Cele 6 droguri ale fericirii: cum să le obții gratis?

Să fii fericit creşte şansele de succes în viaţă, iar potrivit cercetătorilor, fericirea este un lucru ce ține de chimie, sau mai degrabă despre procesele chimice care au loc în corpul nostru. Ei bine, dacă este așa, cum poți controla aceste procese aparent întâmplătoare, astfel încât să devii maestrul fericirii tale!

separator

În esență, există patru neurotransmițători în corpul uman, care provoacă fericirea: dopamina, serotonina, oxitocina și endorfinele. Ele sunt beneficul cvartet responsabil pentru fericire, ce produc o varietate de efecte benefice asupra stării de spirit.

1. Dopamina este un neurotransmițător care este eliberat în corp atunci când atingi un obiectiv. Evident, ca acest lucru să se întâmple trebuie să se succeadă două lucruri: stabilirea obiectivelor și atingerea lor.

Este dovedit științific că amânarea, întârzierea, ne face nefericiți, vinovați. Ar trebui să ne creem obiective chiar mai mici, să le scriem pe o foaie de hârtie, astfel încât să fim conștienți de atingerea acestora, și pentru a crea fericire instantanee în noi înșine. Este foarte important să nu avem doar obiective anuale, lunare sau săptămânale, ci și de zi cu zi.

Dacă sunteți antreprenori această tehnică trebuie să o implementezi și echipei tale. Stabilirea de obiective și recompensarea celor care le ating este esențială pentru a crea fericire în grupul de lucru.

2. Serotonina este agentul chimic care ne inundă atunci când ne simțim semnificativi și importanți. Este adesea domeniul în care acționează produsele psihofarmaceutice, combătând singurătatea și depresia, care nu sunt altceva decât simptomele absenței serotoninei. Iată câteva metode de a elibera serotonina în corp:

-Recunoștința. De multe ori nu reușim să evidențiem lucrurile bune care ni se întâmplă în fiecare zi, iar nivelul serotoninei este afectat. Deci, să încercăm în fiecare zi să identificăm trei lucruri pentru care ne simțim recunoscători. Vom vedea curând beneficiile.

-Visează cu ochii deschiși. Imaginați-vă un viitor mai frumos care vă face bine.

-Fă dragoste.

-Expune-te cel puțin 20 de minute la soare în fiecare zi. Aceasta practică este foarte cunoscută populațiilor scandinave, care știu că lipsa luminii soarelui te face nefericit. Ca să nu mai vorbim de faptul că, printre alte beneficii cunoscute este aportul de vitamina D prin lumină.

3. Oxitocina este administrată femeilor pentru a ajuta la inducerea travaliului. De fapt, hormunul este eliberat deja în mod natural de către mame în timpul nașterii și alăptării, precum și în timpul orgasmului și îmbrățișării. Dr. Paul Zak, neuroeconomist american spune că atingerea interpersonală reduce stresul cardiovascular și îmbunătățește sistemul imunitar.

4. Endorfinele sunt drogurile sportivilor. Ele sunt similare cu morfina și acționează ca un analgezic și sedativ. În practică scad percepția de durere și să ne fac mai puțin supărați. Am putea spune că ne fac mai puțin vulnerabili la „valurile“ vieții.

A face sport ajută la creșterea endorfinelor, așa cum ajută sexul și râsul.

5. Adrenalina se produce prin practicarea de sporturi și de fiecare dată când facem ceva care este dincolo de zona de confort. Acțiunile neobișnuite în practică ne injectează adrenalina în organism, producând o descărcare energizantă. Ce înseamnă? Că atunci când ești obosit, este foarte important să alungi oboseala, prin a face ceva neobișnuit și neașteptat.

6. Ultimul prieten al fericirii este acidul y-aminobutiric, numit GABA, și care este într-un fel antiteza adrenalinei. Acesta este produs atunci când atingi o stare meditativă, legată mai mult de calm și seninătate.

sursa

alte Articole interesante