Rădăcina de pătrunjel curăță vasele de sânge, combate infecțiile stomacului și rinichilor

Pătrunjelul este una dintre cele mai sănătoase legume. Pe lângă faptul că este un condiment de neînlocuit în bucătărie, rădăcina de pătrunjel este folosită în medicina tradițională ca un remediu eficient pentru numeroase boli și simptome. Aceasta are efecte detoxifiante, diuretice, antiseptice și antiinflamatoare, iar cercetările au confirmat multe din utilizările sale populare.

separator

Un raport din 2013, apărut în Journal of Traditional Chinese Medicine, a arătat că pătrunjelul a fost folosit în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale, a hipertensiunii arteriale, a bolilor cardiace și urinare, a diabetului și afecțiunilor pielii.

Rădăcina de pătrunjel conține antioxidanți (compuși feonolici și flavonoide), uleiuri esențiale (apiol, miristicină) și mulți alți nutrienți: vitamina C, vitamina A, vitamina K, fier, acid folic, potasiu, magneziu și calciu.

Adăugarea sa în dietă poate ajuta la protejarea inimii și a creierului, la distrugerea radicalilor liberi și la combaterea bacteriilor și fungilor.

Consumul de pătrunjel calmează funcția tranzitului intestinal și reduce balonarea. Este util în anemie, infecții ale vezicii urinare, sindromul colonului iritabil, calculi renali, artrită, edeme, meteorism, imunitate scăzută, probleme ale pielii.

Rădăcina de pătrunjel poate fi consumată crudă sau fiartă. În acest scop se spală 5 rădăcini de pătrunjel (nu se curăță de coajă) și se taie bucăți mici. Se pun la fiert cu 500 ml de apă, la foc mic.

După 20 de minute, se strecoară decoctul și se bea cald.

Se consumă între mese dacă se dorește reducerea apetitului. Fiertura de rădăcină de pătrunjel diminuează considerabil pofta de mâncare.

Stimulează funcția rinichilor, ajută la mărunțirea pietrelor mici, calmează durerile gastrice și intestinale.

Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare pot face 4 cure în fiecare an cu fiertură de rădăcini de pătrunjel, întrucât ajută la curățarea vaselor de sânge de depunerile de grăsime.

sursa

alte Articole interesante