Parlamentul European a decis! Obiectele din plastic de unică folosință, interzise

Parlamentul European a votat interzicerea folosirii obiectelor din plastic de unică folosință, precum tacâmurile sau farfuriile. Aceasta decizie urmează să intre în vigoare peste doi ani și a fost luată pentru a reduce poluarea mărilor și oceanelor.

separator

Proiectul de lege fusese deja aprobat în cadrul negocierilor cu statele membre, dar urmează ca fiecare stat în parte să legifereze corespunzător acest aspect.

Urmatoarele produse vor fi interzise în UE din 2021:

Tacâmuri din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare)
Farfurii din plastic de unică folosință, paie din plastic
Bețișoare de urechi din plastic
Bețișoare din plastic pentru baloane
Produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat

Noua lege stabileşte şi ţinte în ceea ce priveşte reciclarea. Astfel, până în 2029, 90% din sticlele din plastic ar trebui să fie colectate selectiv şi reciclate. De asemenea, până în 2025, aceste recipiente vor trebui să conţină cel puţin 25% plastic reciclat, procent care va trebui să crească la 30% până în 2030.

Potrivit Comisiei Europene, produsele care vor fi interzise prin această lege reprezintă 70% din deşeurile care ajung în mările şi oceanele lumii.

sursa

alte Articole interesante