimentul de apartenență- 88% au spus că rămân „pentru că este țara lor”, faptul că au un loc unde să locuiască (72%).

Există femei care s-ar putea gândi să plece, dar care încă nu au făcut acest lucru deoarece există bariere psihologice, materiale sau sociale.

Primii trei factori care le împiedică pe femei să părăsească țara sunt: teama de schimbare și incertitudinea cu privire la viitor – 61% dintre ele au ales opțiunea „este dificil să începi totul de la zero într-un loc nou”, lipsa unei locuințe – 60% dintre respondenți, teama de necunoscut – 56% dintre respondenți. 

Siguranța și securitatea au rămas principalul factor declanșator care forțează femeile ucrainene să plece.

Potrivit raportului, scenariul propus al unei catastrofe pe front și al amenințării cu ocuparea națională a ridicat probabilitatea migrației până la 45 %.

Fiica Anastasiei Zavaratniuc este anorexică?
Articolul anterior
5 jocuri care pot servi drept preludiu
Articolul următor
Close menu