S-a depistat și în Moldova! Două persoane suspecte că au contactat virusul Ebola

Polițiștii de frontieră au identificat două persoane pe Aeroportul Chișinău suspecte că ar fi contactat virusul Ebola. Aceştia au recunoscut că nu se simt bine din punct de vedere al sănătăţii, iar, la moment, vin din Japonia, tranzit prin Istanbul, Turcia, însă ceva mai devreme au fost în deplasare de serviciu în Africa de Sud, scrie unimedia.info

separator

080614_ebola_print_1

Persoanele au fost depistate în această dimineață pe Aeroportul din Capitală. Astfel, în timpul efectuării procedurii controlului de rigoare, inclusiv scanarea cu ajutorul sistemului automatizat de detectare a temperaturii febrile (termoscaner).

Suplimentar persoanele au comunicat că şi la întoarcerea lor din Africa de Sud în Japonia, la fel, se simţeau rău și au apelat la ajutorul medicilor prin efectuarea unor analize la suspecţia virusului EBOLA.

Urmare a Planului comun de cooperare aeroportuar în domeniul alertelor de sănătate publică, pericol chimic şi radioactiv, Poliţia de Frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău a izolat aceste persoane şi a sesizat punctul medical şi serviciul epidimiologic pentru a întreprinde măsurile de rigoare.

În prezent persoanele au fost preluate de serviciul medical de urgenţă al Centrului Național de Sănătate Publică pentru efectuarea analizelor şi testelor relevante.

Sursa: unimedia.info

alte Articole interesante