La 14 ani, un copil din Moldova are o înălțime de doar 90 de cm. Suferă din cauza uneia din cele mai rare boli din lume

Alexandru, un copil de 14 ani din Republica Moldova, suferă de o boală etxrem de rară în lume și unică în țara noastră. Băiatul are o înălțime de doar 90 de cm.

separator
Cea mai mare parte a zilei, Alexandru şi-o petrece acasă, pentru că nu ajunge nici măcar la minerul de la uşă. Adolescentul îşi aşteaptă zilnic mama sau sora de la muncă. În apartament are scăunelul lui de ajutor, poate să îşi pregătească singur un ceai sau să lucreze la calculator. Este un băiat descurcăreţ, gândeşte ca un adolescent, însă suferă din cauza bolii sale, se arată într-un reportaj realizat de TVR Moldova.

Alexandru s-a născut ca orice copil perfect sănătos. La 9 luni făcea deja primii paşi singurel şi se bucura de o copilărie fericită alături de fratele şi sora mai mare. Până într-o zi, când băieţelul a încetat să mai crească. Mama băiatului spune că totul a coincis cu vaccinarea, însă medicii neagă acest fapt.

 

Alexandru a mers câţiva ani la şcoală, însă, pentru că adesea se îmbolnăvea, mama lui a hotărât să îl ţină acasă. Zilnic vine câte un profesor cu care face ore sau primeşte o mână de ajutor de la sora lui mai mare.

Iana, sora lui Alexandru, este studentă, dar şi munceşte ca să îşi poată ajuta familia. Spune că pe stradă, oamenii necunoscuţi îl tratează mereu pe Alexandru ca pe un copil mic. Nu îşi vede fratele diferit şi asta şi-ar dori şi de la ceilalţi oameni.

Părinţii au avut grijă să refacă mânerele de la uşile din casă ca să le ajungă şi băiatul, dar lucrurile nu sunt la fel şi după uşă. În toţi aceşti 14 ani de viaţă, familia lui Alexandru a bătut pe la zeci de uşi, s-au consultat, în măsura posibilităţilor financiare, cu mulţi specialişti. O grămadă de analize, consultaţii, nopţi nedormite. S-a reuşit doar să se excludă nanismul, anomalia genetică întâlnită la persoanele pitice. Cel mai mult însă, Alexandru își dorește să aibă prieteni, iar oamenii din jurul său să fie mai toleranți și să îl ajute atunci când are nevoie. Poți vedea reportajul AICI.

alte Articole interesante