Publicitate

www.unica.md – “Prima revistă online dedicată femeilor din Republica Moldova”.

Profilul utilizatorului Unica.md

Componența audienței după sex:

  • feminin – 80%
  • masculin – 20%

Componența audienței după vîrstă:

  • 15-19 ani – 14%
  • 20-29 ani – 36%
  • 30-39 ani – 20%
  • 40-49 ani – 18%
  • 50+ ani – 12%

Componența audienței după studii/educație:

  • Studii superioare – 63%
  • Liceu/Colegiu – 25%
  • Primare/profesionale – 9%
  • Fara studii – 3%

Date oferite de Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului (12.2015)

Departament Vânzări:
Mob:0 60044300

  • Vizitatori unici
  • 90.000 pe zi
  • 350.000
    pe săptămână
  • 3.100.000 pe lună
  • Vizite
  • 80.000 pe zi
  • 450.000
    pe săptămână
  • 3.500.000 pe lună

Amplasarea spațiilor publicitare:

  • publicitate
  • publicitate
  • publicitate
  • publicitate
  • publicitate
  • Banner de tip B
    Banner vizibil sub menu per rubrică și per articol din rubrică, se exclude homepage.
    Mărimea: 1200×250 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip D
    Banner vizibil pe toate paginele, în sidebar sub horoscop.
    Mărimea: 300×250 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Mobile/Tablet: 300×250 px
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip E
    Banner vizibil pe toate paginele, în sidebar sub banner TNF.
    Mărimea: 300×250 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip F
    Banner vizibil pe toate paginele, în sidebar sub banner E.
    Mărimea: 300×250 px
    Format: HTML, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip G
    Banner vizibil pe toate paginele, în sidebar sub banner F.
    Mărimea: 300×150 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip G1
    Banner vizibil pe toate paginele, în sidebar sub banner G.
    Mărimea: 300×150 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip G2
    Banner vizibil pe toate paginele, în sidebar sub banner G1.
    Mărimea: 300×150 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip H
    Banner pop-up vizibil pe toate paginele. Se poate de setat distanța în minute de la ultima afișare.
    Mărimea: 500×500 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip I
    Banner deasupra conținutului, vizibil pe toate paginele.
    Mărimea: 240×320 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Cerințe tehnice
  • Banner de tip J
    Banner vizibil în cadrul articolelor, dupa 3-4 paragrafe.
    Mărimea: 728×90 px
    Format: HTML5, JPG, PNG
    Mobile/Tablet: 300×250 px
    Cerințe tehnice

ASP introduce noi întrebări în testele la proba teoretică pentru viitori șoferi

Din 1 iulie 2024, în testele la proba teoretică în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule vor fi integrate noi întrebări care se referă la siguranța rutieră, protecția antiincendiară, comportamentul conducătorilor auto față de bicicliști; desenul indicatoarelor/marcajelor rutiere, etc. 

Menționăm, că procedura de desfășurare a examenului, precum și numărul de itemi din chestionar nu va fi modificată. Respectiv, examenul teoretic pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule se va desfășura în modul următor:

– La categoriile A, B, H și subcategoriile AM, A1, A2, B1, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 24 de itemi. Timpul rezervat este de 30 de minute. Pentru calificativul „Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 22 de itemi.

– La categoriile BE, C, CE, D, F și subcategoriile C1, C1E, D1, D1E, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 30 de itemi. Timpul rezervat este de 38 de minute. Pentru calificativul „Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 27 de itemi.

– La categoria CE și D, CE și subcategoria D1, subcategoriile C1E și D1, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 36 de itemi. Timpul rezervat este de 45 de minute. Pentru calificativul „Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 32 de itemi.

Practica internațională privind susținerea probei teoretice

Franța: chestionar – 40 întrebări, pentru admitere trebuie să fie corecte – 35.

Spania: chestionar – 30 întrebări, pentru admitere trebuie să fie corecte – 27.

România: chestionar – 26 întrebări, dintre care pentru admitere trebuie să fie corecte – 22.

SUA: chestionar – 20 întrebări, pentru admitere trebuie să fie corecte – 14.

Modificarea materialului didactic „Întrebări pentru susținerea examenului teoretic în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule”, aprobată  de către Ministerul Educației și Cercetării al RM, s-a făcut în contextul transpunerii prevederilor Directivei Comisiei Europene 2006/126/CE și adoptării standardelor moldovenești din domeniul respectiv la cerințele europene.

Materialul didactic „Întrebări pentru susținerea examenului teoretic în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule” actualizat cu noile întrebări este deja utilizat de către instituțiile de formare a conducătorilor de vehicule (școli auto) și poate fi consultat aici

Inițial, setul de întrebări includea 940 de întrebări, iar după ajustare acesta include 1258 de întrebări.

Zece hectare de meri și cireși, plantate de un moldovean în nordul țării. ,,Vrem să muncim și să producem acasă”

„Ne aflăm în satul Șolcani din raionul Soroca, prima ce am plantat a fost măr și cireașă, primele zece hectare, după aceea în fiecare an plantăm.”

O familie din Soroca are o livadă superintensivă: Vrem să muncim acasăFoto: Captură ecran

Serghei și-a început afacerea de familie în anul 2016, iar în prezent are o livadă superintensivă, transmite tvn.md.

Serghei Afanasii, agricultor: „Până în prezent un hectar cred că ajunge aproximativ la 35.000 euro, dar dacă cu plasă, poate fi și peste 40.000 euro. – O investiție care se merită? Da, se merită, soiuri bune, calitate și cireașa care este frumoasă niciodată nu va sta în livadă, ea se va vinde.”

Potrivit agricultorului, pentru a avea o roadă bună, investițiile în utilaje sunt extrem de necesare.

Serghei Afanasii, agricultor: „Probleme nu prea întâlnim, cu muncitorii la fel nu sunt probleme, îi achităm la timp. Sistemul antigrindină trebuie să-l punem, dar aici sunt iarăși cheltuieli, până la ziua de astăzi ne-am gândit să palntăm, dar pe urmă v-om pune și sistem antigrindină.”

Familia Afanasii a ales să muncească acasă, pentru a fi alături de copii.

Tatiana Afanasii, agricultoare: „Noi suntem niște persoane care dorim să muncim acasă și nu dorim să plecăm peste hotare și ne stăruim să muncim. Livada ne dă roade, ne oferă posibilități ca să trăim acasă și să muncim cu familia și copiii, cred că este un viitor bun.”

În cadrul unei vizite de lucru, Ministrul Agriculturii a vizitat livada familiei.

Vladimir Bolea, ministrul agriculturii și industriei alimentare: „Conform programelor noi de investiții, o să trebuiască să majorăm partea de subvenționare anume pentru livezile de cireș și pentru livezile noi înființate cu sisteme de irigare, trebuie de majorat, pentru că suma care se plătește astăzi.”

Majoritatea recoltei din livada familiei Afanasii este exportată în afara țării.

Percheziții domiciliare și la schimburi valutare: 3 milioane de lei ridicați din scheme de finanțare ilegală a unor partide politice

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, au descins săptămâna trecută, cu 30 de percheziții domiciliare și la schimburile valutare implicate în schema de finanțare ilegală a formațiunilor politice afiliate lui Șor. Ca rezultat, polițiștii au ridicat sume de bani în diferită valută în valoare de aproximativ 3 000 000 de lei. Acțiunile s-au desfășurat în urma deconspirării mai multor căi ilegale de finanțare din surse tenebre a partidelor politice afiliate lui Ilan Șor. Acesta împreună cu alți reprezentanți ai grupului criminal, ar fi  organizat o schemă nouă de introducere în țară a valutei străine (dolari SUA).   

În cadrul documentării, s-a stabilit că începând cu luna aprilie 2024 – prezent, Ilan Șor ar organiza periodic în or. Moscova din Federația Rusă diferite ședințe cu reprezentanții partidelor politice afiliate acestuia, iar ca urmare ar fi fost creat un bloc politic ,,Victorie”, unde au participat mai multe persoane afiliate formațiunilor politice și grupului criminal.

La fel, periodic s-ar fi organizat presupuse forumuri/ședințe politice cu reprezentanții formațiunilor politice afiliate lui Șor în or. Moscova, care, de fapt sunt utilizați în calitate de curieri. Responsabilii din cadrul grupului criminal organizat, identificau persoane care de regulă sunt membrii organizațiilor teritoriale primare ale unor partide politice din țară, și le propuneau să se deplaseze în or. Moscova contra sumei de 150 – 200 dolari SUA, după care, centralizat le cumpăra  bilete de avion.

În orașul Moscova erau  cazați în diferite hoteluri, iar apoi  participau la o ședință prezidată de Ilan Șor, după care persoane necunoscute curierilor la moment repartizau plicurile cu sume de bani cuprinse între 2000 – 12 000 de dolari.

Pe fiecare plic era indicată suma de bani și familia persoanei care are rol de  președinte de sector în cadrul formațiunilor politice afiliate lui Șor, care coincide cu nr. secției de votare în raza căreia activează.

La fel, în cadrul ședințelor, curierii au mai primit un pachet cu un pix, carnet, cană, maiouri cu inscripția „victorie” și telefoane de model POCO după care au fost  instruiți  cum să se comporte în caz că vor fi verificați la aeroport sau interogați de organele de drept a Republicii Moldova.

De menționat, din motiv că o parte din bani au fost ridicați la aeroportul internațional Chișinău de către organele de drept, la ultimele ședințe curierii au fost instruiți să transfere banii prin sisteme de „transferuri rapide” sau direct pe conturile de card.

La întoarcere în țară,  o parte din bani au fost împărțit la activiștii din subordine, iar o parte transmiși reprezentanților formațiunilor politice afiliate lui Ilan Șor. Costul pentru deplasarea unui curier (transport avia, cazare, cadourile)  ar constitui suma de 1000 – 1500 de euro.

Investigațiile continuă. 

Contacte
Articolul anterior
Despre noi
Articolul următor