Cum scapi de tusea persistentă?

Tusea persistentă este un simptom frecvent odată cu scăderea temperaturilor și răcirea vremii. Pe lângă faptul că este o problemă medicală, această condiție creează un disconfort important, afectând calitatea somnului și poate predispune către oboseală, amețeli, dureri abdominale sau chiar fracturi costale.

separator

Tusea cronică este stabilit după cel puțin 3-4 săptămâni de tuse persistentă. Cum să scapi de tusea cronică?

Hidratează-te corespunzător

Un nivel optim de hidratare a organismului menține umiditatea gâtului. ,,Apa curăță gâtul și ușurează eliminarea flegmei”, explică Noah Siegel, medic ORL din Massachusetts.

Comprimate speciale pentru gâtul uscat

Comprimatele pentru supt din plante medicinale, pe care le poți găsi în farmacii, au acțiune anti-inflamatoare și expectorantă.

Poziția de dormit pe o pernă înaltă

Tusea nocturnă poate deveni mai intensă, pe o suprafață plată. Încearcă poziția superioară a capului în caz de tuse persistentă, până la vindecare.

Umidifică aerul

Pentru a scăpa de tusea persistentă, trebuie să umezești aerul. Aerul uscat irită tractul respirator, ceea ce provoacă o tuse mai puternică și astfel întreține procesul inflamator. Un umidificator va ajuta la atingerea nivelului de umiditate necesar pentru respirația normală.

Tratează-ți refluxul gastric!

Specialiștii susțin că acidul din stomac îți poate provoca tusea. Dacă este uscată și se înrăutățește în timpul nopții, ar putea fi cauzată de regluxul gastroesofagian. Evită alimentele condimentate, cafeaua, alcoolul și alimentele grase.

O tuse persisentă cauzată de refluxul de acid gastric poate fi ținută sub control cu ajutorul meselor dese și mici. În plus, evită odihna în pat imediat după masă. Alte metode de tratament sunt evitarea alergenilor, renunțarea la fumat, o cauză foarte frecventă a tusei cronice, si schimbarea stilului alimentar.

Consultă medicul!

Trebuie să știi că cel mai adesea tusea cronică nu trece de la sine.  Tusea cronică dispare în general după ce cauza care o provoacă este tratată corespunzător, de accea nu negliga vizita la medic.

alte Articole interesante